به گزارش تجارتنیوز، ساعت رسمی کشور در ساعت ۲۴ روز سه شنبه (۳۰ شهریور) یک ساعت به عقب کشیده میشود.
بر این اساس در ساعت رسمی کشور در تاریخ مذکور به ساعت ۲۳ تغییر مییابد. بنابه قانون تغییر ساعت رسمی ایران مصوب سال ۱۳۸۶، ساعت رسمی ایران هر سال در ساعت ۲۴ روز اول فروردین یک ساعت به جلو کشیده میشود و در ساعت ۲۴ روز سیام شهریور همان سال، به حالت قبلی برگردانده میشود.
گفتنی است که علت انجام این کار به منظور استفاده بیشتر از روشنایی روز صورت میگیرد (باشگاه خبرنگاران جوان).
قانون تغییر ساعت رسمی ایران
قانون تغییر ساعت رسمی ایران، قانونی است که به موجب آن ساعت رسمی ایران هر سال در ساعت ۲۴ روز اول فروردین یک ساعت به جلو کشیده میشود و در ساعت ۲۴ روز سیام شهریور ماه به حالت قبلی برگردانده میشود.
در حالی که هدف ابتدایی تغییر ساعت تابستانی کاستن مصرف انرژی در ساعات اوج مصرف و کاهش استفاده از لامپ رشتهای بودهاست اما شیوههای گرمایش و سرمایش مدرن تا حدود زیادی متفاوت است و به همین دلیل نتیجه در مورد چگونگی تأثیر این شیوه بر مصرف انرژی اغلب محدود و متناقض است.
در ایران برای نخستین بار، پیش از انقلاب سال ۱۳۵۷، ساعت رسمی کشور به ساعات تابستانی و زمستانی تقسیم شد. بعد از انقلاب ۱۳۵۷ ایران این روند به حالت تعلیق درآمد.
در سال ۱۳۷۰ (در زمان ریاستجمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی) بر اساس محاسباتی هیات وزیران ایران مصوبهای را به تصویب رساند که طی آن ساعت رسمی کشور همه ساله در اول مهر یک ساعت عقب کشیده شود و در اول فروردین به حالت اول بازگردد.
لغو مصوبه در دوران احمدینژاد
ادامه مطالعات در آن دوره نشان داد که حدود ۱۰۰ مگاوات کاهش مصرف در زمان پیک (اوج مصرف) حاصل شدهاست. اما دولت ایران در اسفند ماه سال ۱۳۸۴ (پس از ۱۵ سال و در زمان ریاستجمهوری محمود احمدینژاد) این مصوبه را ابطال کرد.
غلامحسین الهام سخنگوی وقت دولت، در زمان اعلام این تصمیم دولت اعلام کرد که بررسی کارشناسانهای مبنی بر این که تغییر ساعت در کشور منجر به صرفهجویی در مصرف انرژی در کشور شده باشد، وجود ندارد.
پس از آن در سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ نمایندگان مجلس شورای اسلامی، طرحهایی را در دستور کار خود قرار دادند تا دولت را مکلف به تغییر ساعت رسمی کشور در ششماهه نخست سال کنند اما در نهایت این طرحها بهصورت قانون در نیامدند. این در حالی بود که منابع مختلف پیشنهادهای مختلفی، همچون تاریخهایی جدید برای آغاز و پایان تغییر ساعت در سال را مطرح میکردند.
در نهایت در روز ۳۱ مرداد ۱۳۸۶ قانونی مشتمل بر یک مادهٔ واحده مبنی بر تغییر ساعت رسمی کشور به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
بنا بر این قانون، ساعت رسمی کشور «ایران» هر سال در ساعت ۲۴ روز اول فروردین، یک ساعت به جلو کشیده میشود و در ساعت ۲۴ روز سیام شهریور؛ به عقب کشیده شده، یعنی به حالت اوّل برگردانده میشود.
دولت محمود احمدینژاد، این قانون را در سال ۱۳۸۷ اجرا نکرد و علت این امر را ابهام قانونی در مصوبه مجلس دانست (ویکی پدیا).
مهمترین اخبار حوزه اجتماعی و سیاسی را در صفحه جامعه تجارتنیوز بخوانید.
والا هر کاری دوست دارید میکنید، اینم روش
بابا این کارا ینی چی اخه…
منم با تغییر ساعت موافق نیستم…
تغییر ساعت وافعا میخره اس.. تا بخوایم عادت کنیم یه ماه طول میکشه. که چی مثلا یه ساعت جلو یه ساعت عقب..
ساعت رسمی کشور نباید جلو و عقب کشیده شود
هرچیزی طبیعی و سرجای خودش لذتبخش است
ساعت رسمی کشور ما همان ساعت قدیم است پس لطفاً جلو نکشید.
جلو کشیدن ساعت سیستم بیولوژیک بدن را بهم می ریزه.
سال ۸۶ بود احمدی نژاد تغییر ساعت رو اجرا نکرد تو فصل بهار تابستان ساعتا جلو کشیده نشد. سال ۸۷ نبود . اون موقع بنده دوم دبیرستان بودم
احسنت ودرود برشما بااین ایده جالبتون
تغیرساعت فقط مخرب سلامت بدنی انسان میشه..مسخره بازی
قدیم یا جدید !!!؟؟؟
به نظر من تغییر ساعت بجز سر در گمی هیچ چیز دیگه ندارد
سلام به جای تغییر ساعت رسمی دولت می تواند برای همیشه اعلام کند شروع کار از اول فروردین تا پایان شهریور ماه ساعت ۷صبح و نیمه دوسال از اول مهر ساعت ۸صبح باشد احتیاجی به تغییر ساعت نیست
به احترامش یک دقیقه سکوت…..
بازیکلا، عالی گـــــــــــــفتی، چه کاریه که ساعتو جلو عقب بکنیم، ساعت کار ادارات رو یک ساعت تغیر بدین.
جابجایی ساعت علاوه بر سردگمی، از نظر روحی روانی هم تاثیر منفی میزاره، غروب افتاب 9شب تابستون کجا، و غروب عصر زمستون کجا، خیلی حاگیریه
با درود سلام،آفرین
سلام عالی خیلی خوبه واقعا عالیه
سلام عالیههههههههه