به گزارش تجارتنیوز، یک هفتهای میشود که با وجود ورود دلار به کانال 24 و بعد 25 هزارتومانی در بازار ارز صرافی ملی سعی کرده که با در پیش گرفتن ثبات و عدم تغییر در تابلوی خود اعلام کند؛ نرخ موجود در بازار آزاد را به رسمیت نمیشناسد.
به دنبال همین موضوع نرخ فروش ارز در صرافیهای بانکی و صرافی ملی اختلاف فاحشی با نرخ فروش در بازار آزاد اختلاف پیدا کرد، اختلافی که زمینهساز توزیع رانت وسوسهانگیز حداقل چهار میلیون تومانی در بازار ارز شد.
روزهای دوشنبه و سهشنبه سودای کسب سود برای افرادی که سهمیه 2000یورویی (یا معادل آن) سالانه خود را دریافت نکرده بودند، بالا گرفت و صفهای طولانی مقابل صرافیها تشکیل شد.
سهشنبه شب اما همتی، رئیس کل بانکمرکزی در یادداشت اینستاگرامی خود آب پاکی را روی دست مردمی ریخت که دو شب را تا صبح مقابل در صرافیها به صبح رسانده بودند.
همتی با اشاره به التهابات سایر بازارها و تاثیر آن در نوسانات اخیر ارز، فاصله نرخ صرافیها و بازار غیررسمی را موجب آربیتراژ در این بازار و طبعا فعالیت گسترده سفته بازان خواند و نوشت:
«در دو سال گذشته سیاست بانک مرکزی حضور در حاشیه بازار برای جلوگیری از سفتهبازی بودهاست، این امر موجب کاهش نوسانات و ثبات بازار و تعدیل تدریجی نرخ ارز بوده است، این سیاست را از فردا (4 شنبه) نیز با قدرت ادامه خواهیم داد».
پیرو همین پیام پس از پایان یافتن معاملات در بازار ارز، دو خبر مهم منتشر شد: اول حذف سهمیه ۲۲۰۰ دلاری برای هر کارت ملی ودوم وعده کاهش فاصله نرخ رسمی و بازار آزاد.
از صبح چهارشنبه به استناد تصمیمات متخذه از سوی بانک مرکزی فروش اسکناس از محل سایر کد (۲۴) تا اطلاع ثانوی از سیستم سنا حذف شد. بدین ترتیب فروش ۲۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر اسعار به هر دارنده کارت ملی در سال منتفی اعلام شد.
البته گفته شد که که نیازهای واقعی مشتریان از جمله ارز مسافرتی بیماری و دانشجویی و غیره کماکان در شعب بانکها و صرافیها به متقاضیان ارائه خواهد شد.
کارشناسان معتقدند همتی در حالی اظهار میکند به دنبال حضور پرقدرت در بازار ارز و مبارزه با سفتهبازان است که عامل آربیتراژ ایجاد شده در نرخ ارز و به دنبال آن تشکیل صفهای طویل خرید دلار خود بانکمرکزی بوده است.
همه این مسائل از بدبختی مردم ایرانه اگر ثبات اقتصادی داشتیم هیچ وقت این مسائل پیش نمیومد، چرا باید مردم ساعت ها تو صف بایستن؟
ملت بدبخت گیر چه آدمایی افتادیم هر روزمون بدتر از دیروزمون
ای کاش یه خلخالی پیدا میشد وتمام این دلالارو تو همون بازار حکم اعدام میداد.
اکثر مردم هویت خودشون رو از دست دادن
و جامعه بی هویت یعنی آب تو سینی
فروش ارز ی کاسبی واسه دولته، وگر ن کجای دنیا دیدی پول بازی یجور شغل باشه، اصلا چرا باید به مردم عادی ارز بدی، که برن دپو کنن تو خونه هاشون!؟ ی بچه هم میدونه که باید چکار کنه، منتها دولت مردمو خودش فرض کرده، همونطور که دولت از گرونی خودرو سود میبره و دست ازش بر نمیداره، اینا روزنه های درآمد غیر نفتی دولته، با خودمون صادق باشیم، جمشید بسم الله چی شد!!!!!!!!
وقتی کالایی در بازار نایاب باشد قطعا ارزش پیدا میکند و گرانتر به فروش خواهد رسید. اگر دلار به اندازه ی کافی وجود داشت اصلا سهمیه بندی نمیشد. همین الان هم بیش از ۲۰۰۰ یورو یا معادل آن نمیتوان از صرافی ها خرید. آن هم فقط در یک مرتبه. اگر بیشتر لازم داشته باشی یا بخوای بر روی دلار سرمایه گذاری کنی باید از دلال ها به قیمت به مراتب بیشتر خرید کنی. با دستور و بخشنامه و اخم و لبخند نمیتوان قیمت ارز رو مهار و به طور کلی به اقتصاد رونق داد. اقتصاد ما به اصلاحات بنیادی نیاز داره. به نظر من قیمت دلار قطعا بالاتر خواهد رفت.
سیاستهای آقای همتی در باره ارز و اختصای ارز وغیره وظایف بانک مرکزی کلا با شکست بوده بهتره ایشان کنار بکشه وفرد کاردان جایگزین ایشان شود تا این نابسامانیها کنترل شود
ارز دولتی که ۴۲۰۰ بود به مردم ۲۲۰۰۰ قالب کردند تازه منت هم میزارند اینها همه اش بازی بود که خزانه شان پر کنند .
همینجوری هم بالا هست
دولت که اینقدر موشکافانه سریع متوجه شد که چهار نفر دارن سود میکنن چرا هیچ وقت متوجه نشده ۸۰ میلیون نفر تمام عمرشون دارن ضرر میکنن . خدا نجاتمون بده که امید ندارم دیگه
کی بود کی بود من نبودم دلار مرگ بر امریا رفت تا 25 را رد کند
درسته که دیگه سفر خارجی رفتن با این وضعیت قیمت ها و کرونا الان غیرممکن است ولی اگه محدودیتذارز مسافرتی 1000 یورو رو افزایش ندن،. عملا یه مسافر با 1000 یورو میخواد کجا سفر کنه؟!!
تصمیم گیری های لحظه ای و بی پایه و اساس