موضوعات داغ: # قیمت سکه # بازار سهام # بورس کالای ایران # بنزین # بانک مرکزی # قیمت طلا # پایان بورس # قیمت دلار
«تجارت‌نیوز» از بیست و نهمین عملیات سیاست پولی بانک مرکزی گزارش می‌دهد:

تسکین تب نقدینگی در بازار باز/ بانک‌ها برای تامین نقدینگی به بازار شبانه پناه بردند

وام بانکی
در بازار باز این هفته، رقم ثبت ریپو با کاهش 17 هزار میلیارد تومانی نسبت به هفته گذشته مواجه شد؛ با این وجود، بانک‌ها برای تامین نیاز خود به اعتبارگیری قاعده‌مند در بازار بین بانکی روی آوردند و بیش از 319 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی اعتبار گرفتند.

به گزارش تجارت نیوز، جدیدترین گزارش بانک مرکزی از بازار باز و بازار بین بانکی که تحت عنوان «گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی» منتشر می‌شود، نشان دهنده آن است که در بیست و نهمین حراج بازار باز سال 1404 که روز 12 آبان‌ماه برگزار شد، بانک‌ها رقم ثبت سفارش‌های ارسالی به منظور جذب نقدینگی از بانک مرکزی را برای دومین هفته متوالی کاهش دادند تا میزان ثبت ریپو در این بازار برای نخستین بار به کانال 490 هزار میلیارد تومانی عقب‌نشینی کند.

از سوی دیگر اما با وجود کاهش ثبت سفارش در بازار باز، رقم درخواستی بانک‌ها برای اعتبارگیری قاعده‌مند از بانک مرکزی در بازار بین بانکی نسبت به هفته گذشته افزایش یافت و بانک‌ها بخش عمده کسری وجوه خود را از طریق این بازار تامین کردند.

بازار باز 08.12

بانک‌ها 494 هزار میلیارد تومان سفارش ریپو ثبت کردند

بیست و نهمین حراج بازار باز سال جاری در روز 12 آبان‌ماه برگزار شد و 22 بانک و موسسه اعتباری غیربانکی با هدف تامین بخشی از نقدینگی مورد نیاز خود از طریق توثیق اوراق نزد بانک مرکزی و بازخرید آن با نرخ سود و سررسید مشخص، در این حراج شرکت کردند.

گفتنی است که در بازار باز این هفته، حداقل نرخ توافق بازخرید یا نرخ ریپو، در سطح 23 درصد باقی ماند و مدت توافق بازخرید نیز هفت روزه بود.

بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی حاضر در بازار باز این هفته، مجموعا 494.4 هزار میلیارد تومان سفارش ریپو ثبت کردند. به این ترتیب، رقم سفارش‌های ارسالی بانک‌ها در بازار باز پس از رکوردشکنی در هفته آخر مهرماه، برای دومین هفته متوالی کاهش یافت و از کانال 500 هزار میلیارد تومانی خارج شد.

تثبیت سقف 230 هزار میلیارد تومانی بانک مرکزی در بازار باز

بانک مرکزی نیز در حراج بازار باز بیست و نهمین حراج بازار باز سال جاری، برای چهارمین هفته متوالی رقم تزریق پول خود را ثابت نگاه داشت و بار دیگر 230 هزار میلیارد تومان از سفارش‌های بانک‌ها را پذیرفت. در نتیجه، نرخ پذیرش سفارش‌ها در حراج بازار باز این هفته به 46.5 درصد رسید.

این در حالی بود که طی همین هفته، 231 هزار میلیارد تومان از ریپوهای انجام شده در هفته قبل پذیرفته شد و بانک‌ها این مبلغ را به بانک مرکزی بازگرداندند تا بانک مرکزی در مجموع، طی حراج این هفته بازار باز، هزار میلیارد تومان نقدینگی جذب کند.

کاهش استقراض در بازار باز با افزایش اعتبارگیری در بازار شبانه جبران شد

با وجود کاهش سفارش‌های ارسالی بانک‌ها و تداوم سیاست انقباضی بانک مرکزی در بازار شبانه، بازار شبانه در هفت روز منتهی به 12 آبان‌ماه، وضعیت متفاوتی داشت و بانک‌ها عمده نیازهای خود را از این طریق تامین کردند.

استقراض در بازار بین بانکی یکی دیگر از روش‌های تامین مالی کوتاه‌مدت بانک‌هاست و بانک‌ها می‌توانند با اعتبارگیری قاعده‌مند از بانک مرکزی و با نرخ سقف دالان نرخ سود (24 درصد) بخشی از نیاز خود به وجوه نقد را برطرف کنند.

بانک‌ها در این هفته، مجموعا 319.6 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی اعتبارگرفتند که این رقم 63 هزار میلیارد تومان بیشتر از هفته گذشته بود. به این ترتیب به نظر می‌رسد که کاهش سفارش‌های ریپوی بانک‌ها در بازار باز، با افزایش استقراض آنها در بازار بین بانکی جبران شده است.

همچنین بانک‌ها طی همین هفته 286.2 هزار میلیارد تومان از بدهی خود به بانک مرکزی در بازار بین بانکی را طی همین مدت تسویه کردند تا خالص استقراض بانک‌ها از بانک مرکزی در بازار شبانه این هفته، به 33 هزار میلیارد تومان برسد.

برای مطالعه بیشتر صفحه بانک و بیمه در تجارت‌نیوز را دنبال کنید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی