به گزارش تجارتنیوز، وحید روشنقلب، سرپرست مدیریت نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داده است با توجه به قدیمی بودن قوانین مربوط به فرایند افزایش سرمایه شرکتها در قانون تجارت و همچنین کوتاهی برخی شرکتها در انجام به موقع وظایف خود در مراحل افزایش سرمایه، در برخی موارد فرایند افزایش سرمایه زمانبر بوده و این موضوع گاهی به نارضایتی میان سهامداران شرکتهای ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار منجر میشود.
وی در این باره افزود: در حال حاضر اقداماتی برای اصلاح رویههای فوق در جریان است. مذاکرات لازم بهمنظور اصلاح قوانین قدیمی و همچنین طراحی سازوکار انجام افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی بهصورت الکترونیکی برای حذف فعالیتهای زمانبر و هزینه بر از جمله این اقدامات است. این خبر چه تاثیری میتواند بر روی عملکرد شرکتهای بورسی بگذارد و چه نتیجهای در بازار سهام دارد؟
علیرضا تاجبر، کارشناس بازار سرمایه در این باره معتقد است، بیشترین نفع این موضوع به سهامدار خرد میرسد. اکثر فعالان بازار سرمایه که سابقه زیادی در خرید و فروش سهام دارند از خرید سهمی که در فرآیند افزایش سرمایه قرار دارد پرهیز میکنند.
دلیل این کار قفل شدن بخشی از سرمایه سهامدار در آن سهم است و همچنین ناشر میتواند فرآیند افزایش سرمایه را طولانی کند و پول افراد مدت زمان بیشتری در سهم قفل بماند.
تاجبر در بخش دیگری از این گفتگو به این مساله اشاره کرد که، قوانین افزایش سرمایه فعلی بر مبنای قانون تجارتی است که حدود ۹۰ سال گذشته نوشته شده و در حال حاضر نمیتواند پاسخگوی نیاز سهامدار و شرکتها باشد.
این کارشناس بازار همچنین به دو معضلی که افزایش سرمایه شرکتها در بازار ایجاد میکند اشاره کرد و گفت: اولین معضلی که شرکتها بعد از افزایش سرمایه برای سهامدار ایجاد میکنند، فروش حق تقدمهای استفاده نشده است. زیرا شرکتها بعد از فروش این حق تقدمها، پول سهامدار را واریز نمیکنند و همین مساله به کم شدن اعتماد سهامدار منجر میشود.
وی در این باره افزود: همچنین معضل بعدی افزایش سرمایهها حق تقدمهایی است که به سهامدار فروخته شده است. این حق تقدمها مدت زمان زیادی میگذرد تا تبدیل به سهم شوند و عملا سرمایه سهامدار بلاتکلیف در دست ناشر قرار دارد.
اگر این قانون اجرایی شود تماما به نفع سهامدار خرد خواهد بود. زیرا در هر دو نوع حق تقدم استفاده شده و نشده در حق سهامدار خرد اجحاف میشود و در نتیجه این موضوع هم یک سهم در صف فروش قفل میشود و هم اعتماد به بازار سرمایه کم.
در بازاری که شعارش بر مبنای نقدشوندگی و شفافیت است افزایش سرمایههای طولانی مدت این شعار را زیر سوال میبرد.
آخرین اخبار بازار سهام را در صفحه بورس تجارتنیوز بخوانید.
افزایش سرمایه سود نیست .افزایش سرمایه رقیق کردن سهام است یعنی شرکت ها برپایه گران شدن املاک و دارایی های خود تعداد سهام را زیاد می کنند یعنی همانطور که خانه شما گران می شود شرکت هم تعداد سهام خود را بیشتر می کند .
اصل بر سهامداری است شما اگر سهام را بخرید و فراموش کنید هزینه تورم را پر می کند .من بچه بودم پدرم ۳۰۰سهم وبشهر برای من خرید بعد از ۲۰ سال ۳۰۰۰۰سهم داشتم .اگر ادمی هستید که هر روز قیمت می کنید بهتر است وارد بازار سرمایه نشوید .
بله من یکی از همین سهام داران خردهستم که حق تقدم چهار شرکت رادر شهریور۹۹خریدم که دراواخر زمستان ۹۹ واوایل ۱۴۰۰برایم تبدیل به سهم کردنددرست زمانیکه بورس دررکود کامل بود
به جای اسم این افزایش سرمایه ها را باید بگذارند حبس سرمایه.چون سرمایه هایمان حدود سه چهار ماه حبس میشه تا ما بتوانیم بعد از حبس به فروش بگذاریم.این نوع افزایش سرمایه یک نوع کلاه برداریه که شرکتها سر سرمایه گذاران میگذارند.و آنهایی که تازه آمدند به بورس دلشان خوشه که سرمایه هایشان افزایش پیدا میکنه ولی خبر ندارند که این افزایشها همان کلاهیه که سرشان گذاشتند.چرا دارید اعتمادها را از بین میبرید و سرمایه گذاران را فراری میدهید.
بورس جای سرمایه گذاری نیست آخه کجا سرمایه گذاری 2 ساعتی اسمش سرمایه گذاری است نوسانگیر وحقوقی نمیگذارند بورس جای سرمایهگذاری باشد من کامل خارج میشوم
بعد از ۸ماه حق تقدم شرکت زهراوی حراج زده شده بعد ۸ماه تازه یک ماه تمدید کرده این رئیس بورس متخلف کجاست جلوی این شرکت دزد رو بگیره آقای دهقان تو چه رئیسی هستی با این شرکت همکاری می کنی کی این بورس درست میشه قانونا ۶ماه بعد از حق زمان دارند کلا ۸ماه چرا زهراوی یک ماه مجدد تعویق انداخته مگر اون بورس خراب شده قانون ندارد تعلیق کنید نماد رو سرمایه سهامدار از بین رفت عرضه نداری یا زیر میزی گرفتی
اعتماد رو خوب اومدی آخرش!!!!کدوم اعتماد
این بورس دستوریست و اولین نفر نابود کردن سهامدار خرد قالیباف هست که صداشم در نمیارد ، به انحراف نروید و فقط رئیس جمهور به تنهایی نیست که پا روی گلوی سهامدار خرد گذاشته
چرا مردم را تشویق میکنید بیان بورس سرمایه شون
به باد بره از خدا بترس این دنیای فانی این همه ارزش
نداره بورسی که ۵۰ الی ۶۰ بار مامله بشه پول
شما به صفر میرسد با هر مامله دو درصد
پول شما بابت مالیات کم میشود
گشان بخرید . خرید املاک پدیده شاندیز به قیمت 10 سال پیش دیگه چی بهتر از این