به گزارش تجارتنیوز، محمدرضا جمشیدی با اشاره به دلایل طولانی بودن صف وام ازدواج در بانکها اظهار داشت: توان پرداخت تسهیلات و وام ازدواج به میزان سپردهگذاری قرضالحسنه مردم بستگی دارد. اینکه گفته میشود صف وام ازدواج در بانکها طولانی است در کنار آن باید بررسی شود که مردم چقدر پسانداز قرضالحسنه در بانکها دارند.
وی ادامه داد: این تسهیلات قرضالحسنهای که بانکها به مردم در قالب وام ازدواج، وام تعمیرات منزل و … میپردازند، مجموع پساندازهایی است که مردم به صورت قرضالحسنه در بانکها سپردهگذاری میکنند.
دبیرکل کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی افزود: با توجه به وضعیت معیشتی مردم، روز به روز هم حجم سپردههای قرضالحسنه مردم کاهش پیدا میکند به همین دلیل هم صف دریافت این وامها طولانی میشود. در این بین نمایندگان مجلس هم به افزایش صف وام ازدواج دامن میزنند چراکه با افزایش سقف وام ازدواج در شرایطی که منابع محدود است، افراد کمتری میتوانند این وامها را دریافت کنند و صف طولانی میشود.
جمشیدی با اشاره به مصوبه مجلس دوره گذشته برای افزایش توان پرداخت وام قرضالحسنه بانکها گفت: موضوع نادرستی که در مجلس گذشته تصویب شد این بوده که از محل حساب جاری افراد هم بانکها وام قرضالحسنه پرداخت کنند در حالی که این سپرده مردم نزد بانک امانت است و هر لحظه که مشتری بخواهد باید بتواند پول خود را از بانک خارج کند. اما وقتی از حساب جاری افراد، وام قرضالحسنه ۵ ساله به مردم داده میشود در واقع مدیریت منابع بانکی با اختلال مواجه خواهد شد. تمام این تصمیمات مجلس برای بانکها هزینه دارد چراکه در نهایت باید متوسل بانک مرکزی شوند.
وی همچنین با اشاره به رقابت بین بانک و بورس اظهار داشت: بازار سرمایه نمیتواند رقیب بانکها باشد. موضوع این است که پولی که افراد از بانکها برای خرید انواع سهام خارج کردند، با خرید سهام در واقع آن پول را دوباره وارد شبکه بانکی میکنند به همین دلیل دوران رونق بازار سرمایه تاثیر ناچیزی بر بانکها گذاشت.
جمشیدی با بیان اینکه در این بین موضوعی که سوء تبلیغ برای بانکها محسوب میشد این بود که عدهای گفتند بانکها سهام خریدهاند، اظهار داشت: بانکها مجاز نیستند که سهام خریداری کنند و اگر دست به خرید سهام بزنند، در بررسیهای صورتهای بانکها مشخص میشود و بانک مرکزی به طور جدی بر این موضوع نظارت دارد.
دبیرکل کانون بانکهای خصوصی تاکید کرد: درحالی که شورای عالی بورس مقرراتی را مبنی بر ورود بانکها به بازار سرمایه تصویب کرد اما قانون رفع موانع تولید اجازه ورود بانکها به چنین فعالیتهایی را نمیدهد.
آخرین اخبار حوزه بانک را در صفحه بانک و بیمه تجارتنیوز بخوانید.
منبع: ایلنا
شما که دارین وام میدین چرا آنقدر سخت بگیری میکنید به این جون ها گناه داریم به خدا من الان5ماه عقد کردم منتظر این وام هستم که همش میگن معلم و نمیدونم کارمند و….. برا ضمانت بیارین آخ من اینا رو بیارم که وام نمیگرفتم که رو خدا این مشکلات تحریم رو حل کنید کزدمث چه گناهی دارند که این هم بدبختی داشته باشن
بیکاری زن گرفتی
با سلام و خسته نباشید به شما
من الان 5ماه عقد کردم تو این اقتصاد نمیشه دست به چیزی ببریم برا وام نوشتیم که اینم افتاده عقب واقعا چرا پیگیری نمیکنید سهام عدالت چه ربطی به جون ها داره اخ گناه داره به خدا
همین دیگع از گرونی و مشکلات مالی اماره متعادین و طلاق به بالا میره خواهش مندیم بیشتر به این جون های عقد کرده کمک کنید???
مردم هم به جزبانکها به هیچ کارگزاری اطمینان ندارند
کسی وام ازدواجشو نمیخواد بفروشه
اره ملیاردملیارد پول خارج میشه بعد برای وام ازدواج باید مردم سپرده کنند واقعا متاسفم برای همچین قانونی های مزخرفی
ارع به خدا فقد به فکر خودشون هستن
بدتر از پرداخت یه وام چندغاز، پیدا کردن یه ضامن معتبر هستش که تو بانک قبولش کنن، هزار تا داستان داره اینا!
گل بگیرم، به این وام و بانک و….!
سلام،
باز هم عدم اتفاق نظر بین قانونگذار و مجری که بانک باشد…
یکی فتوای افزایش سقف وام و مجری به دهها دلیل عدم امکان اجرای آن و بنوعی غیر کارشناسی بودن قانون…
بیچاره من و خبرنگار و زوجهای جوان که هر روز باید این اراجیف را تیتر و مرور کنیم و بلاتکلیف سرگردان بانکها و … شویم…
تشکر
مگه ما جوان ها فقط توی خواب بتونیم ازدواج بکنیم
یه ماهه عقد کردم دو روزه ثبت نام کردم وام ازدواج رو منتها کد پیگیری رو تو دو دیقه فرستادن اما تعیین شعبه نمیکنن متاسفانه
مشتی بیسوادی کردن ریس قسمت مهمی آخه جوانی نتوانسته زیر ۲۲سالگیش ازدواج کنه باید وام هفتاد میلیونی بگیره و اون جوانی زیر ۱۸سال ازدواج کنه صد ملیون.
من الان ۳۴سالمه ده سال نامزدی کردم نتونستم خونه ای رهن کنم عقد کنم اگه موقعیت خوب بود ۱۸سالگی ازدواج میکردم.متاسفم که منابع کشور وجود داره میسوزنن