به گزارش تجارتنیوز، از سال ۱۴۰۲ کنکور دومرحلهای برگزار میشود. این آخرین مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است که ابهامات زیادی دارد. از سهم ۶۰ درصدی آموزش و پرورش تا شرط معدل دانشگاهها برای پذیرش، مصوبههای جدید بار مشکلات کنکوریها را بیشتر میکند یا کمتر؟
پس از حواشی زیادی که طی سالهای اخیر برای حذف کنکور بود بالاخره کار به اینجا رسید که به جای حذف دو مرحلهای شود. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته از سال ۱۴۰۲ کنکور دو بار در سال برگزار میشود که فشار و اضطراب از روی دانشآموزان برداشته شود. اما بررسی مصوبههای جدید شورای عالی انقلاب نشان میدهد احتمالا استرس بیشتری در انتظار دانشآموزان و خانوادهها باشد و البته گردش مالی مافیای کنکور همچنان پابرجا بماند!
نمره امتحانات اعتبار لازم را برای کنکور ندارد
بر اساس مصوبه اول درباره کنکور، سهم آموزش و پرورش در آزمون سراسری به لحاظ سوابق تحصیلی ۶۰ درصد شده. مصوبه دیگر هم این بوده که که کنکور سراسری مختص دروس تخصصی باشد و دروس عمومی به بخش سوابق تحصیلی منتقل شود.
محمدرضا نیک نژاد، کارشناس حوزه آموزش درباره این مصوبات به تجارتنیوز میگوید: «بستگی به نحوه اجرای این مصوبات دارد که مشکلات کنکوریها را کمتر کند یا بیشتر. تقریبا هیچ ملاک دقیقی برای ارزیابی درس دانشآموزان نداریم. »
این کارشناس آموزش ادامه میدهد: «در حال حاضر در مقطع دوازدهم دبیرستان امتحان نهایی داریم و سایر امتحانات داخلی هستند. نمرهدهی امتحانات داخلی هم باتوجه به شرایط مدارس، پولیسازی و اعتبار مدارس که از سوی بالادستیها تعیین میشود معمولا اعتبار زیادی ندارد. مثلا در برخی از مدارس دولتی به دانشآموزان سختگیری زیادی میشود و نمرههای پایینی میگیرند اما در برخی مدارس با توجه به موقیعیت اقتصادی و اجتماعی دانشآموزان نمره بالایی میگیرند.»
آنطور که نیک نژاد میگوید: «تقریبا حدود ۱۶ درصد از دانشآموزان در مدارس غیردولتی هستند. در برخی از مدارس دولتی که برند هم هستند نمرهفروشی میشود. بنابراین نمرات امتحانات اعتبار لازم را برای معیار کنکور را ندارد و این یکی از مشکلات مصوبات جدید است. راهکارش هم این است که امتحانات را در هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم در سطح عمومی، نهایی کنند. یعنی امتحانی هماهنگ در سراسر کشور برگزار شود.»
استرس داوطلبان بیشتر، سود مافیای کنکور دو برابر!
مصوبه دیگر شورای عالی انقلاب نیز دو مرحلهای کردن کنکور است. نیک نژاد در این مورد میگوید: «وقتی بحث پول وارد آموزش شود آسیبهای زیادی دارد. نهادهایی که از کنکور ارتزاق میکنند بلد هستند که در هر حالتی کسب درآمد کنند. حتی زمانی که بحث حذف کلی کنکور بود، تبلیغات خود را به این سمت بردند که معدل دانشآموزان را بالا میبریم.»
نیک نژاد ادامه میدهد: «قطعا دو مرحلهای شدن کنکور استرس خانوادهها و داوطلبان و زمینه برای درآمدزایی موسسات آموزشی و کنکوری را دو برابر میکند. جزئیات این طرح گفته نشده ولی باتوجه با نفوذی که لابیهای کنکور در سطوح بالای تصمیمگیری دارند از این فرصت استفاده میکنند.»
او با بیان اینکه مبنای کار این موسسات استرسی است که به خانوادههای و داوطلبان وارد میکنند، میگوید: «وقتی هم استرس بیشتر شود خانوادهها بیشتر برای کنکور خرج میکنند. تبلیغات میلیاردی صدا و سیما برای این موسسات نیز به این استرسها دامن میزند.»
هزینه ۳۰ هزار میلیاردی خانوادهها برای کنکور
سال ۹۹ بیش از یک میلیون ۳۹۱ هزار نفر داوطلب کنکور بودند و حدود یک میلیون نفر در کلیه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی پذیرش شدند. به عبارتی این ارقام بالا رفتن ظرفیت پذیرش دانشگاهها را نشان میدهد. نیک نژاد نیز در این مورد میگوید: «با اینکه ظرفیت دانشگاهها بیشتر شده ولی موسسات آموزشی و کنکوری افراد را تحریک میکنند که حتما در دانشگاه مشخص و رشته مشخصی درس بخوانند.»
این کارشناس آموزش میگوید: «یک از وظایف آموزش این است فضایی برای گذار طبقات فراهم کند. یعنی اگر شخصی فقیر باشد بتواند از طریق تحصیلات به طبقه بالاتر برود. اما در حال حاضر آموزش طبقاتی این فرصت را گرفته چون برای ورود به رقابت کنکور دستکم ۳۰ میلیون تومان هزینه لازم است!»
نیک نژاد میگوید: «خانوادهها حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان در سال برای کنکور هزینه میکنند که این پول مستقیم به جیب مافیای کنکور میرود!»
دانشگاهها شرط معدل برای داوطلبان تعیین میکنند؟
بر اساس مصوبه دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاههای کشور میتوانند یک حد نصاب برای معدل بگذارند و بر اساس آن مشخص کنند که تا چه معدلی را پذیرش میکنند. اگر معدل داوطلب از میزان مشخص پایینتر باشد این اختیار به دانشگاهها داده میشود که داوطلب را پذیرش نکنند.
نیکنژاد در این مورد میگوید: «این مصوبه نیز فضای ناسالم و نادقیق آموزش را تشدید میکند. هرجا معیار کمی به جای معیار کیفی قرار گیرد، اینگونه میشود. شاید کسی معدل خود را در مدارس به صورت کاذب بالا برده باشد ولی توانایی او در حد پذیرش در رشته و دانشگاه مشخصی نباشد.»
از سوی دیگر هنوز جزئیاتی از این مصوبه ندادهاند که کدام دانشگاهها و تا چه اندازه میتوانند معدل تعیین کنند. بنابراین این سوال هم مطرح است که آیا این مصوبه دست مسئولان دانشگاهها را باز نگه میدارد که سلیقهای حد نصاب معدل تعیین کنند؟
آزمون سراسری کنکور باعث شده بسیاری از دانشآموزان از دوران مدرسه تا زمان برگزاری کنکور، برای قبولی هزینه کنند، از خرید انواع کتابهای آموزشی و تست تا ثبتنام در موسسات آموزشی و پانسیونهای مطالعاتی. اما گویی مافیای کنکور چنان ریشه دوانده که حذف کنکور یا ادامه آن چندان در روند کار آنها خللی وارد نمیکند. همچنان استرس و اضطرابی به دانشآموزان منتقل میکنند و از آن درآمدزایی میکنند.
لطفا همگی
” (کارزار مخالفت با تأثیر قطعی معدل در کنکور )”
را حمایت کنید و کارزار رو به اشتراک بگذارید
همون عبارت داخل پرانتز رو سرچ کنید کارزار براتون میاد.تا الان ۹هزار نفر کارزار رو امضا کردن
سلام وقت بخیر
میخاستم بدونم ک اینک میگن کنکور دوبار در سال برگزارمیشع یعنی کنکور سراسری و آزاد جدا از هم میشن؟
واینک اگر جدا بشن دانشجویی بدون انصراف میتونع در کنکور آزاد شرکت کنع؟
این مصوبه هیچ چیز رو بد نمی کنه. این ایراداتی رو که بعضی ها گرفتن قبلا هم وجود داشته و چیز جدیدی نیست.نکات مثبت هم داره.مثل دو بار شدن کنکور در سال که استرس رو کم میکنه. و اینکه درس های عمومی که حذف بشه دیگه هزینه هایی که قبلا برای این درس ها به وجود با این طرح از بین می ره. این تاثیر معدل هم فقط به خاطر این هست همه یک حد نصاب کسب کنند و هنوز پذیرش در رشته های خاص و پرطرفدار هنوز به کنکور وابسته خواهد ماند. اصلاحات بسیار خوبی هست و برخی ضرر ها رو از بین برده.
بله
هرروزیه طرح ومصوبه ای تصویب میکنن هرچی هم ک باشه هیچ فرقی ب حال دانش آموزای مرفه نمیکنه فقط مابدبخت بیچاره هاکه تومناطق محرومیم چوبشومیخوریم ک تمام امیدمون همین کنکوره امایه سال سوالات کنکوروخییییلی سخت میدن،ی سال معدل قرارمیدن،هرسالی چیزی قرارمیدن…..هیچ کاری ازدست مابرنمیادجزاینکه بخدا واگذارتون میکنیم وحقمونواون دنیاازتون میگیریم.
واقعا نظام آموزشی صفره خدا به دادمان برسه دلم برای فرزندم میسوزه که این همه بی عدالتی و استرس رو باید تحمل کنه مسولینی که توانایی تصمیم گیری درست و عادلانه رو ندارن عدالت سیری چند؟
این تغییرات فقط باعث میشه که تقلب و پارتی بازی خیلی خیلی زیاد بشه ، معدل برای انتخاب برترین ها اصلا عادلانه نیست و خدا میدونه که چقدر زیاد در این نمرات امتحان نهایی تقلب گسترده میشه ، فقط خواهش می کنم این تغییرات اجرا نشه ، با آینده جوانان این کشور بازی نکنید که قطعا باید در پیشگاه خدا پاسخگو باشید
سلام من پایه دهم تجربی هستم یعنی پایه دهم رو تموم کردم ولی تکلیفم برای کنکور روشن نیست نمی دونم تو سال ۱۴۰۲تغییرات صورت می گیره یانه و نمی دونم از امسال برای کنکور شروع کنم یا سال آینده کمکم کنید ممنون میشم
من که از همون شروع سال دهم تست زدن و شروع کروم ، کنکور شوخی بردار نی ، باید از تک تک وقتت استفاده کنی منم کنکور تجربی دارم ۱۴۰۲
ببین من همین اشتباه رو کردم از همون پایه دهم نخوندم الان خیییییییلی پشیمونم،?دوبار کنکور دادم شکست خوردم درحالی واقعا ضریب هوشی بالایی دارم فقط به خاطر اینکه از همون سال دهم نخوندم. دیگه درسارو فراموش کردم حالا جبرانش برام سخته.ولی بعضی از دوستام که از همون اول خوندن الان سال دوم پزشکی اند. من هیچی از اونا کم نداشتم فقط اونا زرنگی کردن از همون سال دهم کتاب تستارو قورت دادن.فقط تست بزن،تست .تو تست خیلی نکات زیادی رو یاد میگیری درحالی که با خوندن کتاب اصلا متوجه اون نکات نمیشی.باشد که نکته رو دریابی.?آدمای باهوش از شکست های خودشون درس میگیرن درحالی که آدمای نابغه از شکست های دیگران?تو مثل نابغه ها رفتار کن.
شروع کن اگه میتونی
کاری به حاشیه ها نداشته باش
به دور از حاشیه و با خیال راحت درستو بخون
سلام من سال 96 پایه دهم بودم
اون موقع ها هم این بحث ها مطرح بود مانند کنکور حذف میشه یا نه؟
اضطراب داشتم اگه حذف بشه ما رد میشیم و…
اما آخر سرش 99 کنکور دادم و حذف نشد الان 400 هم حذف نشد 401 هم از این قراره که حذف نشه
مسئولین فقط ذهن نوجوانا رو دچار تشویش و نگرانی میکنند
حذف نمیشه مگر روزی که آموزش در تمام کشور به سطح عالی و عادلانه برسه
سلام واقعا درسته باز میخان اونایی که پول دارن با پول وبا بی سوادی برن رشته های خوب را اشغال کنند وبچه های زرنگ ودرس خوان نتواند توی رشته های که حقشون هست درس بخوانند همون این روال که هست بزارن بمونه هرکس میاد یه
نظری از خودش میده
مثل اینکه از نخبه تا غیر نخبه باید ویزا بگیرن
سهمیه ها رو حذف کنید تو کنکور