در اولین روز مذاکرات قطر چه گذشت؟
شروع اولین مرحله از مذاکرات با گفتگوی «علی باقری» مذاکره کننده ارشد کشورمان و «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا کلید خورد.
به گزارش تجارتنیوز ،در اولین روز مذاکرات رفع تحریمها در قطر چه گذشت؟
به نقل از نورنیوز ، دور تازه از مذاکرات رفع تحریمها، بعدازظهر دیروز سهشنبه ۷ تیرماه در دوحه پایتخت قطر آغاز شد.
شروع این مرحله از مذاکرات با گفتگوی «علی باقری» مذاکره کننده ارشد کشورمان و «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا کلید خورد.
اطلاعات رسیده از اتاق مذاکرات حاکی است؛ در اولین روز، گفتگوها بر سر موضوعات باقی مانده با «رویکردی فنی و با جدیت» دنبال شده است.
بر اساس اینگزارش، فضای حاکم بر مذاکرات با تمرکز بر «ابعاد تخصصی» هر یک از گروههای مورد گفتگو پیگیری شده است.
گرچه انریکه مورا به نمایندگی از اتحادیه اروپا نقش هماهنگ کننده مذاکرات و انتقال دهنده دیدگاههای طرفهای ایرانی و آمریکایی را بر عهده دارد لیکن در مذاکرات شب گذشته صرفا گفتگوها میان او و علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران جریان داشته است.
تهران پیشتر اعلام نموده که «هیچ مذاکره مستقیمی با آمریکا انجام نخواهد شد» و انریکه مورا پیامهای طرفین را به یکدیگر انتقال میدهد.
باشگاه خبرنگاران نوشت، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران روز گذشته بدون اشاره به موضوعاتی که در دستور کار مذاکرات است گفت: «خطوط قرمزی که در مذاکرات ترسیم شده در سطح سیاستگذاری و تصمیمگیری در کشور مبتنی بر تامین حداکثری منافع ملی است و این موضوعی است که نسلهای بعدی در مورد آن قضاوت خواهند کرد.»
وزیرخارجه ایران افزود: جو بایدن از کانالهای مختلف به ما اعلام کرده که اراده جدی برای حصول توافق دارد اما در عمل چیزی جز رفتارهای مبتنی بر فشار حداکثری ندیدیم. باید ببینیم چقدر حرف آمریکا درباره اراده جدی برای توافق واقعی است.
وی در عین حال تاکید کرد: «اگر آمریکا نیت جدی داشته باشد توافق در این دور از مذاکرات در دسترس است.»
مذاکرات دوحه آخرین راه حل دیپلماتیک برای برجام
مذاکرات غیرمستقیم بین آمریکا و ایران از روز گذشته در دوحه اتفاق افتاد، یک تحول مثبت در تلاش های دیپلماتیک برای حل مناقشه بر سر چگونگی پیوستن مجدد آمریکا به برجام و بازگشت ایران به تعهدات خود است.
به نظر نمیرسد که تغییر اساسی در موقعیت و یا خواستههای هر یک از کشورها وجود داشته باشد. تاکنون آمریکا - طبق بیانیهها و گزارشهای رسانهها - مدعی بوده است که گزینه توافق روی میز است و این به ایران بستگی دارد که آن را بپذیرد.
ایران معتقد است براى توافق مشترک باید تحریمهاى - برجام و هستهای و غیره - باید حذف شوند و چه تضمینهایی میتوان به ایران داد که پس از محدود کردن برنامه هستهاى از چه مزایایى میتواند استفاده کند.
تا زمانی که آمریکا و ایران در مواضع خود انعطاف نشان ندهند، تصور اینکه توافق در ۴۸ ساعت آینده به نتیجه برسد دشوار است.
با این حال، این دور در دوحه به طور بالقوه میتواند به مذاکرهکنندگان از هر دو طرف ایده بدهد که در چه مواردی میتوان به توافق رسید و پس از بازگشت به پایتختها برای رایزنی و گفتگوهای داخلی، دور دیگری از مذاکرات ممکن است در راه باشد.
نظرات