موضوعات داغ: # اقتصاد نفتی # تحریم # قاچاق # سیستان و بلوچستان # ناآرامی # وزیر اطلاعات # آینده بازار خودرو # بازار خودرو

سود سهامداران در آستانه ۲۰۰ درصدی شدن / رشد بورس همچنان ادامه دارد؟

به‌نظر می‌رسد در کنار تداوم تب تورمی در کشور و رشد دوباره نرخ دلار، موج مثبت قیمت‌ها در بازار جهانی به ورود ادامه‌دار تقاضای جدید در سهام دامن زده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، شاخص کل بورس تهران روز گذشته هم صعودی ماند و ۱۳ هزار و ۷۴۵ واحد به ارتفاع خود افزود. به این ترتیب طی دو روز کاری اخیر، علاوه بر اینکه افت شدید قیمت‌ها در معاملات شنبه جبران شد، با رسیدن دماسنج اصلی بورس تهران به ارتفاع ۵۲۹ هزار و ۳۲۹ واحد شاهد ثبت یک رکورد تاریخی دیگر بودیم. رشد ۷/ ۲ درصدی شاخص کل در روز گذشته با رشد ۶/ ۲ درصدی نماگر هموزن که اثرپذیری یکسانی از تمام نمادها دارد، همراه شد.

بازدهی ۱۹۶ درصدی

طبق این گزارش دنیای اقتصاد،  به این ترتیب در روز گذشته شاهد رشدی یک‌دست در کل بورس تهران بودیم. به این ترتیب بازدهی بازار سهام از ابتدای سال‌جاری از ۱۹۶ درصد فراتر رفت. این در حالی است که طی همین مدت شاخص هموزن بورس تهران بیش از ۴/ ۵ برابر شده است.

ارزش معاملات خرد (بدون احتساب معاملات بلوک و اوراق) بورس تهران در روز گذشته به رقم ۴ هزار و۶۷۶ میلیارد تومان رسید. در این بین صنعت محصولات شیمیایی با بیش از ۵۷۰ میلیارد تومان معامله در صدر فهرست صنایع با بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند. این اقبال به نمادهای شیمیایی منجر به رشد ۱/ ۳ درصدی متوسط قیمت‌ها در این صنعت شد. در این گروه «فارس» به‌عنوان بزرگ‌ترین شرکت بازار سهام با رشد ۵ درصدی ارزش بازار همراه شد و با اثرگذاری ۱۶۰۹ واحدی بر شاخص کل توانست در صدر فهرست نمادها با بیشترین تاثیر بر دماسنج اصلی بازار قرار بگیرد. عنوان دومین صنعت بورسی با بیشترین ارزش معاملات هم در روز گذشته به گروه فلزات اساسی تعلق گرفت.

معاملات ۴۴۴ میلیارد تومانی در کنار رشد قیمت‌ها در بازار جهانی باعث افزایش بیش از یک درصدی شاخص این صنعت شد. البته «فولاد» و «فملی» به‌عنوان بزرگان این صنعت طی روز گذشته به ترتیب ۶/ ۱ و ۱/ ۲ درصد به ارزش بازار خود اضافه کردند اما به واسطه افت ۴/ ۲ درصدی «فخوز» و برخی دیگر از نمادهای کوچک و بزرگ این صنعت، متوسط رشد قیمت در این گروه به یک درصد محدود شد

آینده بورس

دنیای اقتصاد در گزارشی دیگر نوشته است: بورس تهران در معاملات دوشنبه به مسیر صعودی خود ادامه داد و ضمن جبران افت آغازین هفته، به سطح بی‌سابقه ۵۲۹ هزار واحد دست یافت. جهش ۱۴ کانالی (معادل ۷/ ۲ درصدی) شاخص سهام روز گذشته مرهون رشد ارزش ۲۷۲ بنگاه از میان ۳۱۲ بنگاه بورسی بود. ارزش معاملات خرد به نزدیکی ۴۷۰۰ میلیارد تومان رسید و مازاد تقاضایی معادل ۱۲۰۰ میلیارد تومان در پشت صف خرید ۱۵۷ نماد قرار گرفت.

سهامداران حقیقی دیروز مالکیت ۸۲۰ میلیارد تومان از سهام بورسی را به پرتفوهای خود افزودند. سهام شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی مقاصد اصلی پول‌های خرد بودند. در مجموع به‌نظر می‌رسد در کنار تداوم تب تورمی در کشور و رشد دوباره نرخ دلار، موج مثبت قیمت‌ها در بازار جهانی به ورود ادامه‌دار تقاضای جدید در سهام دامن زده است.

 

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی