موضوعات داغ: # واردات کالا # آنفلوآنزا # رشد اقتصادی # نرخ تورم # بانوان

جدیدترین اخبار دیپلماسی امروز 10 اسفند 1401/ تمایل ایران ارتقای روابط با جهان است

جدیدترین اخبار دیپلماسی امروز چهارشنبه ۱۰ اسفند را در این خبر بخوانید

اخبار دیپلماسی امروز چهارشنبه ۱۰ اسفند را با جدیدترین اخبار برجام و تحولات بین‌المللی آغاز می‌کنیم. تجارت‌نیوز با توجه به اهمیت اخبار دیپلماسی، هر روز به انتشار مهمترین اخبار بین‌المللی با تاکید بر دیپلماسی اقتصادی و تبعات آن در بازارهای جهانی می‌پردازد.

به گزارش تجارت‌نیوز، جدیدترین اخبار دیپلماسی امروز چهارشنبه ۱۰ اسفند را در ادامه بخوانید.

رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران تمایل دارد روابط خوب و سازنده با جهان از جمله اروپا را حفظ کند و ارتقاء دهد، افزود: اگر دولتی تحت تاثیر اطلاعات غلط و گمراه کننده جریان‌های تروریستی و مزدور، مسیر تقابل را انتخاب کند، ضرر خواهد کرد.

رئیسی چهارشنبه شب در پاسخ به تماس تلفنی «الکساندر دی کرو» نخست وزیر بلژیک با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران تمایل دارد که روابط خوب و سازنده با جهان از جمله اروپا را حفظ کند و ارتقاء دهد، افزود: اگر دولتی تحت تاثیر اطلاعات غلط و گمراه کننده جریان‌های تروریستی و مزدور، مسیر تقابل را انتخاب کند، ضرر خواهد کرد.
رئیس جمهور نتیجه اطلاعات نادرست را محاسبات غلط دانست و با ابراز نگرانی از حمایت برخی کشورهای اروپایی از تحرکات اسلام‌ستیزانه و تروریستی، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تمایل دارد که مسائل با رویکرد همکاری‌جویانه حل شود، البته به شرطی که طرف مقابل نیز چنین رویکردی را انتخاب کند.

رئیس شورای‌عالی امنیت ملی همچنین تاکید کرد: سرزمین کشورهای اروپایی نباید منشاء توطئه و تهدید علیه منافع ملت ایران باشد.

«الکساندر دی کرو» نخست وزیر بلژیک نیز در این گفت وگوی تلفنی بر اهمیت توسعه روابط و همکاری‌های دو کشور در چارچوب روابط دیپلماتیک ۱۳۰ ساله تهران – بروکسل تأکید کرد و گفت: بلژیک همواره برای تقویت روابط خود با ایران مسیر گفتگو را پیش می‌گیرد و مایل است مسائل با رویکرد تفاهم و همکاری دنبال شود.

در این گفت وگوی تلفنی دو طرف درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه توافق کردند.

هیچکس در تظاهرات مسالمت آمیز دستگیر نشده است

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه‌ای اختصاصی با شبکه خبری سی.‌ان‌.ان گزارش‌های اخیر این رسانه درباره اعتراضات در ایران را «جهت‌دار و نادرست» توصیف کرد.

«کریستین امان‌پور»، مجری این شبکه خبری مدعی شد که شمار زیادی از افراد که در «تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز» دستگیر شده‌اند، مورد تجاوز قرار گرفته‌اند.

امیرعبداللهیان در پاسخ دستگیری معترضان در «تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز» را رد کرد و گفت: «هیچ‌کس در تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز دستگیر نشده است.»

او در ادامه گفت در تظاهراتی که به خشونت کشیده شد و افرادی از خارج ایران وارد آن شده بودند و اقدام به کشتن پلیس کردند عده‌ای دستگیر شدند.

امیرعبداللهیان سپس با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری برای عفو گسترده متهمان گفت پس از این فرمان همه دستگیرشدگان، غیر از آنها که کسی را کشته‌اند و شاکی دارند آزاد شدند.

وزیر امور خارجه ایران ادعاهای مطرح‌شده در رسانه‌ها و فضای مجازی درباره تجاوز به بازداشت‌شدگان را رد کرد و آنها را «بی‌اساس» خواند. او سپس در پاسخ به کریستین امان‌پور که گفت سی‌ان‌ان با «یک روحانی در داخل ایران» در این خصوص صحبت کرده گفت: «سی‌ان‌ان، اما بعضی وقت‌ها گزارش‌های جهت‌دار و گزارش‌های نادرست می‌دهد.»

شبکه خبری سی.ان.ان در جریان اعتراضات اخیر در ایران به عنوان یکی از بازوهای رسانه‌ای برای جنگ ترکیبی علیه ایران عمل کرد و با انتشار گزارش‌هایی به نقل از منابع گمنام تلاش کرد آتش این اعتراضات را زنده نگاه دارد.

 

«خطیب‌زاده» سفیر ایران در کرواسی شد

سخنگوی سابق وزارت امور خارجه به عنوان سفیر جدید کشورمان به کرواسی اعزام خواهد شد.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی سابق وزارت امور خارجه به عنوان سفیر جدید کشورمان به کرواسی اعزام خواهد شد.

وی از ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ تا ۶ تیر ۱۴۰۱ سخنگوی وزارت امور خارجه بود و پیش‌تر نیز به عنوان معاون پژوهشی و مطالعاتی مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه فعالیت داشت.

 اخراج دیپلمات‌های ایرانی موجه، اما اقدام متقابل ایران غیر موجه است

وزارت امور خارجه آلمان با صدور بیانیه‌ای، اخراج دیپلمات‌های ایرانی را واکنشی مناسب برای اعتراض به حکم اعدام «جمشید شارمهد» سرکرده گروهک تروریستی تندر نامید اما اقدام متقابل ایران به رفتارهای مداخله جویانه و غیرمسئولانه برلین را غیرموجه خواند.

در این بیانیه که یک نسخه آن روز چهارشنبه در تارنمای دولت آلمان منتشر، ادعا شده است: «اقدام امروز ایران پس از اخراج دو دیپلمات ایرانی در ۲۲ فوریه قابل انتظار بود، اما دولت آلمان به هیچ وجه آن را موجه نمی داند. دولت فدرال آلمان با اخراج (دو دیپلمات ایرانی) نسبت به حکم اعدام و نقض گسترده حقوق شهروند آلمانی جمشید شارمهد واکنش مناسب نشان داد.»

وزارت امور خارجه آلمان ادعا کرده است: «کارکنان سفارت که اکنون توسط ایران اخراج می شوند، با علاقه و تعهد زیادی فعالیت می‌کردند. اخراج آنها خودسرانه و ناموجه است، آنها هیچ گناهی ندارند.»

این بیانیه در حالی منتشر می‌شود که دولت آلمان از ابتدای اعتراضات در ایران مواضع غیرسازنده‌ای را در پیش گرفت و بیش از سایر کشورهای اروپایی با سیاست‌های ضد ایرانی کاخ سفید همسو شد.

چند روز پیش، وزارت خارجه آلمان در پی صدور حکم اعدام برای «جمشید شارمهد» شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی و سرکرده گروه تروریستی تندر، ضمن احضار کاردار ایران در این کشور، ضمن احضار کاردار ایران در برلین، دو کارمند سفارت ایران را در اعتراض به این حکم «عنصر نامطلوب» خواند و به آن‌ها دستور داد این کشور را ترک کنند.

آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان ضمن اعلام احضار کاردار جمهوری اسلامی ایران، در بیانیه‌ای مداخله‌جویانه اعلام کرد: «به او (کاردار ایران) اطلاع داده شد که ما نقض گسترده حقوق یک شهروند آلمانی را نمی‌پذیریم. از ایران می‌خواهیم حکم اعدام جمشید شارمهد را لغو کند و روند تجدیدنظر عادلانه بر اساس حاکمیت قانون برای او فراهم کند».

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه نیز امروز (چهارشنبه) از اخراج دو دیپلمات آلمانی بعنوان عنصر نامطلوب در پی اقدامات مداخله جویانه و غیرمسئولانه دولت آلمان در امور داخلی و قضایی جمهوری اسلامی ایران، خبر داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به احضار سفیر آلمان توسط مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه و ابلاغ تصمیم اتخاذ شده، افزود: جمهوری اسلامی ایران در قبال زیاده خواهی ها، مقتدرانه عمل خواهد کرد.

کنعانی افزود: اولویت جمهوری اسلامی ایران همواره حفظ تعامل در فضای احترام است، اما چنانچه برخی طرف ها بخواهند موازین اصولی و حاکمیت ملی کشورمان را نادیده بگیرند، تعریف گزینه های جایگزین اجتناب ناپذیر است.

رافائل گروسی عصر جمعه وارد تهران می‌شود

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی عصر جمعه وارد تهران می‌شود و با مقامات کشورمان ملاقات‌هایی را انجام خواهد داد.

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر جمعه (12 اسفند) وارد تهران می‌شود.

وی در این سفر با مقامات کشورمان ملاقات‌هایی را انجام خواهد داد و مسائل مختلفی نیز در این دیدارها بررسی می‌شود.

رایزنی نمایندگان ایران و روسیه در وین درباره نشست آتی شورای حکام

نمایندگان دائم ایران و روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین روز چهارشنبه دیدار و درباره نشست آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که از دوشنبه هفته آینده آغاز می‌شود گفت‌وگو کردند.

میخائیل اولیانوف نماینده روسیه با انتشار پیامی در توئیتر از انجام این دیدار خبر داد و نوشت: ما درباره سفر آتی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رافائل گروسی به تهران و نشست شورای حکام که از ۶ مارس شروع به کار می‌کند، تبادل نظر کردیم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار است ظرف روزهای آینده، پیش از آغاز نشست شورای حکام به ایران سفر کند. برخی منابع خبری از سفر وی به تهران در روز جمعه خبر داده و اعلام کردند که جلسات او با مقامات کشورمان روز شنبه برگزار خواهد شد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا زمان انتشار این خبر، زمان سفر گروسی را رسما اعلام نکرده است. با این حال گروسی پیشتر تمایلش را برای سفر به تهران اعلام و مقامات کشورمان نیز تائید کرده‌اند که از وی برای انجام این سفر دعوت بعمل آمده است.

محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان ساعاتی پیش درباره آخرین تعاملات ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: تماس‌ها با مدیرکل و معاونین آژانس در حال انجام است و هیات‌هایی از آژانس در تهران حضور پیدا کردند و مواردی که عدم انطباق سانتریفیوژها یا وجود ذره اعلام شده بود، حل و فصل و پرونده پس از کارشناسی‌ها بسته، نهایی و مشخص شد که انحراف خاصی وجود ندارد و موضوعاتی است که در حقیقت با توجه به بحث های کارشناسی واجد اهمیت نبوده است که بخواهد به عنوان یک بحث مورد پیگیری قرار گیرد.

اسلامی اضافه کرد: دلیل برجام همین موارد اتهامی است. ۲۰ سال است که این اتهامات مطرح است و مذاکرات به سند برجام تبدیل شده است. امکان ندارد چیزی که مربوط به گذشته بوده نو شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به سفر آتی گروسی تاکید کرد: این سفر می‌تواند کره گشای مذاکرات برجامی باشد. ما موارد غیرعادی که سیاسی و با اعمال فشار باشد را نمی‌پذیریم.

معاون رئیس‌جمهور گزارش آژانس درباره غیرشفاف بودن اقدامات ایران را رد کرد و گفت: در گزارش چنین موردی ذکر نشده است.

وی درباره ادعاهای پادمانی آژانس هم گفت: برای روشنگری درباره پاسخ‌های ایران جلساتی برگزار شد و گرچه اینگونه القا می‌کند که پاسخی داده نشده است اما پاسخ‌ها در چند صد صفحه ارائه شد و بار دیگر با حوصله این پاسخ‌ها را بررسی کردیم.

وی افزود: مذاکراتی که با معاون آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام و از آقای گروسی دعوت به عمل آمد که در یکی دو روز آینده به تهران سفر خواهد کرد تا موارد باقی مانده را بررسی شود.

دیدار سفرای جدید ایران در ۱۰ کشور با رئیس‌جمهور

رئیس‌جمهور در دیدار سفرای جدید جمهوری اسلامی ایران در 10 کشور جهان، ضمن آرزوی موفقیت برای ایشان، با تاکید بر اینکه تعامل حداکثری و گسترده با همه کشورهای دنیا بر اساس اصول سه‌گانه عزت، حکمت و مصلحت رویکرد اصلی سیاست خارجی دولت است، خطاب به سفرا اظهار داشت: تقویت قدرت اقتصادی کشور اولویت اول قوه مجریه است و شما نیز باید توسعه تبادلات تجاری و گسترش مناسبات اقتصادی را در اولویت فعالیت‌های خود قرار دهید.

رئیسی همچنین توجه به اصول و ارزش‌های انقلابی، اتخاذ رویکردهای صحیح در این مسیر و نیز تلاش برای تامین حداکثری منافع ملی را از دیگر وظایف سفرا برشمرد.

سعید کوزه‌چی سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در کره جنوبی، محمدرضا بابایی سیاهکل سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در الجزایر، محمود بریمانی سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در سوئیس، علی‌اکبر جوکار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان، پیمان سعادت سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در ژاپن، مجتبی فقیهی سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در بورکینافاسو، ملک‌حسین گیوزاد سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در یونان، علیرضا صانعی سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در بلاروس، سعید خطیب‌زاده سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در کرواسی و رضا زبیب سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از وضعیت روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای محل ماموریت خود در زمینه‌های مختلف، بر تلاش و جدیت در راستای توسعه مناسبات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و همکاری‌های همه‌جانبه فیمابین تاکید کردند.

همکاری ایران و آذربایجان در پرونده حمله مسلحانه به سفارت باکو

دادستان کل جمهوری آذربایجان از احتمال سفر مقامات این کشور به ایران برای تحقیقات درباره ماجرای حمله به سفارت باکو در تهران خبر داد.

کامران علی‌اف، دادستان کل جمهوری آذربایجان در گفت‌وگو با شبکه Real TV خاطر نشان کرد که احتمال دارد دادستانی و رئیس سرویس امنیت دولتی آذربایجان به منظور کمک به ایران برای تحقیق درباره حمله مسلحانه به سفارت باکو در تهران ‌به ایران سفر کنند.

وی در ادامه تاکید کرد که آذربایجان سوالات زیادی درباره ابعاد این حادثه دارد که باید پاسخ داده شود.

علی‌اف همچنین گفت: هنوز مشخص نیست که این مرد (فرد حمله کننده به سفارت) توانسته با سلاح وارد محوطه سفارت شود و دیپلمات‌های ما را هدف قرار دهد. گفته شده است که او هم اکنون در یک بیمارستان روانی به‌سر می‌برد.

این مقام آذربایجان با ادعای اینکه حمله به سفارت این کشور در تهران از پیش سازماندهی شده بوده است، افزود: عاملان و آمران این حادثه باید مسئول دانسته شوند و ما در حال آماده شدن برای ارائه کمک‌های مجاز به ایران هستیم.

ترکیه: از تحریم‌ها علیه ایران حمایت نمی‌کنیم

مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفت:از تحریم‌ها علیه ایران یا هر کشور دیگری حمایت نمی کنیم. ما خودمان تصمیم می گیریم و هیچ کس نمی تواند ما را در این مورد تحت فشار قرار دهد.

اولیانوف: موضوع غنی‌سازی ۸۴ درصدی ایران حل و فصل شده است

نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی با انتشار پیامی در توییتر نوشت که موضوع غنی‌سازی ۸۴ درصدی ایران با موفقیت حل و فصل شد.

دیدار گروسی و اسلامی

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی احتمالا روز شنبه با رییس سازمان انرژی اتمی دیدار و گفت‌وگو می‌کند.سفر مدیرکل آژانس چند روز قبل از نشست فصلی شورای حکام که قرار است دوشنبه هفته آینده آغاز به کار کند انجام می‌شود.

ریاست شورای امینت سازمان ملل به موزامبیک رسید

یاست شورای امنیت سازمان ملل همزمان با آغاز ماه جدید میلادی ( مارس) به کشور موزامبیک رسید که به تازگی به عضویت غیردائم این شورا درآمده است.

ریاست شورای امنیت سازمان ملل در ماه فوریه بر عهده کشور اروپایی مالت بود که این کشور نیز به تازگی به عضویت غیردائم این شورا درآمده است.

کشورهای ژاپن، سوئیس، مالت، موزامبیک و اکوادور اعضای جدید غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند که دوره دو ساله عضویت آنها از روز اول ژانویه ۲۰۲۳ آغاز شد و جایگزین کشورهای هند، نروژ، ایرلند، کنیا و مکزیک شدند.

ژاپن ریاست شورای امنیت را در ماه ژانویه ۲۰۲۳ برعهده داشت و هند در آخرین ماه حضورش در شورای امنیت سازمان ملل یعنی در دسامبر سال ۲۰۲۲ به مدت یک ماه ریاست این شورا را برعهده داشت.

شورای امنیت سازمان ملل متحد، پنج عضو دائم و ۱۰ عضو غیردائم دارد که ریاست شورای امنیت دوره ای و طول مدت آن یک ماه است و رئیس هیات نمایندگی هر کشور به عنوان رئیس شورای امنیت سازمان ملل شناخته می‌شود.

پنج عضو دائم شورای امنیت شامل روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و فرانسه می شوند که دارای حق وتو در این شورا هستند.

وظیفه اصلی این شورا حفظ صلح و امنیت بین‌الملل است که با یکجانبه‌گرایی برخی از این اعضا، از ماموریت اصلی خود دور شده و در موارد متعددی ناکارآمد بوده است.

۱۰ عضو غیر دائم شورای امنیت را مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به مشارکت اعضای این سازمان در حفظ صلح و امنیت بین الملل و دیگر اهداف سازمان و همچنین بر مبنای توزیع عادلانه جغرافیایی انتخاب می کند.

ادعای روسیه درباره برنامه هسته‌ای ایران

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی سیاست‌های ترامپ و بایدن را عامل پیشرفت سریع برنامه هسته‌ای ایران دانست.

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با انتشار پیامی توئیتری به گزارش روز گذشته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران واکنش نشان داد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جدیدترین گزارش خود ادعا کرده است که نمونه‌برداری در تاریخ ۲۲ ژانویه ( ۲ بهمن) در ایران وجود ذرات اورانیوم غنی‌سازی شده با خلوص ۸۳.۷ درصد را نشان می‌دهد.

همچنین در این گزارش ادعا شده است که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده در ایران به ۱۸ برابر حد تعیین شده در برجام رسیده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تخمین زده است که تا ۱۲ فوریه (۲۳ بهمن) میزان ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران در همه سطوح غنی‌سازی به ۳۷۶۰.۶ کیلوگرم رسیده باشد.

اولیانوف در پیام خود نوشت: سیاست‌های ترامپ و بایدن در قبال تهران، محرک اصلی توسعه سریع برنامه هسته‌ای ایران است. در واقع واشنگتن فقط می‌تواند در این خصوص به خود “تبریک” بگوید. هیچ درسی آموخته نشد.

بهروز کمالوندی، سخنگوی‌ سازمان انرژی اتمی ایران پیش از این در رابطه با ادعای غنی‌سازی ۸۴ درصدی اورانیوم توسط ایران در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرده بود: وجود ذرات با غنای بالا در هر یک از روندهای غنی‌سازی امری طبیعی است. به عنوان مثال در روند غنی‌سازی اورانیوم تا غنای ۲۰ درصد اورانیوم ۴۷ درصد هم دیده می‌شود و در روند تولید اورانیوم ۶۰ درصد اورانیوم با غنای بالاتر هم دیده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه «این یک موضوع عادی است و ایران نیازی به پنهان‌کاری چنین موضوعی ندارد» خاطرنشان کرد: ایران تاکنون به غنی‌سازی بالای ۶۰ درصد مبادرت نکرده است.

کمالوندی انتشار چنین اخباری را با اهداف سیاسی و سیاه‌نمایی دانست و گفت: آنچه آژانس با ایران مطرح کرده درباره وجود ذره (particale) از اورانیوم با غنای بالای ۶۰ درصد در محل برداشت محصول از طریق نمونه‌برداری‌های مرسوم و عادی است.

وی در ادامه تصریح کرد: آنچه در روند غنی‌سازی حائز اهمیت است محصول و تولید نهایی است که ایران تاکنون برای بالاتر از ۶۰ درصد اقدام نکرده است.

مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا: اوضاع بسیار بد است

مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا گفت: پرمخاطره‌ترین مسئله برای اروپا در پرونده ایران، روابط نظامی تهران با روسیه و تأمین پهپاد برای مسکو است. تهران خود را در قلب توفانی قرار داد که خودش آن را ایجاد کرده بود. شاید امروز ایران برای احیای برجام به عنوان وسیله‌ای برای خروج از مشکلات داخلی‌اش آماده‌تر باشد

احیای برجام در برابر پیشرفت هسته‌ای ایران بهترین گزینه است

معاون سیاسی وزیر دفاع آمریکا با اذعان به ارتقای ظرفیت غنی‌سازی ایران، احیای برجام را گزینه بهتری برای محدود کردن دوباره برنامه هسته‌ای ایران دانست.

کالین کال، معاون سیاسی وزیر دفاع آمریکا در یک جلسه مجلس نمایندگان این کشور مدعی شد که ایران می‌تواند مواد شکافت‌پذیر کافی برای یک‌ بمب هسته‌ای را ظرف مدت «۱۲ روز» تولید کند. این مدت زمان در زمان اجرایی شدن توافق هسته‌ای ایران[برجام]، یک سال تخمین زده شده بود.

کال به قانون‌گذاران آمریکایی گفت: پیشرفت هسته‌ای ایران از زمان خروج ما از برجام قابل توجه بوده است. در سال ۲۰۱۸، وقتی دولت قبلی تصمیم گرفت از برجام خارج شود، دوازده ماه طول می‌کشید که مواد شکافت‌پذیر کافی برای یک بمب تولید شود. حالا دوازده روز طول می‌کشد.

او افزود: بنابراین، من فکر می‌کنم هنوز این دیدگاه وجود دارد که اگر بتوانیم این مسئله را حل کنیم و محدودیت‌ها را برای برنامه هسته‌ای آن‌ها بازگردانیم، بهتر از گزینه‌های دیگر است. اما در حال حاضر،‌ برجام دچار وقفه شده است.

اخراج دو دیپلمات آلمانی از ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه از اخراج دو دیپلمات آلمانی به عنوان عنصر نامطلوب در پی اقدامات مداخله جویانه و غیرمسئولانه دولت آلمان در امور داخلی و قضایی جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

اسلامی: پرونده موضوعات مناقشه میان ایران و آژانس بسته شده است

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت:تماس‌ها با مدیرکل و معاونین آژانس در حال انجام است و هیئت‌هایی از آژانس در تهران حضور پیدا کردند و مواردی که عدم انطباق سانتریفیوژها یا وجود ذره اعلام شده بود، حل و فصل و پرونده پس از کارشناسی‌ها بسته، نهایی و مشخص شد که انحراف خاصی وجود ندارد و موضوعاتی است که در حقیقت با توجه به بحث های کارشناسی واجد اهمیت نبوده است که بخواهد به عنوان یک بحث مورد پیگیری قرار گیرد.

اسلامی ادامه داد: رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به سفر آتی گروسی تاکید کرد: این سفر می‌تواند گره‌گشای مذاکرات برجامی باشد. ما موارد غیرعادی که سیاسی و با اعمال فشار باشد را نمی‌پذیریم.

نظرات