کد مطلب: ۱۴۸۵۹۴

تنظیم بازار محصولات کشاورزی با استفاده از بورس کالا

مدیر عامل بورس کالای ایران گفت: تنظیم بازار محصولات کشاورزی با استفاده از ابزارهای این بازار، مطمئن‌تر و شفاف‌تر است.

حامد سلطانی‌نژاد در خصوص ورود محصولات کشاورزی به بورس کالای ایران گفت: در ماده ۳۲ قانون برنامه ششم توسعه مقرر شده است که تنظیم بازار محصولات کشاورزی اساسی با استفاده از ابزارهای موجود در بازار سرمایه و بورس کالا صورت بگیرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه هدف قانون‌گذار از وضع این قانون این بوده است تا به جای روش‌های سنتی مثل نگهداری انبار برای کنترل بازار از قراردادهای بلندمدت و مکانیزم‌های بازاری استفاده کند، گفت: مشخصا در قانون از محصولات کشاورزی نامبرده شده و این اجازه به نهادهای تنظیم‌گر بازار داده شده است تا از ابزارهای بورسی برای مدیریت بازار استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه گندم، مرغ ، جوجه یک‌روزه و محصولات مشابه، محصولاتی هستند که در خصوص مدیریت بازار و کنترل التهاب آنها بحث‌هایی مطرح بوده است، اضافه کرد: بخشی از مدیریت التهابات و کنترل بازار، مدیریت‌های حمایتی از کشت و به عمل آوردن محصول است که در قالب ماده ۳۲ قانون افزایش بهره‌وری کشاورزی و منابع طبیعی قابل انجام است که در ماده ۳۲ قانون برنامه ششم توسعه به این ماده اشاره شده است.

سلطانی‌نژاد ادامه داد: بخشی هم مربوط به مدیریت بازار به‌ واسطه کنترل قیمت‌ها، استفاده از ابزارهای مالی و سپردن مدیریت بازار به ‌نهادهای مستقر در خود بازار است.

مدیرعامل بورس کالای ایران بیان کرد: اگر مداخله‌ای قرار است صورت بگیرد باید به وسیله ابزارهایی باشد که در خود بازار وجود دارد که این ابزارها نیز طیف وسیعی را شامل می‌شوند.

وی با بیان اینکه ابزارهای مدنظر قانون‌گذار، ابزارهای فروش بلندمدت محصولات و اطمینان‌بخش به بازار است، از نظر اینکه کالا در بازار وجود دارد و برای آینده قیمت ثابتی دارند، افزود: از جمله ابزارهای کمک‌کننده به این فرآیند قراردادهای پیمان آتی و قراردادهای فیوچر است و برای حمایت‌های قیمتی هم ابزار اختیار معامله می‌تواند ابزار مناسبی باشد.

سلطانی‌نژاد ادامه داد: راه‌اندازی این ابزارها کار چندان راحتی نیست و نیازمند یک‌سری مقدمات از جمله فرهنگ‌سازی، آموزش و نهادسازی است علاوه بر اینکه باید یک‌سری نهاد مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی به ‌وجود بیاید که همواره در بازار حضور داشته باشند و عملیات خرید و فروش را انجام دهند. این عمل مانند این است که شما به یک بازار وارد می‌شوید که یک‌سری تجار در آن حضور دارند و کالای تخصصی خود را از شما خریداری می‌کنند و کالای مورد نیاز شما را می‌فروشند، به این صورت بازار شکل می‌گیرد.

سلطانی‌نژاد اضافه کرد: باید این اشخاص که در این شکل مدرن بازار می‌خواهند شرکت کنند را به ‌وجود بیاوریم که یکی از این اشخاص مهم صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی هستند که در حال شکل گرفتن و آستانه شروع فعالیت خود قرار دارند.

مدیرعامل بورس کالای ایران در خصوص میزان تاثیرگذاری ورود محصولات کشاورزی به بورس کالا بر روی کاهش نوسانات قیمتی این اقلام، اظهار داشت: تمامی این ابزارها، ابزار پوشش و کنترل ریسک قیمتی هستند و با استفاده از این ابزارها می‌شود قیمت آینده را پیش‌بینی کرد و به آن رسید.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.