کد مطلب: ۵۴۵۲۶۷

مدیرعامل بورس تهران:

عرضه اولیه‌ها از این به بعد با تضمین عرضه می‌شوند

عرضه اولیه‌ها از این به بعد با تضمین عرضه می‌شوند

مدیرعامل بورس تهران گفت: از این به بعد عرضه‌ اولیه‌ها با تضمین عرضه می‌شوند؛ یعنی یک اوراق تبعی منتشر می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، علی صحرایی مدیرعامل بورس تهران در خصوص تفاوت عرضه اولیه امروز با سایر عرضه اولیه‌ها گفت: شرکت صنایع غذایی کورش، هشت درصد سهام خود را برای کشف قیمت عرضه کرد که با استقبال خوبی هم مواجه شده است. حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از متقاضیان خرید سهام این شرکت در سقف دامنه مجاز تعیین شده هستند که به ازای هر سهم دو هزار و ۹۹۵ تومان قیمت کشف شده است.

او افزود: از این به بعد عرضه اولیه‌ها با تضمین عرضه می‌شوند؛ یعنی یک اوراق تبعی سهامدار عمده و یا عرضه‌ننده منتشر می‌کند. بر اساس آن اگر سهامداران این عرضه اولیه، تا آخر سال، سهامدار این سهم بمانند حداقل ۲۵ درصد تضمین شده سود دریافت می‌کنند.

به گفته این مقام مسئول در گذشته نیز از اوراق تبعی سهام استفاده می‌شده و از شنبه روی چند نماد متعدد طرح انتشار اوراق تبعی استفاده می‌شود؛ بر این اساس سرمایه‌گذار اطمینان پیدا می‌کند که با خرید اوراق تبعی سرمایه‌گذاری از افزایش سرمایه و یا سهام جایزه برخوردار می‌شود.

اجرای طرح انتشار اوراق تبعی سهام

مدیر عامل بورس تهران در رابطه با عرضه شرکت‌های دیگر در بورس تهران تا آخر سال اگفت: با توجه به شرایط بازار، عرضه‌ اولیه‌های متعددی در بورس تهران خواهیم داشت. همچنین ۹ شرکت آماده عرضه هستند، ولی شرایط بازار سرمایه و همچنین میزان نقدینگی موجود در بازار را حتما در نظر می‌گیریم. این مؤلفه‌ها از جمله فاکتور‌هایی هستند که ورود یک شرکت به بورس را به تعویق می‌اندازد یا سبب عرضه سهام آن شرکت در بورس می‌شود.

صحرایی بیان کرد: در حال حاضر ۹ شرکت آماده عرضه در بورس هستند و عرضه ۲۰ شرکت تا آخر سال در برنامه ما قرار دارد. همچنین برنامه‌ها و قوانین اتخاذ شده برای عرضه اولیه‌ها مسیر زندگی مردم را تغییر خواهد داد؛ البته مردم باید دانش لازم برای حضور در بورس را داشته باشند و یا برای معامله کردن حتما مشاوره بگیرند.

مدیرعامل بورس تهران در پاسخ به این پرسش که چه میزان زمان می‌برد تا مجددا تعداد شرکت‌کنندگان در عرضه اولیه‌ها مثل نماد شستا و بپیوند به اوج برسد؟ گفت: عرضه اولیه شستا و بپیوند یکی از بزرگ‌ترین عرضه اولیه‌های تاریخ بازار سرمایه بود که بیش از پنج میلیون نفر شرکت‌کننده داشت و عرضه اولیه‌ها با این مکانیسم از امروز در بورس تهران اجرایی شد.

او بیان کرد: با اوراق اختیار فروش تبعی، سرمایه‌گذار خیالش راحت است که بازدِه ۲۰ الی ۲۵ درصد سود را دارد؛ یعنی هم از مزایای سرمایه‌گذاری در سود سپرده بانکی برخوردار می‌شود و هم از مزایای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه برخوردار می‌شود.

مدیرعامل بورس تهران افزود: سرمایه‌گذاری در بورس یک کار تخصصی است و بهتر است مردم اقدام به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم کنند و از مشاوران شناسنامه‌دار استفاده کنند و سرمایه‌های خود را در اختیار آنان قرار دهند.

صحرایی گفت: زیر ساخت‌ها خیلی تاثیر اساسی بر روند بازار ندارند و ممکن است زمان تغییر روند را جابه‌جا کنند، اما عوامل بنیادی و بیشتر از همه اعتماد مردم بر ریزش بازار تاثیرگذار است.

او در پاسخ به این پرسش که دلیل ریزش بازار در چند روز اخیر چیست؟ گفت: یک سری عوامل بنیادی، مثل، کاهش قیمت نفت و کامودیتی‌ها سبب این ریزش‌ها بود.

این مقام مسئول در پایان بیان کرد: بسته حمایتی برای اجرا نیاز به تجزیه دارد و تا به حال هزار میلیارد تومان از طریق صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه تزریق شده است. همچنین منابع از سوی نهاد‌های بزرگ حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان وارد بازار سرمایه خواهد شد که کار‌های اجرایی این تزریق نیز در حال اجرا است. از روز شنبه نیز شاهد انتشار اوراق تبعی با هدف گذاری خاص خواهیم بود و همه این سیاست‌های حمایتی برای حمایت از سهامداران خرد خواهد بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

آخرین اخبار حوزه بورس را در صفحه بورس تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    من حدس می‌زنم ی الگوریتم روی بورس نصب شده که مدام سهام ها رو می‌خره و به قیمت پایین تر میفروشه بعد از ده قیقه که قیمت سهام نزولی شد بقیه مردم هم از ترس ضرر میفروشن و کلا بازار منفی میشه این الگوریتم بلاخره از ی جایی داره تامین مالی و حمایت میشه اگه نمی تونید رد یابیش کنید پس حد اقل تمام الگوریتم ها رو مسدود کنید تا بورس به روند طبیعی خودش برگرده

  • ناشناس

    شما مردم چه حساب میکنید نیازی نیست شما چنین زحمتی بکشید خود بانک هم این کارو میکنه شاید هم بیشتر

  • ناشناس

    در این قمارخانه دولتی حتی نباید یک ریال سرمایه گذاری کرد

  • ناشناس

    سلام بادرست کردن بورس یادرست نکردن، رای میدیم و نوکر این نظام هستیم .اصل نظام رودوست داریم باعملکرد دولت ومسیولین مخالفیم .

  • ناشناس

    من هم 80درصد توضررم ولی میام رای میدم چون میخوام دشمن شاد نشیم

  • ناشناس

    ان شاالله بعد از رفتن این دولت اگه زنده موندیم بورس درست میشه

  • ناشناس

    من اگه شاخص به 10 میلیون هم برسه بازم رای نمیدم

  • ناشناس

    ما که با ضرر خلاص شدیم عطاشو به لقاش دادیم …میگن سهامداری کنید ولی به چه قیمت (بدبختی ، دروغ شنیدن ) واقعاً که الان وقت نفس کشیدن هست

  • ناشناسان.

    سلام.اینکه میگید سرمایه خرد خودتون به صندق ها بسپارید یعنی چی؟برنگردم میگه باید5میلیارد پول داشته باشی که بما بدی تا برات سرمایه گذاری کنیم…لطفا یکی بگه با ده بیست میلیون باید چکار کنیم که هشتاد درصدضررنکنیم.ممنون

  • ناشناس

    متاسفانهمن فکر میکنم اکثر فروش های سهام بدلیل مشکلات نقدینگی شرکتها عرضه میشه سهامی را که یک شرکت یا موسسه ای از طریق بورس می فروشه با توجه به شدت نیاز ، پول را هول شده و بزودی از چرخه بورس خارج کرده و بورس و سهام را آنهم در این موقعیت های حساس به حال خود رها می کند اولا مبلغ فروش سهم نبایستی فورا توسط شرکتها از گردونه بورس خارج بشه و حداقل 6 الی یکسال بایستی مبلغ فروش و عاید شده به شرکت در گردونه بورس فهالیت کرده و خرید و فروش بکند متاسفانه سهمی را که خود شرکت آن را به مبلغ دلخواهش عرضه کرده دیگر حاضر به خرید آن به قیمت عرضه آن نمی باشد که جای سوال دارد مسئولین بورس بایستی شرایط را بسنجند و مانع از کشیدن زود هنگام پول سهام فروش رفته شرکت یا موسسات بشوند و بایستی حداقل شش الی یک سال در گردونه بورس بماند و بانک مرکزی بایستی خود موسسات را موظف کند تا در یک بازه زمانی دراز مدت خرید و فروش کند و مانع از افت ناگهانی سهام شوند و خارج کردن پول سهام فروش رفته نیز بایستی بتدریج و غیر قابل محسوس انجام شود که احیانا سهم شرکت مورد نظر به هر دلیلی از جمله درز اطلاعات شرکت سقوط کرد بلافاصله خود شرکت دست به کار شده از طریق تزریق مقداری پول در بورس مانع از سقوط قیمت سهم شوند . نه اینکه سهام را فروخت و منفعت کرد فورا در برود و از دولت تقاضا بشه که باتزریق پول به بورس کسری را تامین بکند . متاسفانه نگاهی که الان به بورس هست اینه که هر کس ورشکسته میشه میاد مقداری از سهمش را در بوس عرضه می کند و خلاص چه شرکت دولتی باشد یا غیر دولتی که اول بایستی نگاهها به بورس بایستی عوض بشه تا همه با خیال راحت سرمایگذاری کنند – به امید روزی که به بورس به عنوان قمار نگاه نکنیم و به دید سرمایگذاری کلان نگاه بکنیم امروز که دلار 24 هزار تومان هست و من بر فرض سهام فولاد میخرم آیا ارزش آن برابر خواهد بود بازمانی که دلار میشه 18 هزار تومان مطمئنا نخیر برای این اختلاف قیمت و افت قیمت سهم بایستی چاره ای اندیشید و یا لاقل شرکتها مابه التفاوت ضرر و زیال سهم را با افزون سهم خریداران جبران کنند خودشان سهم را دوباره خریده و در صورت تثبیت نرخ تازه ، مجددا عرضه کنند . این به این معناست که فروشنده سهم نبایستی به جیبش فکر بکند ببیند که با این وصعیت آیا خود ، مبالغ سهام فروخته شده را میتواند در بیرون سرمایه گذاری کند که از مردم میخواهد در بورس این کار را انجام دهند .