کد مطلب: ۵۵۷۸۶۱

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

با پول پژو ۲۰۷ چه خودرو خارجی‌ می‌توان خرید؟

با پول پژو ۲۰۷ چه خودرو خارجی‌ می‌توان خرید؟

با توجه به طرح ممنوعیت واردات خودرو و تعرفه ۸۶ درصدی واردات در سال ۱۴۰۰، در بازار خودروهای خارجی با قیمت مشابه ریالی چه خودروهایی را می‌توان خرید؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، بازار خودروهای وارداتی و تعرفه واردات خودرو در ایران سال های زیادی است که در مورد آن بحث می‌شود و منتقدها و طرفداران زیادی دارد.

در ۱۰ اسفند نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای مقرر کردند حقوق ورودی خودروهای سواری در سال آینده حداقل به میزان هشتاد و شش درصد (۸۶%) ارزش گمرکی آن تعیین شود.

در حالی که طبق قانون، «کمیسیون ماده یک» مرجع تعیین تعرفه واردات کالاهای وارداتی است، مجلس شورای اسلامی تعرفه ورود خودرو به کشور در سال آینده را ۸۶ درصد اعلام کرد. این مصوبه اما در شرایطی است که واردات خودرو به کشور از خرداد ۹۷ ممنوع شده و برنامه‌ای قطعی نیز برای لغو این ممنوعیت در دست نیست. طبق اخبار رسیده از مجلس، نمایندگان در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰، مقرر کردند حقوق ورودی خودروهای سواری در سال ۱۴۰۰ حداقل به میزان ۸۶ درصد ارزش گمرکی آنها تعیین شود.

به گفته کارشناسان، در صورتی که کمیسیون ماده یک با تغییر تعرفه واردات خودرو موافقت نکند، مصوبه مجلس به نوعی قابلیت اجرایی نخواهد داشت. حتی این امکان نیز وجود دارد که شورای نگهبان با توجه به محدودیت قانونی، مصوبه مجلس مبنی بر افزایش تعرفه واردات خودرو را رد کند.

فربد زاوه کارشناس خودرو در اسفند سال ۹۹ گفته بود که با توجه به اینکه ارز مرجع برای محاسبه تعرفه واردات کالا هنوز همان ۴ هزار و ۲۰۰ تومان است، آزادسازی ورود خودرو به کشور باز هم کاهش شدید قیمت را به دنبال خواهد داشت. وی با بیان اینکه انتظار می‌رود لغو ممنوعیت واردات خودرو با همین تعرفه ۸۶ درصدی، به ریزش حداقل ۵۰ درصدی قیمت در بازار وارداتی‌ها منجر شود، افزود: الان خودرویی مانند تویوتا لندکروز، حدودا ۵۰ هزار دلار قیمت دارد که با احتساب نرخ آزاد ارز (برای محاسبه قیمت پایه) و تعرفه ۸۶ درصدی، این خودرو در نهایت با قیمتی حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به دست مصرف‌کننده خواهد رسید و در این شرایط، قیمت مدل‌های فعلی موجود در بازار شکسته خواهد شد.

فربد زاوه درگفتگو با تجارت‌نیوز به غلط بودن قیمت‌گذاری دستوری اشاره کرد و توضیح داد که با توجه به تعرفه واردات خودرو و افزایش چشم‌گیر قیمت آن‌ها و ضعف‌های موجود در بازار خودروسازی داخلی قیمت‌ها و رقابت در بازار به شکل درستی شکل نگرفته است.

این کارشناس بازار خودرو بیان کرد: بسیاری از خودروهای خارجی با قیمت کارخانه دلاری نسبت به قیمت‌ها در بازار ایران اختلاف بسیار شدیدی دارد. خودرو ۲۰۷ با قیمت حدودی ۲۰ هزار دلار فروخته می‌شود که تو این رنج قیمت بسیاری از خودروهای خارجی در حال معامله هستند. همچنین در بازار داخلی تویوتا لندکروز با قیمت حدودی ۹۰ هزار ذلاری در حال خرید و فروش است. این قیمت‌ها در حالی است که قیمت خودروهای داخلی به نسبت قیمت خودروهای خارجی با همان قیمت از نظر کیفیت و امکانات تفاوت‌های بسیاری را دارند.

به عنوان مثال با قیمت حدود ۹۰ هزار دلار توانایی خرید بعضی‌ از خودروهای برقی نوین در بازار خارجی را دارید اما در بازار داخلی لندکروزی را می‌توانید بخرید که برای حداقل ۶-۷ سال پیش است و خودروهای سال این خودرو وارد کشور نشده است.

همچنین فربد زاوه به این موضوع اشاره کرد که با قیمت‌های ۴-۵ هزار دلاری تیبا و پراید در جهان خودروهایی وجود ندارد و حداقل قیمت خودروها در بازارهای جهانی حدود ۷-۸ هزار دلار است.

با قیمت حدودی پایین‌تر از ۱۵ هزار دلاری خودروهایی همچون فورد فیستا، نیسان ورسا، هوندا فیت و هیوندای اکسنت وجود دارند که با قیمت مشابه ریالی در حدود ۳۴۰ میلیون تومان در خارج از کشور معامله می‌شوند.

با قیمت حدود ۲۰ هزار دلار که خودروهایی در رنج پژو ۲۰۷ را می‌تواند خرید، خودروهایی همچون فولکس‌واگن مدل Jetta، نیسان Versa و تویوتا Corolla 2021 را می‌توان خریداری کرد.

بنا بر این اختلاف قیمت و اختلاف امکانات و کیفیت اتومبیل‌ها بین ماشین‌های داخلی و خارجی با قیمت دلاری مشابه باید دید ممنوعیت واردات و تعرفه ۸۶ درصدی به چه نتیجه‌ای خواهد رسید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    به امید نابودی شرکت انحصاری سایپا و ایران خردو

  • ناشناس

    از کی تا حالا 207 شده 20 هزار درار؟ 500 میلیون؟

    • ناشناس

      نسبت به حقوقی که در خارج میدهند ماشین مناسبی به نظر میآید بعدشم پول ما بی‌ارزش شده

  • صفا

    تا در مملکت باز نشه تا ایران با کشورهای دیگه درِ تعامل رو باز نکنه پراید و پژو همچنان به عنوان بزرگترین آرزوی هر ایرانیه یعنی قانع بودن ما به کمترین و این یعنی اوج حقارت… حیف و صد حیف که نتونستیم اونجوری که دلمون میخواست زندگی کنیم و رو به فنا هستیم ویگه چیزی از عمرمون نمونده…

  • مرتضی سابقی

    خلایق هرچه لایق

  • ناشناس

    عمر ما که تمام شد،خدا کنه برا آیندگان درست بشه و از دست این جماعت خناس راحت بشیم،خناس و بی عقل

    • ناشناس

      ماایران دوره کورش وداریوش وکمبوجیه رادوست داریم که بخاطرساخت طاق کسراخانه آن پیرزن راتملک نم کنه ویک گوشه ان طاق کج می شه یعنی عدالت نه اینکه یکی لندکوروز سوارمی شه ویکی حتی یک دوچرخه برای بچه اش نتونه بخره اینه عدالت وبس

  • ناشناس

    براشون متاسفم که جوناشون تا کمر توی سطل زباله بعد کشور های اروپایی حتی گربه هاشونم سمت سطل زباله نمیرن
    من ایران رو دوست دارم ولی نه با این دولت?????????

  • محسن

    بنظر من از تولید داخلی باید حمایت کرد و مشکلاتی که دوسازنده در ایران سر راه مردم گذاشتند را برداشت و قیمت را متعادل تا هم مردم از خودرو استفاده کنند و هم اشتغال در کشور از بین نرود .

  • افشین

    تا وقتی خودرو ساز داخلی با این ماشینهای بی کیفیت و قیمت‌های بسیار زیاد.. در ایران به.طور انحصاری کار میکنه… مردم بیچاره نمیتونن مانند کشورهای همسایه که تا نیم قرن پیش.. نوکر ملت ما هم نبودند.. سوار ماشین درست و حسابی بشن…..

  • رضا

    چرا باید تو بازار خودرو رقتبت ایجاد نشه تا کی مرزها بر سر ورود خودروهای با کیفیت غربی باید بسته بشه فقط 5سال تست کنید تعرفه ها رو بردارید و تحقیق کنید هم امار تصادفات جاده ای پایین میاد و هم شرکت های خودروساز داخلی یک تکانی خواهند خورد که در هر صورت به نفع پیشرفت کشور و امنیت و سلامت جامعه خواهد بود

  • ناشناس

    من در عرض یه ماه سه تا خودرو عوض کردم و کلی ضرر نکردم یه دنا توربو خریدم که بعد ۳۰۰تا ایراد پیدا کرد الآنم ۲۰۷. دارم بعد از ۱۰۰۰ تا واترپمپش خراب شد ,زندگی امروزی بدون ماشین نمیشه یعنی مجبوری ماشین بخری ،کلی باید زحمت بکشی تا پول یه ماشین جمع جور می‌کنی بعد مجبوری از این ماشینای بی کیفیت بخری که هر همیشه رو اعصاب هستند هیچ انتخابی هم نداری