موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # قیمت مصالح ساختمانی # بازار سهام # قطعی برق # افت شاخص بورس # قیمت سکه # بندر شهید رجایی # قیمت خودرو

خطر رکود در کمین آمریکا

پرچم آمریکا
اقتصاددانان در بحبوحه افزایش بدهی دولت آمریکا و رویکرد اقتصادی ضعیف مصرف‌کنندگان در این کشور درباره خطر رکود هشدار دادند.

به گزارش تجارت نیوز، از پیپل‌دیلی، مایکل فرولی، اقتصاددان ارشد جی‌پی‌مورگان دراین‌باره گفته است که «ما بر این باوریم خطر رکود همچنان بالا، اما در حال حاضر زیر ۵۰ درصد است.» این بانک آمریکایی پس از اعمال تعرفه‌های گسترده از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در اوایل آوریل، خطر رکود را ۶۰ درصد برآورد کرده بود.

جِیمی دیمون، مدیرعامل جی‌پی‌مورگان نیز می‌گوید که «خطر رکود را همچنان گزینه روی میز است.»

وی هفته گذشته در گفت‌و‌گو با بلومبرگ گفت: امیدوارم که از آن (رکود) اجتناب کنیم، اما در حال حاضر، آن را منتفی نمی‌دانم. اگر رکود رخ بدهد، نمی‌دانم چقدر بزرگ خواهد بود یا چه مدت طول خواهد کشید.

استیو کوهن، سرمایه‌گذار میلیاردر آمریکایی چهارشنبه هفته گذشته در یک گردهمایی سرمایه‌گذاری در نیویورک گفت که «ما هنوز وارد رکود نشده‌ایم، اما با کاهش چشمگیر رشد اقتصادی روبه‌رو هستیم. احتمال وقوع رکود در آمریکا هم‌اکنون حدود ۴۵ درصد است.»

موسسه اعتبارسنجی «مودیز» آمریکا نیز روز جمعه با اشاره به افزایش بدهی دولت فدرال و نرخ بهره، رتبه اعتباری این کشور را بعد از ۱۰۸ سال کاهش داد.

این موسسه اعلام کرد: دولت‌های آمریکا یکی پس از دیگری در رسیدن به توافقی با کنگره بر سر اقدامات برای معکوس کردن الگوی کسری بودجه سالانه و افزایش نرخ بهره، ناکام بوده‌اند.

اسپنسر حکیمیان، بنیانگذار صندوق سرمایه‌گذاری Tolou Capital Management درباره کاهش رتبه اعتباری آمریکا گفت: این کاهش دنباله رویه ممتد مسئولیت‌ناپذیری مالی است که در نهایت به افزایش بیشتر هزینه‌های استقراض هم در بخش دولتی و هم خصوصی آمریکا منجر خواهد شد.

موسسه مودیز اضافه کرده است که انتظار دارد کسری بودجه فدرال آمریکا تا سال ۲۰۳۵ با افزایش ۹ درصدی، به حدود ۱۳۴ درصد تولید ناخالص داخلی برسد.

به نوشته پیپل‌دیلی، تشدید نگرانی‌های مالی نیز سیر حرکت اقتصادی بلندمدت آمریکا را بیش از پیش در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

فدرال رزرو فیلادلفیا روز جمعه در تحقیقاتی جدید اعلام کرد: هم‌اکنون چشم‌انداز اقتصادی آمریکا به نسبت سه ماه گذشته، تیره‌تر به نظر می‌رسد.

طبق پیش‌بینی ۳۶ تحلیلگری که در مطالعه این بانک شرکت کرده‌اند، اقتصاد آمریکا در سال جاری میلادی با نرخ ۱.۴ درصد بزرگ می‌شود. این رقم پیش از تشدید جنگ تجاری، ۲.۴ درصد پیش‌بینی شده بود که تفاوت فاحشی را نشان می‌دهد.

شرکت مارکت‌واچ آمریکا که در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می‌کند، گزارش داد که در صورت فاکتور گرفتن از دوره همه‌گیری کرونا، «این رقم نمایانگر کُندترین برش دوره‌ای رشد اقتصادی آمریکاست.»

اقتصاد آمریکا تحت تاثیر سیاست‌های مبهم اقتصادی، در سه ماه نخست امسال، با نرخ سالانه ۰.۳ درصد کوچک شد. علاوه بر این، رویکرد ضعیف مصرف‌کنندگان به اوضاع اقتصادی این کشور نیز، اقتصاد آمریکا را با فشاری مضاعف روبه‌رو کرده است.

داده‌های منتشر شده توسط دانشگاه میشیگان نشان می‌دهد که شاخص خوش‌بینی مصرف‌کننده در آمریکا در ماه مه، برای پنحمین ماه متوالی کاهش یافت و به نزدیکی پایین‌ترین سطح در سه سال اخیر رسید و این در حالی است که انتظارات مبنی بر تورم یک‌ساله نیز به سطوحی رسید که آخرین بار در اواخر سال ۱۹۸۱ مشاهده شد.

توآن انگویِن، اقتصاددان شرکت خدمات مشاوره RSM US LLP مستقر در شیکاگو گفت: هرچند به دلیل تعدیل تعرفه‌ها، دیگر رکود در ۱۲ ماه آتی سناریوی اصلی و وضعیت پایه به شمار نمی‌رود، اما احتمال اینکه رشد اقتصادی آمریکا تا چندین فصل، کُند و متزلزل باشد، افزایش یافته است.

منبع: ایرنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی