به گزارش تجارتنیوز، «حق بیمه من کو؟» این هشتگی است که اخیرا برخی از کاربران در شبکههای اجتماعی راه انداختهاند. حق بیمهای که خیلیها در فیش حقوقی خود میبینند اما میگویند از خدمات آن در روند درمان محروم هستند. پزشکان هم میگویند تعرفه پزشکی باید بیشتر باشد اما بیمه خدماتش را برای بیماران بیشتر کند.
روز گذشته تعرفه پزشکی در بخش دولتی و خصوصی اعلام شد. آنطور که بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت اعلام کرد تعرفه بخش دولتی ۱۹٫۵ درصد و بخش خصوصی ۲۴ درصد افزایش یافت.
افزایش تعرفههای پزشکی در حالی بود که بیش از نیمی از هزینه خانوارها صرف مسکن میشود. حالا باید با باقیمانده آن هم هزینه سبد غذایی را دهند و هم هزینههای درمان و… . هزینههای درمان را اما نه بیمهگرها قبول میکنند نه خودشان توانایی پرداخت آن را دارند. اما این افزایش به سود چه کسانی است؟
افزایش تعرفهها به سود کیست؟
پزشکان میگویند سود این افزایش به جیب سازمانهای بیمهگر میرود نه پزشکان. بیماران هم میگویند حق بیمه از حقوق آنها کسر میشود اما همچنان بخش زیادی از هزینهها را باید خودشان پرداخت کنند.
برای بیمه درمان پایه تامین اجتماعی ۳۰ درصد از حقوق هر فرد پرداخت میشود. ۲۳ درصد از آن را کارفرما و ۷ درصد از آن را کارگر پرداخت میکند. تعهدات بیمهگران پایه بر اساس تعرفه پزشکی مشخص میشود.
بیمهگران در بخش سرپایی ۷۰ درصد تعرفه بخش دولتی را بر عهده دارد. باقی مانده را بیمار باید پرداخت کند.
از سوی دیگر بیمهگران داروهایی که مصرف آن بسیار زیاد باشد را از تعهدات خود خارج کردهاند. مانند داروهای سرماخوردگی. همچنین هزینه داروهای دیگر را با نرخی که قبول دارد، میپردازد. البته تفاوت تعرفه را هم بیمار باید پرداخت کند.
اما بیمهگران در بخش تجهیزات پزشکی و آزمایشات نیز شرایط سختی دارند که باز هم بیمار چوب آن را میخورد. به عبارتی بیماران در بخش خدمات، چندان مورد حمایت بیمهگران نیستند. ضمن اینکه بیمهگران از بخش خصوصی حمایتی نمیکنند. تنها تعهدات خود را در بخش دولتی میبینند.
پزشکان هم راضی نیستند
برخی از پزشکان میگویند ما خواهان تعرفه بالاتر هستیم اما نمیخواهیم مردم در این موضوع ضرر ببینند. آنها میگویند سازمانهای بیمهگر باید خدمات بیمهای خود را بیشتر کنند نه اینکه مردم آن را پرداخت کنند.
یکی از پزشکان منتقد تعرفهها و عملکرد سازمانهای بیمهگر به تجارتنیوز میگوید: «سازمانهای بیمهگر معمولا دولتی هستند. بیمهگران تعهدات خود را به بخش دولتی محدود کردهاند. از سوی دیگر تعرفههای دولتی ۱۹ درصد بیشتر شد. این یعنی دولت هزینه خود را کم کرده و از جیب پزشکان، مراکز آزمایشگاهی، رادیولوژی و…سوبسید غیرمستقیم میدهد.»
یک پزشک دیگر میگوید: «بخش زیادی از سبد درمان، دارویی است که ارتباطی به پزشکان ندارد.»
اخیرا برخی از داروها افزایش قیمت سرسامآوری داشتند. آنطور که مهدی رضایی، معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت به ایسنا گفت: «سال گذشته ۵۶۰ قلم دارو حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش قیمت داشتند.»
موضوع دیگر مورد انتقاد پزشکان، دیرکرد پرداخت بیمههاست. برخی از پزشکان میگویند بیمهها گاهی تا چند ماه تسویه حساب نمیکنند. به عبارتی پولی که در حساب سازمان بیمهگر میماند باز سود دیگری برای آنهاست. البته برخی از پزشکان میگویند سازمانهای بیمهگر حتی پول معوقه را هم گاهی کامل پرداخت نمیکنند.
یک پزشک به تجارتنیوز میگوید: «در شرایط تورم اکنون، چرا باید چندین ماه منتظر بمانم تا حق ویزیتهایم را بیمه پرداخت کند؟ تازه برای پرداخت آن گاهی با نظرات کارشناسی کسورات هم میخورد.»
پزشک دیگری هم میگوید: «گاهی آنقدر خسته میشویم که قید گرفتن پولمان را میزنیم. ترجیح میدهم با بیمهها دیگر کار نکنم.» یک متخصص رادیولوژی نیز میگوید حدود یک سال و نیم است که بیمه معوقات او را پرداخت نکرده است.
حالا هم پزشکان معترض هستند هم بیمهشدگان. پزشکان تعرفههای بالاتر میخواهند و مردم تعرفهها پایینتر. نقطه مشترک نارضایتی هر دو بیمه است و درآمدی که با تورم و هزینههای زندگی همخوانی ندارد.
جالبه ما مردم در مورد دستمزد آرایشگر اینقدر اعتراض نداریم
پزشک برا ویزیتش دویست تومن میگیره آرایشگر حداقل یه میلیون تومن
حقمونه
افزایش تعرفه فقط بها نه ای که مردم جلو پزشک بزارن و از این فرصت استفاده کنن همه چیز از شب عید گرون شده فقط تعرفه پزشکی بازی در میارن خجالت بکشید مردم خوب میفهمن
سر مردم با تعرفه پزشکی گرم نکن همه چیز به روز گرون میشه حتی نون روغن …بعد چسبیده به تعرفه پزشکی خجالت بکشید مردم احمق حساب نکن
یک پزشک همیشه باید آپ دیت ( علمش به روز ) باشه . این ینی حداقل روزی دو مقاله با دو تا ۴ ساعت خوندن و ماهی یک سمینار و فصلی یک کنگره حضور فیزیکی داشته باشه . اینها حداقل هست ، پزشکان ایرانی حداقل در دانشگاه معتبری مثل شیراز که میدونم ، بدون اینکه اخرین مقاله روز دنیا مربوط به رشتشون رو حداقل در یک ماه از چاپش نخونن اروم نمیگیرن . هزینه هتل ، وقتی که برای سفر میزاره و کار نمیکنه ، به صورت تصاعدی بار هزینه ای ایجاد میکنه . با این امکانات امکان نداره . دوستانی که میگن پزشکی ایران قوی نیست خب دیگه خب یه جور بد گویی به خود ایرانی هست . حداقل پزشکان فعال فعلی ، از با سوادترین بچه های همین مملکت هستند که گفتن نداره . اکثر این صحبتها و نگاهها به شکل کم کار دیدن پزشکان ، ناشی از کم بودن این افراد در خانواده ها هست . نگاه به تعداد کل دانشجویان کشور در انواع و اقسام رشته ها و دانشگاهها نکنید ، نزدیک یک دهم درصد جمعیت ایران پزشک هستند از هر هزار نفر ، یک نفر ، هر کدوم از ما بایو چند روز بگدره که با هزار نفر رو برو بشیم . خب عدم شناخت به این شغل دور از انتظار نیست .
نمی دانم چرا در ایران هیچ چیز روی اصول نیست و همه چیز علیه مردم نوشته می شود ، عمدی یا سهوی.ولی نتیجه آن فروپاشی است دیر یا زود.
تا حالا دستگاه خودپرداز رو کنار گذاشته بودن و حق ویزیت رو بصورت نقد یا کارت به کارت میگرفتن، بعد از این مبلغ دلخواهشونو بصورت نقدی میگیرن و کسی هم نمیتونه چیزی بگه. اکثرا مالیات هم که نمیدن، ولی با مالیات قشر حقوقبگیر از همه امکانات شهری از آسفالت خیابون بگیر تا کارهای بزرگ عمرانی، مفت و مجانی استفاده میکنن…. ادم دلش کباب میشه برای این بیچارهها که سواد درست حسابی هم ندارن. باز
دست دولت درد نکنه که حداقل یه کار رو نصف و نیمه درست انجام داد.
خدا به ملت صبرو مقاومت بده که زیر فشار تحمل کنند😔😔😔
هر گونه افزایش به هر شکلی از طرف پزشکان یا بیمه ها در این شرایط سخت که ۷۰ درصد مردم در گیر آن هستند باری اضافه وسنگین بر دوش مردم است .در ضمن مسله سلامت مواد غذایی نیست که کمتر مصرف شود پس خواهشا در تصمیم گیری فکر جیب آن فرد کم در آمد هم باشید وشرایط کنونی را درک کنید .به امید توفیق جهت کلیه پزشکان محترم .
درود بر شما به خاطر روشنگری
واقعا روی این مورد روشنگری بیشتری کنید تا مردم از حقوق خودشون مطلع بشن. مافیای بیمه مردم و پزشک مقابل هم قرار داده و از تمامی وظایف خود شانه خالی میکند. واقعا طی این دهه اخیر اجحاف بزرگی در حق مردم و پزشکان جوان شده
هر گونه افزایشی در هر مورددودش به چشم مردم است بقیه هر چی گفته می شود چیزی جز دروغ توجیه گزافه گویی نیست