موضوعات داغ: # خرید طلا # فروش آنلاین طلا # آینده اقتصاد ایران # مقتصاد # گوگل # اکوسیستم‌ استارتاپی # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت سکه
تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

جان دوباره بورس در آخرین چهارشنبه سال 1401

بازار سهام در روز پایانی هفته افت‌های ابتدای آن را جبران کرد و نقشه‌ای سراسر سبز به سهامداران ارائه داد. همچنین نگاهی به جریان نقدینگی بورس تهران نشان از آن دارد که گروه فلزات اساسی امروز ورود پول مناسبی را پذیرا بوده است. در ادامه مهم‌ترین دلایل روشن شدن موتور محرک روند صعودی بازار را در کنار نکات منفی آن برشمردیم.

به گزارش تجارت‌نیوز، بازار سرمایه امروز با دست پر به سراغ تعطیلات آخر هفته رفت. در روز سبز پایان هفته در غالب گروه‌ها روند صعودی پیش گرفته شد.

در پایان جریان دادوستد‌های روز پایانی هفته، شاخص کل با رشد 38 هزار واحدی که ثبت کرد، در ارتفاع یک میلیون و 82 هزار واحدی ایستاد. از سوی دیگر اما شاخص هم‌وزن که نماینده‌ای از عملکرد سهام متوسط و کوچکتر‌ بازار سرمایه به شمار می‌رود، عملکرد بهتری نسبت به نماگر اصلی ثبت کرد.

شاخص یادشده ضمن رشد 2.43 درصدی موفق شد 13 هزار و 156 واحد به ارتفاع خود بیافزاید و در پایان در محدوده 554 هزار واحدی متوقف شود.

بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی حکایت از ورود سرمایه حقیقی‌ها به بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس امروز، خبر از ورود 460 میلیارد تومانی پول به بورس می‌دهد. در این بین ارزش معاملات کمی کاهش را تجربه کرد و در کانال 6 هزار میلیارد تومانی در نوسان است.

دلایل بازگشت سهامداران محافظه‌کار

پس از توقف روند کاهشی دلار در چند روز گذشته و حتی افزایش نسبی آن، به نظر می‌رسد کمی ترس سهامداران و فعالان بازار سرمایه نسبت به کاهش بیشتر نرخ دلار کم شده است و شاهد آن هستیم که افزایش تقاضای نسبی در بازار سرمایه حکم‌فرما شده است.

ناگفته نماند امروز آخرین فرصت برداشت وجه نقد از کارگزاری‌ها بود و همین موضوع، خود مقداری از فشار فروش چه در بخش حقیقی و چه حقوقی کاست. این مهم در کنار روند تعادلی فعلی میدان فردوسی، به افزایش تقاضا و رونق در معاملات تالار شیشه‌ای سعادت‌آباد کمک کرد.

حاشیه‌های آخرین چهارشنبه سال در بازار سرمایه

روز کم‌خبر پایان هفته بازار با حاشیه‌هایی همراه بود. در روز جاری قرار بود حدود 6.22 درصد از سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس به ارزش 60 همت در بازار سهام عرضه شود و سازمان خصوصی‌سازی عهده‌دار آن بود که به دلیل انصراف دولت این پروسه لغو شد و هنوز دلیل خاصی برای این عقب‌نشینی ناگهانی ذکر نشده است.

از سویی دیگر مسئولان وزارت صمت افزایش 30 تا 70 درصدی که دو هفته گذشته در رسانه‌ها مطرح شد را به کلی تکذیب کردند.

در این بین وزیر صمت اعلام داشت قیمت‌گذاری خودرو به عهده شورای رقالت خواهد بود و این نهاد فعلا تصمیمی در این خصوص نگرفته است.

خبر مثبت دیگری که امروز به گوش می‌رسید انتشار گفته وزیر دارایی عربستان سعودی بود. مقام یاد شده از این کشور عنوان کرده بود، سرمایه‌گذاری عربستان در ایران پس از توافق اخیر به شکل گسترده انجام خواهد شد. این خبر می‌تواند سیگنال مثبتی به بازار سرمایه و اقتصاد کشوربه شمار آید.

در نهایت و در پایان جریان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل در بازپس‌گیری کانال 1.8 میلیونی خود موفق عمل کرد. کانالی که افت‌های نیمه اول هفته موجب شده بود تا از دست برود.

بیشترین و کمترین بازدهی صنایع

در پایان جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، گروه‌‎های مخابرات، محصولات کامپیوتری و صنعت زغال سنگ به ترتیب با 6.93 درصد، 5 درصد و 4.68 درصد، بیشترین بازدهی را نصیب سهامداران خود کردند.

نکته جالب بازار امروز این بود که تنها یک صنعت و آن هم گروه هتل و رستوران بازدهی منفی را نصیب سهامداران خود کردند.

بازدهی صنایع

جریان نقدینگی در صنایع 

در میان بازار سبز امروز پس از صندوق‌های سهامی با 238.8 میلیارد تومان ورود پول حقیقی، گروه فلزات اساسی بیشترین ورود پول را به میزان 132 میلیارد تومان به خود اختصاص داد. همچنین در سوی مقابل، صنعت هتل و رستوران با 69.3 میلیارد تومان خروج پول، بیشترین خروج پول میان صنایع را تجربه کرد.

جریان نقدینگی صنایع

 

گزارش‌های بیشتر تحلیل بازار را در صفحه اخبار بورس بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی