کد مطلب: ۶۶۸۷۵۴

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

نرخ بهره بانکی چه تاثیری روی بورس دارد؟

نرخ بهره بانکی چه تاثیری روی بورس دارد؟

با شروع سال ۱۴۰۱ نرخ بهره بین بانکی روند افزایشی به خود گرفته و به محدوده ۲۰٫۶۸ رسیده است. کارشناسان عقیده دارند که افزایش نرخ در میان‌مدت به نفع بورس است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، نرخ بهره بانکی یا همان سود بازار بین بانکی با افزایش ۰.۱۱ درصدی نسبت به هفته قبل به رقم ۲۰.۶۸ درصد رسید.

نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۱۹ خردادماه ۲۰٫۵۷ درصد و در هفته منتهی به ۱۲ خرداد ۲۰٫۵۵ درصد بود. این نرخ از چهارم آذر ماه سال قبل به سطح ۲۱ درصدی ورود کرده بود ولی از نیمه دی کاهشی شد و به سطح ۲۰ درصدی بازگشت. حال به نظر می رسد با حداقل تغییرات ممکن در محدوده ۲۰ درصدی در حال تثبیت است.

کارشناسان عقیده دارند که این افزایش نرخ بهره بین بانکی تاثیر مثبتی روی بورس و معاملات آن دارد.

تاثیر نرخ بهره بانکی روی بورس

احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: افزایش نرخ بهره بین بانکی به نفع بورس است. اما افزایش نرخ سود بانکی به زیان بازار سرمایه است؛ چراکه سرمایه‌ها را از بورس فراری می‌دهد.

وی ادامه داد: نرخ بهره بین بانکی به رشد بورس در میان‌مدت کمک می‌کند ولی سود بانکی می‌تواند نقدینگی را از بورس خارج و وارد سرمایه‌گذاری در بانک کند.

این کارشناس بازار سرمایه تشریح می‌کند: هنگامی که نرخ بهره بین‌بانکی افزایش پیدا می‌کند، به‌تبع آن نرخ اسناد خزانه نیز با افزایش مواجه می‌شود. این شاخص به هر میزان که افزایش داشته باشند بازار با کاهش قیمت مواجه خواهد شد. این رفتاری منطقی است که همیشه بین نرخ بهره بین‌بانکی و P/E بازار برقرار است. یعنی به هر میزان نرخ سود بین‌بانکی افزایش یابد، به‌تناسب آن P/E بازار با کاهش مواجه می‌شود.

اشتیاقی تصریح می‌کند: بازار سرمایه بازدهی خود را با نرخ بهره تطبیق می‌دهد، البته با توجه به اینکه ریسک خرید سهام بالاست، بازدهی بورس باید بیش از سرمایه‌گذاری در بانک باشد.

وی در پایان گفت: به طور کلی افزایش سود بانکی به زیان کلیت بورس است چراکه نقدینگی‌ها را از این بازار فراری می‌دهد. از سوی دیگر، افزایش نرخ بهره بین بانکی بازار سرمایه را در میان‌مدت افزایشی می‌کند.

آخرین اخبار بازار سرمایه را در صفحه بورس تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • رضا

    هدف بازار مالی با ابزارهای مختلفی که دارد اجازه رشد به بورس را نمی خواهدبدهد و بازار ضعیف سرمایه هم توان مقابله با بازار مالی را ندارن چون بازارهای مالی در طول سالیان سال از گذشته چنان بزرگ و چاق شدن که دیگر قابل کنترول نیستن حالا دو راه است اول بازار های مالی و بانکها بازیهای قدیمی را تمام کنن و اجازه رشد زیاد را به بازار سرمایه بدهند یا راه دیگر خود بانکها شاهد ترکیدن خودشان و در خودشان با شن چون بادکنک هم حجمی دارد و اگر حجم ان خالی نشود خودتان حدس بزنید حجم نقدینگی ها و باد کردن بیشتر بادکنک انتخاب با خودتان است