پاسخ دولت به اعتراضهای مخاطبان تجارتنیوز:
جزییات تازه از نحوه پرداخت یارانه معیشتی / معترضان حذفشده چه کار کنند؟
سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان کمکهای معیشتی میگوید که بررسی حساب و دارایی خانوار با حضور نمایندگانی از نهادهای نظارتی مانند سازمان بازرسی کل انجام شده است.
خطایی در پایش یارانهبگیران بنزین رخ نداده است. این جمله را حسین میرزایی، سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان کمکهای معیشتی به تجارتنیوز میگوید و تاکید میکند که بررسی حساب و دارایی خانوار با حضور نمایندگانی از نهادهای نظارتی مانند سازمان بازرسی کل انجام شده است.
در این میان بسیاری از مخاطبان تجارتنیوز در پیامهایی نوشتهاند که گردش مالی حساب آنها در یک دوره زمانی خاص بررسی شده است. آنها اعلام کردهاند که در زمان واریز وام ازدواج یا پول فروش خانه و اتومبیلشان حساب آنها بررسی شده و بر همین اساس درآمد آنها بالا تشخیص داده شده است.
میرزایی در پاسخ به این انتقادها میگوید: به هیچ عنوان این مساله قابل پذیرش نیست و گردش مالی حساب افراد در سه سال گذشته یعنی از سال ۹۵ تا ۹۸ بررسی شده است و میزان واریز و برداشت از حساب افراد در این سه سال تقسیم بر تعداد ماههای این دوره شده است تا میانگین و معدلی از گردش مالی افراد به دست آید.
برخی مخاطبان تجارتنیوز هم گفتهاند که گردش مالی فرزند یا اعضای خانوادهشان را ملاک توانایی مالی سرپرست خانوار گرفتهاند.
سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان کمکهای معیشتی در اینباره توضیح میدهد: برای بررسی دقیق وضعیت مالی و تمکن خانوارها نیاز بود که علاوه بر حساب سرپرست خانوار، گردش مالی تکتک اعضای خانواده بررسی شود و در مجموع درآمد مالی یک خانواده در نظر گرفته شود. به همین دلیل بررسی حساب خانوار از تمام اعضای خانواده و تمام کارتهای بانکی اعضای خانواده انجام شده و با مجموع این بررسیها میزان توانمندی مالی یک خانوار تشخیص داده شده است.
عده دیگری از مخاطبان تجارتنیوز گفتهاند که کارفرما از حساب بانکی و کارتخوان آنها سوءاستفاده کرده و گردش مالی حساب این افراد به پای گردش مالی متقاضی یارانه معیشتی گذاشته شده است. میرزایی در واکنش به انتقاد این افراد توضیح میدهد: حسابهای اجارهای و کارتخوان اجارهای راه فرار مالیاتی برخی ثروتمندان است و اگر افرادی قربانی این پدیده شدهاند، میتوانند درخواست بررسی مجدد بدهند.
کامنتهای بیشتر از این موضوع را در گزارش «آنها که یارانه معیشتی نگرفتند، چه کنند؟» میتوانید بخوانید.
محسن ابراهیمی، معاون نظارت و حسابرسی اداره مالیات تهران هم در همین زمینه به روزنامه شهروند گفته است که قربانیان این پدیده میتوانند به سازمان امور مالیاتی شکایت کنند.
بسیاری از معترضان به نتیجه بررسی یارانه حمایتی نوشتهاند که به آنها اعلام شده است در صورت بررسی مجدد امکان قطع یارانه نقدیشان هم وجود دارد و به همین علت نگران هستند که درخواست بررسی موجب قطع یارانهشان شود.
در همین زمینه میرزایی توضیح میدهد: براساس ماده ۱۰ قانون هدفمندی یارانهها مصوب سال ۸۷ اگر محرز بشود که اطلاعات متقاضی برای دریافت یارانه با واقعیت همخوانی ندارد، دولت میتواند از ادامه پرداخت یارانه به او خودداری کند. بنابراین اگر کسی اطمینان دارد که اشتباهی انجام شده است، بدون نگرانی درخواست بررسی مجدد بدهد تا درخواستش مورد بازبینی مجدد قرار گیرد.
بازبینی حسابهای متقاضیان هر 6 ماه یکبار
او درباره مدت زمان رسیدگی به این اعتراضات هم توضیح میدهد: دولت از سال آینده هر شش ماه یکبار حساب تمامی دریافتکنندگان را یارانه را مورد بازبینی قرار میدهد و چنانچه تشخیص دهد که افرادی صاحب تمکن مالی شدهاند و یا مستحق دریافت یارانه نیستند، آنها را حذف و افراد مستحق را جایگزین میکند. بنابراین درخواست بررسی مجدد افراد هم در این پروسه بررسی میشود و نتیجه آن مشخص میشود.
میرزایی درباره نحوه اطلاع از نتیجه بررسی هم توضیح میدهد که متقاضیان نیاز نیست که کار خاصی انجام بدهند و چنانچه مشمول دریافت یارانه شناخته شدند، به صورت خودکار به آنها پیامک ارسال میشود و یارانه آنها به همراه یارانه معوق به حسابشان ریخته میشود.
به گفته میرزایی، در بررسی اعتراضهای اخیر ۴۱۹ هزار و ۳۰۴ خانوار مشمول دریافت یارانه تشخیص داده شدهاند که این تعداد معادل یک میلیون و ۲۲۱ هزار و ۱۹۱ نفر بوده که جمعیت قابل توجهی را به فهرست مشمولان دریافت کمک های معیشتی اضافه کرده است.
در همین زمینه دولت اعلام کرد که به ۱۷ میلیون خانوار یا معادل ۶۰ میلیون نفر یارانه کمکهای معیشتی پرداخت شده است. این در حالی است که افرادی که مشمول دریافت یارانه معیشتی نشدهاند معتقد هستند که پرداخت یارانه بنزین به ۶۰ میلیون نفر انجام نشده است و تعداد بسیار کمتری مشمول دریافت این یارانه شدهاند.
سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان کمکهای معیشتی در این رابطه هم میگوید: سازمان بازرسی کل به این منابع مالی و نحوه پرداختشان نظارت دارد و به جز این وزارت کار با خبرنگاران رسانهها نشستی برگزار کرد و بهصورت رندوم و بر اساس شمارههای درخواستی خبرنگاران بانک اطلاعاتی بررسی شد و با دریافتکنندگان یارانه تماس گرفته شد تا به این وسیله راستیآزمایی کند.
او همچنین تاکید میکند که بیشتر دریافتکنندگان یارانه کمک معیشتی از استانهای محروم مانند سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی و خراسان جنوبی و همچنین گلستان و لرستان هستند. بهطوری که ۸۲.۱ درصد از مردم سیستان و بلوچستان یارانه معیشتی بنزین را دریافت میکنند و تهرانیها یعنی ساکنان شهر تهران تنها ۳۲ درصدشان یارانه معیشتی میگیرند و به نظر میرسد که بیشتر اعتراضها مربوط به ساکنان تهران یا کرج باشد.
نظرات