کد مطلب: ۳۰۶۹۱۲

رشد ۱۲ درصدی تولید تایر سنگین در پنج ماه امسال

رشد 12 درصدی تولید تایر سنگین در پنج ماه امسال

وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: تولید تایر برای خودروهای باری‌‌ و اتوبوس تا پایان مردادماه امسال در همسنجی با پارسال، رشد 12 درصدی داشته است.

وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: تولید تایر برای خودروهای باری‌‌ و اتوبوس تا پایان مردادماه امسال با‌ رشد 12 درصدی در همسنجی با پارسال، به 26 هزار و 636 تن معادل 408 هزار و 448 حلقه افزایش یافت.

به گزارش تجارت‌نیوز، از وزارت صنعت، معدن و تجارت، در پنج ماهه امسال 17 هزار و 899 تن لاستیک بایاس و هشت هزار و 737 تن لاستیک رادیال برای خودروهای باری و اتوبوس تولید شد.

تا پایان مردادماه پارسال 23 هزار و 487 تن لاستیک باری و اتوبوس تولید شد که 15 هزار و 345 تن لاستیک بایاس و هشت هزار و 142 تن لاستیک رادیال بود.

توزیع بیش از 141 هزار تن لاستیک

برپایه این گزارش، از پانزدهم تیرماه تا سوم مهر امسال 141 هزار و 418 تن لاستیک سواری و باری در اندازه‌های مختلف در سراسر کشور از سوی 6 شرکت بزرگ تولیدکننده توزیع شده است.
اکنون 360 هزار و 795 دستگاه خودرو در ناوگان سنگین جاده‌ای کشور فعالیت می‌کند و هر استان برای اختصاص لاستیک تولیدی و وارداتی سهمیه مشخصی دارد.

تخصیص ارز و کاهش حقوق گمرکی برای سامان‌دهی بازار لاستیک

در روزهای گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت برای سامان‌دهی بازار لاستیک تدابیری اتخاذ کرد که توزیع لاستیک اتوبوسی رادیال با نرخ مصوب، تخصیص‌ و تامین ارز برای واردات تایرهای سنگین ‌و‌ تلاش برای کاهش حقوق گمرکی از 27 به پنج درصد از مهم‌ترین آنها بود.

این وزارتخانه در پی تصمیم ستاد تنظیم بازار، نمایندگی‌ها را به ثبت روزانه شمار لاستیک‌های تولید داخل و توزیع در سامانه و ارائه حواله با هماهنگی اداره‌های راهداری استان‌ها و شهرستان‌ها برای رسیدن کالا به دست مصرف کننده ملزم کرد.

شرکت‌های واردکننده نیز باید اطلاعات و برنامه ماهانه را در این زمینه ثبت و ارائه کنند.

لاستیک‌های تولید داخل برخلاف سایر اقلام مصرفی بازار در چند سال گذشته با قیمت ثابت عرضه شده بود اما ماه گذشته در پی نوسان نرخ دلار و نیاز به واردات فرآورده‌های پتروشیمی و سایر نهاده های وارداتی، قیمت لاستیک نیز افزایش یافت.

آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد سالیانه 350 هزار تن تایر در کشور مصرف می‌شود که 250 هزار تن آن تولید داخل است.

بیشتر تایرها از چین، هند، اندونزی و کره جنوبی وارد می‌شود.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.