به گزارش تجارتنیوز، ظهر امروز دولت آمریکا در نامهای به شورای امنیت اعلام کرد که واشنگتن تصمیم دولت قبلی آمریکا برای فعالکردن مکانیزم ماشه و احیای همه تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را لغو کرده است.
با این خبر بلافاصله نرخ ارز در معاملات پشتخطی سقوط کرده و به سرعت به ابتدای کانال ۲۵ هزار تومان بازگشت. همچنین فعالان ورود آن به کانال ۲۴ هزار تومانی را نیز دور از ذهن نمیدانند.
آنطور که از گفتگو با فعالان و معاملهگران بزرگ این بازار برمیآید فضای روانی شکل گرفته در بازار بار دیگر آماده بازگشت آمریکا به برجام شده است. بنابراین آنها منتظر این هستند که صبح شنبه بازار با روندی کاهشی آغاز شود.
به باور آنها اخبار این روزهای بازار مثبت است و اگر حادثه خاصی رخ ندهد، همین وضعیت میتواند دلار را تا انتهای هفته کاهشی نگه دارد. با وجود این، گروهی از فعالان نیز گمان میکنند احتمالا همین که برخی دلالان در ابتدای هفته با ریزش دلار متضرر شوند، با جوسازی مانع از ادامه ریزش در طول هفته میشوند.
سیگنالهای هفته آینده
با وجود اخباری که امروز به بازار رسید و فضایی که با اقدام دولت بایدن به آن دامن زده شد، مهدی پورمهر، کارشناس اقتصادی معتقد است که روند صعودی به زودی باز خواهد گشت. اما چرا؟
مقامات ایرانی اعلام کردهاند که ممکن است پنجم اسفندماه دست به اجرای مصوبه مجلس و لغو پروتکل الحاقی بزنند. پورمهر معتقد است اعلام لغو پروتکل الحاقی از سوی ایران یک نزاع سیاسی است که ممکن است به تأخیر بیفتد ولی امکان خروج ایران از این پروتکل و تهدید غرب با این ابزار همچنان تا زمانی که آمریکا و بایدن حرکت مثبتی را انجام ندهند به قوت خودش باقی است.
بنابراین از نگاه او امکان لغو به نظر پایین و همچنان نزاع دیپلماتیک بر سر انجام تعهدات و خروج ایران از این پروتکل ادامهدار است و این موضوع احتمالا اثرات فزاینده روی قیمت ارز دارد.
همچنین به باور این کارشناس به نظر نمی رسد بایدن تصویر شفافی از روابط آتی با ایران را اعلام کند، هر چند موضع اسرائیل، برخی تحرکات کشورهای منطقه و حمایتهای آمریکا از آن انعطافناپذیری آمریکا در بهبود روابط با ایران را نمایان میکند.
از نگاه او افزایش تقاضا عامل سومی است که مانع از ایجاد روند ریزشی ادامهدار در بازار خواهد شد.
پورمهر توضیح میدهد: ایران به عنوان یک کشور واردکننده همواره متقاضی ارز بوده. به خصوص پیک مصرف، که عموما روزهای پایانی سال است، موجب افزایش قیمت ارز هم در جهت تامین کالا و هم حفظ ارزش پول توسط برخی از افراد میشود. از طرفی استفاده دولت از ظرفیت افزایش قیمت در روزهای پایانی سال و جبران هزینههای جاری را هم باید مدنظر داشت.
بر اساس اظهارات این کارشناس تمام این عوامل خبر از احتمال افزایش قیمت ارز تا چند کانال بالاتر میدهد و ایجاد و ادامه یافتن یک روند کاهشی فقط در شرایطی ممکن میشود که بایدن از کلیه مواضع پیشین خود برگشته و موضع شفافی را در خصوص ارتباط بهتر با ایران اعلام کند.
دلار ۲۲ توماننی مگه ارزونه؟؟؟؟؟
سلام بر سوخته دلا ن صابر ؛تا عده ای بتازند
دلار چه گرون بشه یا ارزون ما بدبختیم (ضرب المثل )
پس…..
دولت دخالت میکنه وگرنه دلار میاد تا ۱۵ پایین
کدوم سیگنال مثبت ؟؟؟ اینکه بایدن بر خلاف انچه گفته بود که به برجام بر می گردد ، الان شرط و شروط هسته ای گذاشته سیگنال منفی به ریزش دلار است .
دلار اگه توافق شه زیر 15 میاد. اگه نشه که میرسه به بی نهایت.
دلار چند سال پیش با خود برجام هم ارزان نشد حالا با احتمال بازگشتش هم بدبختانه ارزان نمیشود کمبود ذخایر ارزی هم که هست اگر هم برگردد شاید اسکناس نباشد در شرایط اقتصادی کنونی جهان هم بدهکاران نفتی تمایلی به تسویه نقدی ندارند و با اجناس صادراتی تهاتر خواهند کرد
اگر دلالها(بعضی مسوولین و فرزندان )بگذارند بیا پایین .آخه اینها نان تحریم و آشوب را میخورند و مردم عادی هم اینقدر قدرت ندارند که بخواهند تاثیر گذار باشند .اینجا وظیفه بانک مرکزی هست که با سیاستهای درست دلالان از هر قشری را از میدان خارج کند و کنترل را بدست گیرد و ارزها را ارزان کند .رها شدن از اثرات تحریم و فقر با ارز گران قابل حل نیست چون فقرا آن را لمس نمیکنند .دولت اگر هم قصد گران کردن ارز را دارد حداقل باید چند سال بی خیال شود تا آبی زیر پوست اقتصاد و مردم و تولید بیفتد و بعد …..
ان شاءالله قبمتها برگرده به دو سال و نیم پیش