موضوعات داغ: # عراق # کردستان عراق # جنگ # آمریکا # بریکس # اسرائیل # بلیت هواپیما # پرسپولیس
جعفر قادری، رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز»:

دولت با تقسیط مالیات‌ و بیمه و ارائه وام به واحدهای تولیدی، فشار ناشی از جنگ را کاهش دهد

آمار دقیقی از میزان تعطیلی یا آسیب به کسب‌وکارها وجود ندارد
واحدهای تولیدی
رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس درباره نحوه حمایت دولت از کسب‌وکارها و بخش خصوصی آسیب‌دیده از جنگ گفت: دولت می‌تواند با تقسیط مالیات‌ و بیمه و ارائه وام به واحدهای تولیدی، فشار بر نقدینگی آنها را کاهش دهد.

به گزارش تجارت نیوز، جعفر قادری، رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای کمک به کسب‌وکارها و بخش خصوصی بعد از جنگ ۱۲ روزه توضیح داد: دولت می‌تواند با ارائه حمایت‌های مالیاتی، بیمه‌ای، گمرکی و تسهیلاتی به تسهیل شرایط کسب‌وکارها کمک شایانی کند. در حال حاضر، موانع و مشکلاتی که برای شروع و تداوم کسب‌وکارها وجود دارد، باید به طور جدی برطرف شود.

این نماینده مجلس با تاکید بر این موضوع که سرعت انجام کارها باید افزایش یابد تا واحدهایی که با مشکل نقدینگی مواجه هستند و نیاز به سرمایه در گردش دارند، بتوانند به فعالیت‌های خود ادامه دهند، افزود: برخی از واحدهایی که در جریان بمباران‌ها و بحران‌ها آسیب دیده‌اند، نیاز به جبران خسارت دارند و دولت باید به شکلی مؤثر به این موضوع رسیدگی کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه عنوان کرد: درست است که بسیاری از کسب‌وکارها در جریان جنگ ۱۲ روزه تعطیل شده‌اند، اما ممکن است توان و ظرفیت‌های دولت اجازه حمایت و پشتیبانی از همه آنها را ندهد.

قادری افزود: از طرفی در برخی استان‌ها، به ویژه استان‌های شمالی که به گردشگری مرتبط هستند، از نظر کسب‌وکار شرایط بهتری داشتند و حجم ورود مسافرانی که به خاطر شرایط جنگ به این مناطق رفتند از آسیب‌های اقتصادی آنها جلوگیری کرده‌ است.

دولت با بررسی همه جوانب بسته جامع برای حمایت از بخش‌های آسیب‌دیده ارائه کند

رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید در ادامه با اشاره به اینکه آسیب‌ شرایطی جنگی برای همه استان‌ها یکسان نبوده است، گفت: دولت باید همه شرایط را در نظر بگیرد و با بررسی و رصد یک بسته جامع برای حمایت از بخش‌های آسیب‌دیده ارائه کند. باید متناسب با این شرایط، برنامه‌های کاملی برای حمایت از کسب‌وکارها ارائه شود.

دولت با اتخاذ تصمیمات شجاعانه و مؤثر، اقداماتی انجام دهد که به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک کند / باید به سرعت از شرایط کنونی عبور کنیم و اثرات منفی شوک‌های اقتصادی را کاهش دهیم

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه اگر خلا قانونی در راه حمایت از بخش‌های آسیب‌دیده وجود داشته باشد، مجلس آمادگی دارد که با تدوین مصوباتی موانع دولت را در این مسیر مرتفع کند، بیان کرد: دولت نیز می‌تواند با اتخاذ تصمیمات شجاعانه و مؤثر، اقداماتی را انجام دهد که به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک کند. این اقدامات باید به گونه‌ای باشد که بتوانیم به سرعت از شرایط کنونی عبور کنیم و اثر منفی شوک‌های اقتصادی را کاهش دهیم.

تا وقتی تاب‌آوری اقتصاد را افزایش ندهیم در شوک‌هایی مانند جنگ اخیر مشکلات جدی خواهیم داشت / باید به سمت و سویی بریم که تا جای ممکن در برخی زمینه‌ها خود اتکا شویم

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره شرایط آسیب‌پذیری کسب‌وکارها و اقتصاد کشور در جریان جنگ اخیر توضیح داد: تا زمانی که تاب‌آوری اقتصاد کشور را افزایش ندهیم و از ظرفیت‌های تکنولوژی، محلی و بومی به درستی استفاده نکنیم، ممکن است این شوک‌هایی که رخ می‌دهد باعث شود که با مشکلات جدی مواجه شویم. باید به سمت و سویی بریم که تا جای ممکن در برخی زمینه‌ها خود اتکا شویم.

دولت باید به دنبال کشت‌های جایگزین باشد و برنامه‌ریزی درستی برای تولید دانه‌های روغنی مانند گلرنگ و سویا داشته باشد

او با بیان اینکه در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تقاضا برای برخی اقلام وارداتی مانند روغن و برنج افزایش یافته بود، توصیه کرد: ذخایر استراتژیک این کالاها باید تقویت شود و توان تولید داخلی برای تأمین این نیازها افزایش یابد. دولت باید به دنبال کشت‌های جایگزین باشد و برنامه‌ریزی درستی برای تولید دانه‌های روغنی مانند گلرنگ و سویا داشته باشد. این دانه‌ها به دلیل مصرف آب پایین و سازگاری با شرایط آب و هوایی کشور، می‌توانند بخش قابل توجهی از نیازهای کشور را تأمین کنند.

آمار دقیقی از میزان تعطیلی یا آسیب به کسب‌وکارها وجود ندارد

رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید درباره آمار تعطیلی‌ها و خسارت‌های ناشی از جنگ به کسب‌وکارها و بخش خصوصی‌ عنوان کرد: آمار دقیقی از میزان تعطیلی یا آسیب به کسب‌وکارها وجود ندارد، اما برخی برآوردها نشان می‌دهد که در دو یا سه هفته اخیر، برخی فعالیت‌ها تعطیل شده‌اند. صاحبان کسب‌وکارهایی که درآمد روزانه دارند و اگر این درآمد برای دو سه هفته وجود نداشته باشد و مجبور به تعطیلی شوند با مشکل مواجه می‌شوند، با این چالش روبه‌رو هستند. همچنین، برخی از کسب‌وکارها به دلیل کاهش تقاضا دچار مشکل شده‌اند و نمی‌توانند هزینه‌های خود را پوشش دهند.

دولت با تقسیط مالیات‌ و بیمه و ارائه وام به واحدهای تولیدی، فشار بر نقدینگی آنها را کاهش دهد

قادری در پاسخ به این سوال که در این شرایط، ممکن است مجلس یا دولت بسته‌های معیشتی یا تسهیلاتی برای حمایت از کارگران و کارمندان پیشنهاد دهند؛ این بسته‌ها با توجه به آسیب‌های جنگ می‌توانند به تأمین حداقل نیازهای معیشتی کارگران کمک و از بروز بحران‌های اجتماعی جلوگیری کنند، گفت: همان‌طور که قبلا هم گفتم، دولت می‌تواند با تقسیط مالیات‌ و بیمه و ارائه وام به واحدهای تولیدی، فشار بر نقدینگی آنها را کاهش دهد.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی