موضوعات داغ: # آمریکا # مذاکره # ترامپ # پزشکیان # ایران و عربستان # اسرائیل # سیدعباس عراقچی # استان تهران

توسعه و تحکیم همکاری های ایران و غنا مورد تاکید قرار گرفت

وزیر جهادکشاورزی بر ضرورت توسعه و تحکیم همکاری های دو جانبه میان ایران و غنا تاکید کرد و گفت: در حال حاضر هر دو کشور برای توسعه این همکاری ها تلاش می کنند که انتظار می رود این رویدادهای مهم، بستر مناسبی برای تحقق اهداف مورد نظر دو کشور باشد. محمود حجتی روز سه شنبه […]

وزیر جهادکشاورزی بر ضرورت توسعه و تحکیم همکاری های دو جانبه میان ایران و غنا تاکید کرد و گفت: در حال حاضر هر دو کشور برای توسعه این همکاری ها تلاش می کنند که انتظار می رود این رویدادهای مهم، بستر مناسبی برای تحقق اهداف مورد نظر دو کشور باشد.

محمود حجتی روز سه شنبه در پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های دائمی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری غنا که با حضور ˈعبدالرشید حسن پولپوˈ وزیر مشاور ریاست جمهوری و معاونین و سفرای جمهوری غنا تشکیل شد، افزود: ایران آمادگی کامل برای مشارکت فعال و حضور تاثیرگذار در برنامه ملی توسعه غنا را دارد و حضور وسیع دستگاه های دولتی و غیردولتی دو کشور در اجلاس تهران نیز تاکید مجدد بر این رویکرد هدفمند است.

وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد که دستاوردهای سازنده اجلاس تهران بویژه با حضور حسن پولپو بعنوان رئیس غنایی اجلاس سطح نوینی در روند مناسبات دو کشور گشوده شود.

وی تاکید کرد که اهداف نوین مناسبات خارجی جمهوری اسلامی ایران باید براساس مصالح نظام و منافع ملی با راهبرد خردورزی، امید و عزت، حکمت و مصلحت و با هدف ارتقا جایگاه و اعتبار کشور در عرصه های ممتاز جهانی و تعامل موثر با کشورهای دوست مستقل و غیرمتعهد برنامه ریزی شود.

به گفته وی، در رویکرد بین المللی دولت یازدهم با تاکید بر اصل تدبیر در امور و امید برای رفع محرومیت از چهره جهان و گسترش روابط خردمندانه برای دستیابی به صلح و آرامش، همکاری های دوجانبه با کشورهای حوزه آفریقا از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی تصریح کرد: در این راستا غنا با توجه به پیشینیه تاریخی روابط علمی و فرهنگی دو کشور، یکی از اولویت های ارجح در دستور کار همکاری های بین المللی ایران محسوب می شود و بدون تردید بازدید متقابل هیات های عالیرتبه دو کشور تاکیدی مجدد بر عزم و اراده موجود برای تعمیق روزافزون مناسبات فیمابین است.

وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: اینجانب بنابه مسئولیت خود در جهاد کشاورزی مدیریت اجلاس کمیسیون های مشترک با تعداد زیادی از کشورهای حوزه آفریقا را برعهده دارم، هرچند وزارت جهادکشاورزی با سه دهه فعالیت و داشتن نیروهای متخصص، متعهد و کارآمد، در عرصه های سازندگی و عمرانی آفریقا، کارنامه درخشانی از خود به یادگار گذاشته، به طوری که فعالیت دیرینه دفتر نمایندگی جهادکشاورزی در کشور غنا بیانگر اهمیت و ارجحیت مناسبات میان دو کشور است.

وی اضافه کرد: ما در تداوم رسالت خود، امروز در تهران عهده و پیمان خود را با ملت بزرگ آفریقا و بویژه ملت سرافراز غنا تجدید می کنیم.

حجتی افزود: آنچه بدیهی است جمهوری اسلامی ایران بعنوان کشوری مستقل و متعهد در جهان امروز با پشتوانه عظیمی از دانش نوین و تجارب ارزشمند در روند تحول بنیادی غنا حضور سازنده ای دارد.

وی با اشاره به اینکه هنوز به تمام اهداف ترسیم شده در اجلاس چهارم در آکرا دست نیافته ایم، گفت: انتظار می رود اجلاس تهران با راهبردی کارآمد اولویت های همکاری های دوجانبه را با بهره گیری از سازوکارهای موثر تبیین کند و در چارچوب

برنامه ریزی اجرایی روند دستیابی به اهداف موردنظر تسهیل شود. براین اساس باتوجه به اهمیت مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور در اجلاس پنجم نهایی سازی موافقتنامه های پایه ای، اقتصادی با تلاش هیات های دو کشور مورد اهتمام خواهد بود با اتخاذ ابزارهای قانونی مورد نیاز پیشبرد برنامه های مقرر به منظور توسعه تجارت دو جانبه پیگیری شود.

وی افزود: با توجه به نزدیکی دیدگاه ها و مواضع سیاسی دو کشور، ضرورت گسترش روابط دیپلماتیک نیز در دستور کار اجلاس تهران قرار دارد و انعقاد سند همکاری های دوجانبه نیز پیش بینی شده است.

وی اضافه کرد: افزون بر آن همکاری های دوجانبه در زمینه صنعت، انرژی و فناوری در سطح مورد نیاز پیشرفت نداشته و مذاکره کارشناسی هیات های دو کشور در تهران باید راهکارهای اجرایی برای برون رفت از وضعیت کنونی را ارائه کنند، بویژه گسترش فعالیت شرکت های ایرانی در صنایع مختلف از جمله صنعت آب و برق غنا باید با تاکید ویژه ای پیگیری شود.

به گفته وی، در بخش روابط علمی، فرهنگی، اجتماعی و درمانی، روند پیگیری همکاری های دوجانبه با توفیق بیشتری همراه خواهد بود.

حجتی افزود: بدون تردید همکاری های کشاورزی نیز که بعنوان یکی از محورهای اساسی در مناسبات دو کشور مطرح است با تاکیدی عمده در اجلاس تهران مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت و در این راستا چشم انداز همکاری های دو کشور نیز تبیین می شود، به همین منظور امضای سند یادداشت تفاهم همکاری های کشاورزی در زمینه کشت فراسرزمینی نیز پیش بینی شد است.

 

 

ایرنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی