موضوعات داغ: # قیمت مصالح ساختمانی # پاپ فرانسیس # رئیس سازمان بورس اوراق بهادار # ارزش معاملات بورس # ارزش دلاری بورس # پیش بینی بازارها # افت بورس # شاخص بورس
شاخص ارزی به کانال ۸۵ هزار تومانی عقب‌نشینی کرد

دلار پایین‌تر می‌آید؟

اگر نشانه‌های بیشتری از پیشرفت در مذاکرات منتشر شود، احتمال دارد روند کاهشی نرخ ارز ادامه‌دار باشد؛ در غیر این صورت، ممکن است قیمت‌ها در بازار به سمت سطوح بالاتر حرکت کند. از سوی دیگر بررسی‌های روز گذشته نشان می‌دهد که تتر در محدوده قیمتی ۸۴ هزار و ۸۰۰ تومان معامله شده است. این موضوع نشان‌دهنده تداوم روند نزولی در بازار است.

به گزارش تجارت نیوز، قیمت دلار آزاد در آخرین روز هفته گذشته با کاهش مواجه شد و به میانه اول کانال ۸۵ هزار تومان رسید. به نظر می‌رسد در پی بازتاب فضای مثبت حاصل از دور نخست گفت‌وگوهای میان ایران و آمریکا، بازار فعلا با نگاهی خوش‌بینانه به تحولات سیاسی پیش‌رو واکنش نشان داده است. در وضعیت فعلی، فعالان اقتصادی با رویکردی محتاطانه در انتظار مشخص شدن نتایج گام دوم مذاکرات در روز شنبه هستند.
دلار آزاد در روز شنبه هفته گذشته همگام با آغاز گام اول مذاکرات میان ایران و آمریکا در انتهای کانال ۹۶هزارتومانی معامله می‌شد. پس از انتشار اخبار مثبت از این مذاکرات و بازگشایی بازار در روز یکشنبه، قیمت دلار آزاد با ثبت تغییر روزانه منفی ۱۴.۳۹درصدی به ۸۳ هزار تومان رسید. در ادامه هفته، دلار پس از افت قیمتی روز یکشنبه، در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه روند اصلاح قیمت را آغاز کرد و افزایشی شد. در روز چهارشنبه نیز در واکنش به اخبار مربوط به سفر گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران با هدف حمایت از تلاش‌های ایران و ایالات‌متحده برای دستیابی به توافق دلار آزاد کاهش قیمت را تجربه کرد و در رقم ۸۶ هزار و ۷۰۰ تومان معامله شد.

همچنین دلار آزاد در آخرین روز هفته معاملات خود را با نرخ ۸۶ هزار و ۸۵۰ تومان آغاز کرد، اما در نهایت با حدود ۱۶۰۰ تومان کاهش، در سطح ۸۵ هزار و ۲۵۰ تومان به کار خود پایان داد. تحلیلگران این کاهش قیمت را به خوش‌بینی بازار نسبت به تحولات سیاسی اخیر و روند مذاکرات میان ایران و آمریکا، مرتبط می‌دانند. آنها معتقدند فضای مثبتی که پس از دور نخست گفت‌وگوها ایجاد شده، باعث شده انتظارات تورمی در کوتاه‌مدت کاهش پیدا کند و تمایل به خرید ارز کاهش یابد. به نظر می‌رسد که معامله‌گران فعلا در وضعیت انتظار قرار گرفته‌اند و منتظر نتایج دور دوم مذاکرات در روز جاری هستند و واکنش آنها در روزهای آتی وابسته به نتایج این گفت‌وگوها خواهد بود. اگر نشانه‌های بیشتری از پیشرفت در مذاکرات منتشر شود، احتمال دارد روند کاهشی نرخ ارز ادامه‌دار باشد؛ در غیر این صورت، ممکن است قیمت‌ها در بازار به سمت سطوح بالاتر حرکت کند. از سوی دیگر بررسی‌های روز گذشته نشان می‌دهد که تتر در محدوده قیمتی ۸۴ هزار و ۸۰۰ تومان معامله شده است. این موضوع نشان‌دهنده تداوم روند نزولی در بازار است.

رونمایی دلار رسمی از قیمت جدید

با وجود کاهش قیمت دلار در بازار آزاد، این ارز در بازار رسمی روز پنج‌شنبه با افزایش جزئی مواجه شد. به‌طوری در این روز هر اسکناس دلار مرکز مبادله در رقم 71 هزار و 408 تومان معامله شد و قله قیمتی جدیدی را ثبت کرد. بررسی‌ها حاکی از آن است که شکاف ارزی که در روز چهارشنبه 21.73 درصد بود، در روز پنج‌شنبه به 19.38 درصد رسیده است. کارشناسان معتقدند که اگر شکاف ارزی در همین محدوده باقی بماند می‌توان گفت که هدف اصلی سامانه ارز تجاری که تک نرخی شدن دلار بود، محقق شده است.

روند قیمت طلایی‌ها در پنج‌شنبه

قیمت انواع قطعات سکه در روز پنج‌شنبه با کاهش مواجه شد. سکه طلای طرح جدید که در نخستین روز هفته گذشته در رقم 88 میلیون و 655 هزار تومان معامله می‌شد در روز پنج‌شنبه در قیمت 79 میلیون و 285هزار تومان به فروش رسید. باتوجه به اینکه در این روز طلای جهانی صعودی بود، کاهش قیمت قطعات سکه به افت ارزش دلار در بازار داخلی نسبت داده می‌شود. بررسی‌ها حاکی از آن است که حباب سکه نیز در این روز کاهشی بود و برای سکه طلای طرح جدید به 12 میلیون و 248هزار تومان رسیده است. به عبارتی 15.44 درصد از قیمت بازاری سکه تمام را حباب تشکیل داده است.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی