موضوعات داغ: # افزایش قیمت مسکن # مذاکرات # استراتژی‌های بورس # ارزش معاملات بورسی # ارزش دلاری بورس # مذاکرات ایران و آمریکا # صنایع بورس # قیمت مصالح

توافق تجاری ایالات متحده و بریتانیا چه شرایطی بر بریتیش استیل تحمیل می‌کند؟

10 کشور بزرگ تولیدکننده فولاد
توافق ایالات متحده درباره تعرفه‌های فولاد، شرایطی را درباره «ماهیت مالکیت» کارخانه‌های فولاد بریتانیا اعمال می‌کند، که بخشی از تلاش‌ها برای ممانعت از ورود فولاد چینی است.

به گزارش تجارت نیوز، گفته می‌شود دولت دونالد ترامپ خواهان درج الزاماتی در توافق فولاد بوده تا اطمینان حاصل شود که کارخانه بریتیش استیل در اسکانهورپ که تحت مالکیت چین است، توسط پکن به عنوان راه فراری برای دور زدن تعرفه‌های آمریکا مورد استفاده قرار نگیرد.

منابع دولتی می‌گویند که واشنگتن اطمینان یافته که اسکانتورپ اکنون عملاً تحت کنترل جاناتان رینولدز، وزیر بازرگانی، قرار دارد و احتمالاً دوباره تحت کنترل گروه چینی جینگ‌یه قرار نخواهد گرفت.

با این حال، پیش از آنکه دولت بریتانیا در ماه گذشته اقدام به تصرف کنترل بریتیش استیل کند، آمریکا نگران بود که کارخانه اسکانتورپ ممکن است به عنوان پایگاهی برای پردازش فولاد چینی برای بهره‌برداری از تعرفه‌های پایین‌تر مورد استفاده قرار گیرد.

توافق آمریکا و بریتانیا که در روز پنجشنبه نهایی شد، موجب آرامش خاطر در صنایع خودروسازی و فولاد شده که نگران از دست رفتن مشاغل بودند، هرچند برخی از مفاد آن هنوز مبهم هستند. این توافق قرار است تعرفه خودرو را به ۱۰ درصد و تعرفه فولاد را در صورت برآورده شدن شرایط به صفر برساند.

پیتر مندلسون، سفیر بریتانیا در ایالات متحده، گفت این توافق فوراً مانع از دست رفتن مشاغل در کارخانه جگوار لندروور در وست میدلندز شده است.

مندلسون در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان گفت: «این توافق این مشاغل را حفظ کرده است. به نظر من این دستاورد بزرگی است و بسیار خوشحالم که رئیس‌جمهور آن را امضا کرده است.»

منابع دولتی گفتند که جگوار لندروور برنامه‌هایی برای اخراج قریب‌الوقوع برخی از ۳۰٬۰۰۰ کارمند خود در بریتانیا داشت اما به اتحادیه‌ها اطلاع نداده بود، به امید آنکه توافقی با آمریکا حاصل شود تا تعرفه ۲۵ درصد برای صادرات خودرو به آمریکا حذف شود.

کیر استارمر در مصاحبه‌ای با آی‌تی‌وی در روز جمعه گفت که این توافق به معنای «حفاظت، نجات و شکوفایی هزاران و هزاران شغل» در حوزه فولاد، خودرو و داروسازی خواهد بود.

منابع دولتی گفتند که بریتانیا هنوز در حال همکاری با ایالات متحده برای تعریف دقیق الزامات مربوط به سهمیه فولادی است که بدون تعرفه صادر خواهد شد، از جمله بررسی امنیت زنجیره تأمین و مالکیت، تا توافق هر چه سریع‌تر اجرایی شود.

متن توافق به صراحت بیان می‌کند که تعرفه ۲۵ درصدی فولاد آمریکا تنها در صورتی کاهش خواهد یافت که برخی الزامات آمریکا درباره «امنیت زنجیره تأمین» و «ماهیت مالکیت تأسیسات تولید مربوطه» رعایت شود.

در متن آمده است: «با درک اینکه بریتانیا این الزامات را برآورده خواهد کرد، ایالات متحده بلافاصله سهمیه‌ای با نرخ کشور دارای رفتار ترجیحی (MFN) برای فولاد و آلومینیوم بریتانیا و برخی مشتقات فولاد و آلومینیوم ایجاد خواهد کرد.»

هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، روز پنجشنبه با افتخار گفت: «دولت بریتانیا به عنوان بخشی از این توافق، بریتیش استیل را ملی کرده است.»

منابع بریتانیایی گفتند که آمریکا بریتانیا را تحت فشار برای ملی کردن بریتیش استیل قرار نداده است، اما از اقداماتی که پیش از عید پاک علیه مالکان چینی انجام شد، تحت تأثیر قرار گرفت.

کریسا گلیسترا، مدیر سیاست تجاری و اقتصادی در فولاد بریتانیا، نهاد صنعت فولاد، گفت: «مفاد توافق شامل چندین مانع برای عبور است تا بخش فولاد بریتانیا بتواند از مزایای این توافق بهره‌مند شود.»

بریتانیا سالانه حدود ۲۰۰٬۰۰۰ تن فولاد به ارزش حدود ۴۰۰ میلیون پوند به آمریکا صادر می‌کند.

گلیسترا گفت هنوز مشخص نیست شرایط و ضوابط معافیت از تعرفه چیست و چه زمانی اجرایی می‌شود، و تأکید کرد که منابع دولتی نیز اذعان داشتند توافقی سریع حاصل شده تا «پیشرفت تثبیت شود» و مشاغل در صنعت خودرو حفظ گردد.

او افزود: «برای ارزیابی کامل تأثیر بر بخش ما، باید شرایط زنجیره تأمین را که باید رعایت شود، نحوه تعریف سهمیه‌ها و زمان اجرایی شدن آنها را به‌طور کامل درک کنیم.»

ترامپ که اکنون تمرکز خود را به مذاکرات تجاری اولیه میان آمریکا و چین در روز شنبه در ژنو معطوف کرده، گفت: «جزئیات نهایی [توافق با بریتانیا] در هفته‌های آینده تنظیم خواهد شد.»

گزارش‌هایی وجود داشته که این توافق در عمل به ایالات متحده اختیار وتو بر سرمایه‌گذاری چین در بخش‌هایی از بریتانیا که شامل توافق هستند می‌دهد، اما دفتر نخست‌وزیری گفت که اینگونه نیست.

منبع: فولاد نیوز

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی