موضوعات داغ: # بازار دلار # قیمت دلار # حراج سکه # مرکز مبادله ارز و طلا # فقر
در گفتگوی تجارت‌نیوز با یک کارشناس مطرح شد:

چرا بورس مثبت شد؟ / بورس عقلانیت می‌خواهد نه حمایت

بورس

با شروع معاملات امروز بازار سهام شاخص کل به دلیل افزایش تقاضا 1/8 درصد رشد کرد و به یک میلیون و 439 هزار واحد رسید.

به گزارش تجارت‌نیوز، اخبار سیاسی از جمله بررسی دوباره لایحه FATF، آزاد شدن پول‌های بلوکه شده ایران در ترکیه و خبر رسیدن صادرات نفت ایران به بالاترین حد خود از زمان تحریم‌ها از سوی یک رسانه خارجی نشان دهنده سیگنال‌های مثبت سیاسی برای بازار سهام است، اما دلیل اصلی رشد بورس چیست؟

محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه در گفتکو با تجارت‌نیوز در رابطه با علت رشد شاخص بورس گفت: علاوه بر دورنمای سیاسی مثبت، تضعیف قیمت دلار جهانی و رشد زیاد قیمت‌های جهانی باعث رشد بازار سهام شد، در جریان رشد قیمت‌های جهانی قیمت مس به مرز 8 هزار دلار رسیده که در 8 سال اخیر بی‌سابقه بوده است. از طرفی انتظار داشتم رشد بازار سهام امروز بیشتر باشد.

این کارشناس با اشاره به افت قیمت دلار گفت: ممکن است نرخ دلار داخلی در آینده کاهش داشته باشد که من حدس می‌زنم این کاهش قیمت حدود 10 درصد باشد اما تاثیر بر بازار سهام نخواهد داشت زیرا گشایش اقتصادی باعث می‌شود کاهش 10 درصدی قیمت دلار تاثیر چندانی نداشته باشد.

خبری‌زاد با اشاره به روابط داخلی گفت: روابط سیاسی داخلی تاثیر زیادی بر بازار سهام دارد و اگر در ادامه روند هفته بین سیاست‌مداران و دولت و مجلس اختلاف نظر فاحشی نباشد روند بورس مثبت خواهد بود. از طرفی بورس اصلا نیاز به حمایت ندارد و تنها چیزی که بورس نیاز دارد عقلانیت است، عقلانیت یعنی زمانی که می‌خواهند دستورالعملی اجرا کنند جیب دلالان را پر نکنند.

آخرین اخبار بورس را در صفحه بورس تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات