موضوعات داغ: # بازدهی سکه # قیمت سکه # تحریم امریکا # دولت ترامپ # اسرائیل و حماس # غزه # آینده بازار خودرو # افزایش قیمت خودرو

تابستانی خشک در راه است

 وضعیت منابع آبی کشور با گذشت نیمی از سال آبی ( از ابتدای مهر۱۴۰۳) نشان دهنده کاهش محسوس ذخایر است و به همین دلیل مدیریت مصرف باید در سرلوحه همه مشترکان آب اعم از خانگی، صنعتی و کشاورزی قرار گیرد.

به گزارش تجارت نیوز، ایران کشوری خشک و نیمه خشک است که همواره مسئله تامین آب مورد نیاز ساکنان این محدوده جغرافیایی دغدغه جوامع از گذشته‌های دور تا همین امروز بوده است؛ وجود کیلومترها قنات در این کشور باستانی نشان از آن دارد که همیشه تامین آب از بایدها و نبایدهای جدی برخوردار بوده است.

در سال‌های اخیر اما با بروز پدیده تغییر اقلیم مسئله آب به مشکل جدی تری در این سرزمین تبدیل شده و می رود تا تبدیل به بحرانی همه جانبه شود؛ روند بارش های اخیر نشان از کاهش محسوس آن از یک طرف و نبود تناسب در وضعیت بارش ها از طرف دیگر به بحران آب بیشتر دامن زده است.

درحالی که بخش‌هایی از کشورمان دارای بارش های نسبتاً خوب است بخش های زیادی کمترین میزان بارش را دریافت می کنند و همین امر تامین آب را پیچیده‌تر می‌کند؛ کاهش بارش ها بیشترین اثر را بر ذخیره آب سدها گذاشته و باعث کاهش حجم آب آنها می شود.

سدها به عنوان مهمترین منبع تامین آب مورد نیاز همه بخش ها با کاهش بارش ها دچار افت شده و روند تامین آب را با چالش روبرو می کنند.

براساس اعلام دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور از ابتدای سال آبی (مهر ماه) تا ۱۱ اسفند ماه میزان ورودی مخازن کل معادل ۸ میلیارد و ۴۴۰ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته این عدد به ۱۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون متر مکعب رسید که نشان دهنده کاهش ۳۱ درصدی ورودی سدها است.

خروجی سدها با ۱۰ میلیارد و ۷۲۰ میلیون متر مکعب نسبت به سال گذشته کاهش یک درصدی را نشان می‌دهد زیرا در مدت زمان مشابه خروجی سدها به ۱۰ میلیارد و ۷۹۰ میلیون متر مکعب می‌رسید.

حجم آب موجود مخازن همان زمان ۲۲ میلیارد و ۲۶۰ میلیون متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۳ میلیارد و ۵۴۰ میلیون متر مکعب بوده که نشان دهنده کاهش ۵ درصدی است.

همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور ۴۳ درصد و ۵۷ درصد مخازن سدها خالی است.

ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور تا ۱۰ اسفند ماه معادل ۸۶.۷ میلیمتر گزارش شده است که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۱۴۹.۷ میلیمتر) ۴۲ درصد کاهش و نسبت به مدت زمان مشابه سال آبی گذشته (۱۱۴.۱ میلیمتر) ۲۴ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

این روند بیانگر آن است که در تامین آب مشکلات بیشتری بروز خواهد کرد. در همین زمینه مسعود پزشکیان رئیس جمهوری گفته بود، خطر ناترازی آب برای تهران جدی است

وی در پاسخ به سوالی درباره همراهی با دولت در رفع ناترازی ها بیان کرد: باید از نظرات همه کارشناسان و دلسوزانی که در کشور حضور دارند و به مسائل آگاهی دارند استفاده کرد، باید جلسات مختلفی در صداوسیما و رسانه های دیگر برگزار کنیم و اطلاع رسانی لازم را انجام دهیم، خطری که امروز در رابطه با ناترازی آب، تهران و منطقه را تهدید می کند وحشتناک است، خطر کمبود سوخت با وجود این که ما دومین کشور دارنده ذخایر نفتی و گازی در دنیا هستیم، وجود دارد، اگر این موضوعات اطلاع رسانی شود و آگاهی درست انجام گیرد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

پزشکیان افزود: ما باید در رسانه ها راه درست استفاده از نعمت های خدادادی را بگوییم و اطلاع رسانی کنیم و آگاهی مردم را بالا ببریم تا همه جامعه را برای آینده بچه‌هایمان همراه کنیم، اگر ما درست مدیریت نکنیم به مشکل می خوریم کارشناسان باید بنشینند و دنبال راه حل برای مشکلات بگردند.

۲۵۰ لیتر سرانه آب مصرفی هر شهروند

محسن اردکانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از شهروندان خواسته است با توجه به کاهش ۴۵ درصدی بارندگی‌ها، مصارف خود را ۲۰ درصد کاهش دهند.

وی سرانه مصرف هر شهروند تهرانی را ۲۵۰ لیتر در شبانه‌روز اعلام کرد و افزود: این میزان با توجه به الگوی ۱۳۰ لیتری سرانه مصرف، رقم بسیار بالایی است.

مدیرعامل آبفای استان تهران شمار مشترکان خوش‌مصرف شرکت آبفای استان تهران را که مطابق با الگوی ۱۲ مترمکعبی به ازای هر خانوار در ماه، آب مصرف می‌کنند، حدود ۳۵ درصد مجموع مشترکان دانست.

اردکانی افزود: این در حالی است که ۶۰ درصد مشترکان به عنوان مشترکان پرمصرف تا دو برابر الگوی تعیین‌شده، آب مصرف می‌کنند و بیش از پنج درصد مشترکان نیز با مصرف بیش از دو برابر الگو، به عنوان مشترکان بدمصرف محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: شایسته نیست در شرایطی که تهران در پنجمین خشکسالی پیاپی قرار گرفته و ناترازی شدیدی بین منابع و مصارف ایجاد شده است، برخی از شهروندان تا ۵۰۰ لیتر در شبانه‌روز آب مصرف کنند.

مدیرعامل ابفای استان تهران از برخورد با مشترکان بدمصرف خبر داد و گفت: برای این دسته از مشترکان در نوبت نخست اخطار صادر می‌شود و در صورت بی‌توجهی، محدودیت موقت و در بار سوم محدودیت‌های بیشتری ایجاد خواهد شد.

اردکانی با این حال از همه شهروندان تهرانی درخواست کرد: مصارف آب خود را در ایام خانه‌تکانی ۲۰ درصد کاهش دهند.

وی منابع آب موجود و در دسترس را با توجه به شرایط بارندگی‌ها محدود خواند و گفت: افزون بر کاهش بارندگی‌ها، استان تهران هم‌اکنون با بودجه برفی ضعیفی نیز مواجه است و با وجود هوای سرد حاکم بر این استان در روزهای اخیر، بارش‌های برفی ضعیفی رخ داده است و در چنین شرایطی، باید با مدیریت فشار در شبکه توزیع و همکاری شهروندان در استفاده بهینه از آب و مدیریت مصرف، از منابع موجود برای ماه‌های پیش رو و فصل گرما محافظت کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در باره اینکه آب تهران جیره بندی می شود یا خیر، گفت: در حال حاضر برنامه‌ای برای نوبت‌‎بندی آب نداریم.

منبع: ایرنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی