رضا نفیسی گفت: در پی حل برخی از مسائل مرتبط با ترانزیت در کنار توسعه زیرساختهای حملونقل، تقویت کریدورهای ترانزیتی، فعال کردن مناسبات ترانزیتی و حملونقلی با کشورهای منطقه به ویژه در بخش ترانزیت سوخت، طی ۷ماهه ابتدایی سال جاری بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن مواد نفتی و حدود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن را مواد غیرنفتی تشکیل دادهاند که عمدهترین کالاهایی عبوری نظیر مازوت، انواع پارچه، قطعات اتومبیل، برنج ، گازوئیل، لاستیک و پنبه بوده است.
به گزارش تجارتنیوز، وی افزود: در مدت زمان مذکور، از میان مرزهای کشور بندر شهید رجایی با یک میلیون و ۹۵۰ هزار تن معادل ۳۶.۱ درصد فعالترین مرز در زمینه ترانزیت ورود کالا به شمار میرود. پس از آن مرزهای پرویزخان با ۱۹ درصد و بازرگان با ۱۰.۵ درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
نفیسی بیشترین حجم تردد کامیونهای حامل بار ترانزیتی را کماکان همانند ماههای گذشته سال جاری از مبدا عراق به مقصد امارات اعلام کرد که عمدتا به جهت ترانزیت فرآوردههای نفتی بوده است.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای با اشاره به تلاش بخش خصوصی در ترانزیت کالا خاطرنشان کرد: ازسرگیری ترانزیت فرآوردههای سوختی از مسیر ایران و تلاش و فعالیت بخش خصوصی و تشکلهای صنفی در حوزه حملونقل بینالمللی درکنار اقدامات و رایزنیهای بینالمللی و منطقهای گسترده حاکمیتی از دلایل عمده افزایش میزان ترانزیت از کشور بوده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با حلوفصل مسالمتآمیز برخی از موضوعات منطقهای که اخیرا باعث وقفهای کوتاه در ترانزیت ورودی برخی از کالاها از مرزهای غربی کشور شده است، مجددا این روند صعودی ترانزیت برای ماههای آتی نیز حفظ شود.
منبع: مهر