خبر مهم:

کد مطلب: ۶۹۴۷۱۴

جدیدترین خبر از آبله میمون/ آمار فوتی‌های آبله میمون امروز ۵ شهریور ۱۴۰۱

جدیدترین خبر از آبله میمون/ آمار فوتی‌های آبله میمون امروز ۵ شهریور ۱۴۰۱

راه انتقال قطعی آبله میمون تماس مستقیم است. راجع به انتقال آبله میمون از کودکان به بزرگسالان هنوز جواب قطعی منتشر نشده است، اما تحقیقی در آمریکا نشان می‌دهد یک مربی مهدکودک به این بیماری مبتلا شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، آبله میمون به ایران هم وارد شد. لازم است در ابتدای راه و برای آگاهی بیشتر به سوالات پیرامون این بیماری پاسخ داده شود.

به نقل از خبرآنلاین ، در رابطه با راه‌های این انتقال این بیماری باید گفت آبله میمون می‌تواند از طریق تماس پوستی نزدیک میان افراد و همچنین از طریق تماس با اشیاء، پارچه (اعم از لباس، ملافه، یا حوله) و سطوحی که توسط فرد مبتلا به آبله میمون آلوده شده است، به همه سرایت کند. همچنین ترشحات تنفسی، بوسیدن و تماس‌های چهره به چهره راه دیگر انتقال این ویروس هستند.

برندی منینگ، متخصص بیماری‌های عفونی در مرکز پزشکی Wexner دانشگاه ایالتی اوهایو، می‌گوید: اگرچه آبله میمون یک بیماری مقاربتی محسوب نمی‌شود، اما عمدتا از تماس جنسی سرایت می‌کند. با این حال، این بیماری می‌تواند از طریق هر نوع تماس مستقیم و طولانی‌مدت ایجاد شود.

چه کسانی باید به فکر دریافت واکسن آبله میمون باشند؟

کارشناسان می‌گویند که با توجه به عرضه محدود فعلی واکسن Jynneos، اولویت با کسانی است که بیش از حد معمول در معرض خطر ابتلا به ویروس هستند. لازم است که ابتدا این گروه واکسینه شوند.

شایان ذکر است که واکسن دیگری به نام ACAM۲۰۰۰ وجود دارد که برای آبله تایید شده است و برای استفاده در برابر این بیماری تحت پروتکل Expanded Access Investigational New Drug در دسترس قرار گرفته است. اگرچه این واکسن تک‌دوز به طور گسترده در دسترس است، اما با عوارض جانبی و منع مصرف بیشتری همراه است. به طوری که CDC بیان می‌کند که عوارض جانبی در کودکانی که واکسن را دریافت کرده‌اند، شایع است.

از سوی دیگر، CDC گفت که هیچ عارضه جانبی از Jynneos در ایالات متحده تا به امروز مشاهده و گزارش نشده است.

طبق این اولویت‌بندی، کارکنان و مسئولان آزمایشگاهی که در حال انجام آزمایش و بررسی بر روی این ویروس هستند، نیز می‌بایست واکسینه شوند. همچنین جمله کودکان و نوجوانان، در صورتی که با فرد مبتلا به این بیماری در تماس بوده‌اند نیز باید واکسن را دریافت کنند.

در ۹ آگوست، سازمان غذا و دارو مجوز استفاده اضطراری را برای واکسن Jynneos صادر کرد که بر این اساس، تزریق واکسن حتی به افراد کمتر از ۱۸ سال در صورتی که در معرض خطر بالای عفونت این ویروس هستند، منعی ندارد.

کودکانی که به مهدکودک می‌روند، واکسن آبله میمون بزنند؟

با بازگشت دانش‌آموزان به مدارس یا خردسالان به مهدکودک‌ها، نگرانی در مورد شیوع آبله میمون در چنین شرایطی افزایش می‌یابد. اما کارشناسان بر این باورند که خطر شیوع این بیماری در مهدکودک‌ها بسیار کم است. فعلاً هیچ توصیه گسترده‌ای برای واکسیناسیون کودکان در مهدکودک یا والدین آنها منتشر نشده است و در حال حاضر هیچ واکسنی برای این ویروس جهت تجویز برای همه کودکان وجود ندارد.

واکسن در نهایت در دسترس همه قرار خواهد گرفت؟

اگر عفونت آبله میمون همچنان به سایر گروه‌ها سرایت کند، بله. پیش‌بینی می‌شود که با افزایش عرضه واکسن در ایالات متحده و پس از واکسینه‌شدن آنهایی که در معرض بالاترین خطر ابتلا به این ویروس هستند، واکسیناسیون به سایر گروه‌ها از جمله کودکان نیز گسترش یابد.

سری واکسن Jynneos به ۲ دوز با فاصله چهار هفته نیاز دارد. مانند سایر واکسن‌ها، افراد دو هفته پس از دریافت دوز دوم خود، کاملاً واکسینه شده‌اند.

وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده روز دوشنبه اعلام کرد که تا ۴۴۲هزار دوز از واکسن Jynneos را برای مبارزه بیشتر با شیوع آبله میمون در اختیار ایالت‌ها قرار می‌دهد.

آمار فوتی‌های کرونا در جهان امروز ۵ شهریور ۱۴۰۱

به نقل از ایسنا ، اخیرا نیز سازمان جهانی بهداشت (WHO) شیوع این بیماری را یک وضعیت اضطراری بهداشت جهانی اعلام کرده است.

بنابر تازه‌ترین آمارهای رسمی مبتنی بر داده‌های به‌روز رسانی شده سازمان جهانی بهداشت، مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا و آمار ارائه شده از سوی مقامات بهداشتی محلی، تاکنون بیش از ۴۳هزار و ۶۰۰ مورد تایید شده ابتلا غیربومی به آبله میمونی در کشورهای مختلف جهان شناسایی شده است.

همچنین به تازگی نیز کشورهایی که آبله میمونی در آنها شناسایی شده، در حال ثبت اولین موارد مرگ غیربومی ناشی از این بیماری هستند.

در ادامه به نقل از خبرگزاری رویترز، گزارش برخی از کشورهای جهان که اولین موارد مرگ ناشی از آبله میمونی در آنها به ثبت رسیده در حالیکه این بیماری در آنجا بومی نیست، ارائه شده که به شرح زیر است:

. برزیل - گزارش اولین مورد مرگ ناشی از آبله میمونی در تاریخ ۳۱ ژوئیه

. کوبا - گزارش اولین مورد مرگ در تاریخ ۲۱ اوت

. اکوادور - گزارش اولین مورد مرگ در هشت اوت

. هند - گزارش اولین مورد مرگ در تاریخ یک اوت

. اسپانیا - گزارش دومین مورد مرگ در تاریخ ۳۰ ژوئیه

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.