خبر مهم:

کد مطلب: ۶۱۷۹۱۴

توزیع نهاده‌های دامی به اموات!

توزیع نهاده‌های دامی به اموات!

به تازگی مسئله‌ای مطرح شده که نشان می‌دهد برخی افراد مجهول‌الهویه و اموات هم جزو دریافت‌کنندگان نهاده‌های دامی هستند؛ ماجرا چیست؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، اخیرا ابهاماتی درخصوص سامانه توزیع نهاده‌های دامی «بازارگاه» ایجاد شده است. مهم‌ترین این ابهامات کدامند؟

روزنامه خراسان در این خصوص نوشته است:

یکی از ابهامات مطرح شده، توزیع نهاده ها بین افراد مجهول الهویه یا فوت شده بود که گلایه های برخی دامداران را در پی داشت البته متاسفانه هیچ کدام از مدیران جهاد کشاورزی و تعاون روستایی استان در این باره پاسخ روشنی ارائه نکردند و در نهایت مشخص نشد که تعداد دقیق دامداران و اعضای اتحادیه تعاونی دامداران بخش رضویه چه میزان است و چند نفر از اعضای مجهول الهویه یا فوت شده اند یا اکنون صاحب دام نیستند ولی در فهرست دریافت نهاده با ارز دولتی قرار دارند. همچنین سوال مهم دیگری که بدون پاسخ ماند این که، میزان نهاده های دامی توزیع شده بین این افراد چقدر است؟

فهرستی که تایید یا تکذیب نشد!

فهرستی توسط یک منبع مطلع که خواست نامش فاش نشود به روزنامه خراسان ارسال شد. آن طور که ادعا شده بود این فهرست شامل اعضای شرکت تعاونی کشاورزی دامداران بخش رضویه شهرستان مشهد بود که نام دو هزار و ۴۲۱ نفر در آن آمده و در انتهای آن مشخص شده بود ۲۳۶ نفر از آن ها فوت شده اند.
در خود فهرست اما نام هایی وجود دارد که هیچ اطلاعات دیگری مانند کد ملی، شماره تماس، نام پدر، شماره شناسنامه و تعداد و نحوه عضویت آن ها نیز مشخص نشده و فقط یک اسم هستند به طوری که فقط اطلاعات هزار و ۳۵۳ نفر تکمیل بود.
در گام نخست از مدیر امور دام جهاد کشاورزی استان، رئیس و مدیر روابط عمومی تعاون روستایی استان و همچنین از رئیس جهاد کشاورزی مشهد خواستیم صحت و سقم این فهرست را مشخص کنند اما هیچ کدام این فهرست را تایید یا تکذیب نکردند، همچنین خواستیم فهرست واقعی و مورد تایید از دامداران بخش رضویه را در اختیار ما قرار دهند تا با فهرست فوق الذکر مقایسه شود، اما متاسفانه با بیان مطالبی چون «تهیه این فهرست ۱۵ روز طول می کشد»، «نداریم»، «در مسافرت هستم» و … فهرستی ارائه نشد.
پس از آن که به صورت رسمی نتوانستیم صحت این فهرست را مشخص کنیم، روش دیگری برای راستی آزمایی افراد در فهرست را انجام دادیم، به طوری که از طریق شماره تماس های ذکر شده در فهرست با آن ها گفت وگو کردیم که در صحبت های این افراد از نقاط تاریک دیگرِ توزیع نهاده ها پرده برداشته شد که در ادامه می خوانید.

حواله‌فروشی نهاده

وی در پاسخ به این سوال که این افراد به طوردقیق چه کسانی هستند، می‌گوید: نمی دانم که چه کسی هستند، همه اینها دلال‌اند و از حواله دیگران استفاده می کنند، حالا نمی دانم با کسانی هم که توزیع می‌کنند هم دست هستند یا نه اما حتی با ما تماس می‌گیرند و می‌گویند نهاده می فروشیم.
وی افزود: خیلی افراد هستند که الان دفترچه دامداری دارند که مربوط به دامداری پدر یا پدربزرگشان بوده و الان خودشان فقط از سهمیه ها استفاده می کنند. مثلا می گویند ما هزار عضو داریم، به هر نفر سه تن می‌رسد اگر کسی سرزبان داشته باشد و داد و بیداد کند شاید حقش را بدهند اما برای تازه کارها از این خبرها نیست و یک تن می دهند و آن قدر امروز و فردا می کنند که کلا بی خیال بشوند اما بقیه این نهاده کجا می رود خبر نداریم.
وی همچنین مدعی می شود: این هایی که در بازار آزاد و جلوی درِ شرکت حواله خرید و فروش می کنند چه کسانی هستند؟ به ما یک تن می دهند به یک نفر ۱۰ تن ، آن فرد هم در بازار آزاد می فروشد بعدا هم چند دفترچه نشان می دهند جوری که گیر نیفتند. حتی من می خواستم چند بار بفهمم که ماجرا چیست اما تا سوال می کردم که این حواله ها از کجاست و چطور می شود مثل خودتان خرید کرد اسم ها را نمی گفتند و بعد هم تلفن را قطع می کردند و به ما نمی فروختند.

اسمم را از فهرست حذف نمی‌کنند

در این فهرست دو نام متفاوت با یک شماره تلفن نیز وجود داشت که وقتی با آن شماره تماس گرفتیم و پرسیدیم که شما دامدار هستید، تایید کرد اما وقتی خبرنگار خراسان خود را معرفی کرد، فرد پشت خط گفت دامدار نیست و فردی که می خواهید فرد دیگری است.
غ-ت، دامدار دیگری بود که تا خرداد ماه، ۴۰۰ راس دام سبک داشته اما حالا دامی ندارد، او توضیح می‌دهد: من هنوز دفترچه دارم و شما هم که می گویید اسمم در فهرست هست اما من از خرداد هیچ نهاده ای نگرفتم، چند باری از سمت شورای روستا و دهیار در مسجد اعلام کردند که برخی از افرادی که اسمشان در فهرست جهاد هست اما نهاده نمی گیرند و دام ندارند اعلام کنند و شنیدم که کارهایی انجام شده ، برای همین چند بار با آن ها بحث و تاکید کردم که اسمم را از همه آمار خط بزنند تا در هیچ فهرست آماری نباشم اما این کار را انجام ندادند.
وی مدعی می‌شود: من با کارهایی که اینجا گاهی انجام می‌شود مخالفم، خودم کسانی را دیدم که خرده‌مال هستند و تعداد دام کمی دارند و الا از این نهاده‌ها استفاده نمی‌کنند اما «…» سه تن چهار تن به نام این ها و از سهمیه شان دریافت کرده و آورده ، حالا چه کار می کنند نمی دانم ولی احتمالا این ها را می فروشند اگر هم نفروشند از این افرادی که کم زبان تر هستند یا دام کمتری دارند می گیرند و به یکی از اقوام خودشان می دهند.

مادرم فوت شده، دفترچه‌اش موجود است

در این فهرست ،نام خانم ص-ش وجود داشت اما وقتی با او تماس گرفتیم آقایی تلفن را پاسخ داد و گفت: این خانم مادر من هستند که فوت کرده اند اما دفترچه از سال ها قبل داشته‌اند و اسم مادرم الان در شرکت و در آمار ها همینطور هست دیگر، فقط شماره من را برای اسمش ثبت کردند، من خودم هم دامدار هستم و دفترچه مستقل دارم. قرار بوده علوفه و خوراک دام ما را بدهند اما الان دو ماهی هست که توزیع نشده، یک وام ۵۰ میلیون تومانی هم بود که هنوز خبری نیست.
پس از شنیدن صحبت های برخی از دامداران بخش رضویه که نام شان در این فهرست بود، بار دیگر برای روشن کردن ابهامات این موضوع به مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان مراجعه شده که اینبار احمد داوطلب، مدیریت امور دام سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی، پاسخگوی سوالات ما شد.
وی در ابتدا درباره وضعیت پرونده شرکت تعاونی دامداران رضویه گفت: من از این موضوع اطلاعات جزئی ندارم ولی اطلاعات کلی که دارم این است که نارضایتی هایی درباره توزیع کنسانتره در این بخش وجود داشت که قرار شد جهادکشاورزی مشهد در کل شهرستان یک سامان دهی انجام بدهد نه فقط بخش رضویه.

تایید همه تخلف‌ها

وی افزود: ابتدا باید یک سامان دهی از نظر تعداد آمار دام، انجام شود چون آماری که از دام ها وجود داشت و بر اساس آن توزیع نهاده انجام می شد مربوط به شش تا هشت ماه قبل و نیاز بود که در کل شهرستان مشهد یک به روزرسانی اطلاعات انجام شود که فکر می کنم انجام شده.
او تاکید کرد: برای این که توزیع نهاده هم عادلانه شود و دخالت شرکت ها در توزیع نهاده کم شود، قرار بر این شد که سه شرکت از طریق سازمان نظام مهندسی انتخاب شوند و این سه شرکت در بخش مرکزی، رضویه و احمدآباد حواله را بر اساس آن آمار دام واقعی صادر کنند و فکر می کنم این مورد هم اجرایی شده و شرکت ها حواله را صادر می کنند و دامداران یا از طریق شرکت یا انبار، کنسانتره را دریافت می کنند.
داوطلب همچنین در پاسخ به این سوال که اگر می گویید این آمار از هشت ماه قبل به روز نشده اما با وجود بیش از ۲۰۰ نفر فوتی فقط در یک بخش به نظر می رسد این زمان بیش از این هاست، اظهار کرد: بله درباره فوتی‌ها درست است و من نمی‌گویم مشکلی هست یا نیست اما وقتی دامداری هم فوت می کند دام او تا چند ماه هست تا ورثه درباره آن تصمیم‌گیری کنند و این که صرفا اگر کسی فوت کند نمی تواند نهاده بگیرد درست نیست چون نهاده برای افراد نیست و به دام تعلق گرفته و اگر دام الان در اختیار فرد دیگری است دیگر به کسی که فوت شده نهاده داده نمی شود اما به آن دام که الان در اختیار یک فرد دیگر است تعلق می‌گیرد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    نهاده رو آزاد کنید مطمئا باشید گوشت ارزون میشه حداقل تا ۶ماه