موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # قیمت مصالح ساختمانی # قیمت خودرو # بازار سهام # قطعی برق # افت شاخص بورس # پیش بینی قیمت سکه
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان:

سالانه ۶ هزار عضو قابل پیوند به دلیل مخالفت خانواده‌ها دفن می‌شود

سالانه ۶ هزار عضو قابل پیوند به دلیل مخالفت خانواده‌ها دفن می‌شود
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با بیان این که بیش از ۲۵ هزار بیمار در صف پیوند عضو در کشور داریم، گفت: سالانه ۶ هزار عضو قابل اهدا، به دلیل عدم رضایت خانواده‌ها به اهدای عضو، به خاک سپرده می شود.

به گزارش تجارت نیوز، تایون نجفی زاده به مناسبت روز ملی اهدای عضو اظهار کرد:‌ به لطف فتوای حضرت امام خمینی (ره) در سی و یکم اردیبهشت‌ماه سال 1368، موانع پیوند عضو در ایران برداشته شد و مدتی بعد این اقدام در کشور آغاز شد.

رتبه اول ایران در پیوند عضو در آسیا؛ رتبه 31 در جهان

وی افزود:‌ در حال حاضر ایران رتبه اول پیوند عضو در آسیا و رتبه سی و یکم پیوند عضو را بین کشورهای جهان دارد.

پیوند عضو از افراد زنده نیز انجام می‌شود؟

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به این‌که اهدای عضو از افراد دچار مرگ مغزی انجام می‌شود، ادامه داد: پیوند عضو از فرد زنده نیز تنها در مواردی که نیاز به پیوند کلیه یا کبد وجود دارد انجام می‌شود. البته در این زمینه نیز باید ژنتیک دهنده و گیرنده نزدیک به هم و سایز بدن مشابه یکدیگر باشد زیرا در غیر این صورت طول عمر پیوند ممکن است کاهش یابد.

آگهی‌های فروش اعضا صحت ندارند

وی افزود:‌ آگهی‌هایی که در فضای مجازی و خیابان‌ها درباره فروش اعضای بدن مشاهده می‌شود صحت ندارند و ممکن است کلاهبرداری باشند یا گاهاً برخی افراد به دنبال دریافت پول یا جلب ترحم دیگر افراد هستند که اقدام به انتشار چنین آگهی‌هایی می‌کنند.

پیوند قرنیه از فرد زنده امکان‌پذیر نیست

وی با ارائه مثالی ادامه داد: آگهی‌هایی که درباره فروش قرنیه وجود دارد کذب است زیرا پیوند قرنیه از فرد زنده در سیستم درمانی به هیچ عنوان انجام نمی‌شود چرا که برداشتن قرنیه باعث نابینا شدن فرد می‌شود.

پیوند عضو رایگان انجام می‌شود؟

نجفی‌زاده با بیان این که تمامی هزینه اهدای عضو و پیوند توسط وزارت بهداشت تأمین می‌شود، تصریح کرد: این اقدام مثبت باعث شده که تمامی بیماران نیازمند عضو به‌طور یکسان از پیوند بهره‌مند شوند. این درحالی است که در بسیاری از کشورهای دیگر، هزینه پیوند بر عهده گیرنده عضو است که ممکن است چنین سیاست‌هایی باعث شود افراد فقیرتر از دریافت عضو محروم بمانند.

کما با مرگ مغزی تفاوت دارد

وی با اشاره به این که گاهاً ممکن است مردم مرگ مغزی را با کما اشتباه بگیرند اما این دو مسئله با هم تفاوت دارند؛ توضیح داد:‌ اگر ضربه به سر وارد شود، فشار داخل جمجمه به شدت افزایش می‌یابد و رگ‌هایی که از گردن وارد جمجمه شده‌اند تا خون‌رسانی به مغز و ساقه مغز را انجام دهند، بسته می‌شوند. نتیجه این انسداد این است که سلول‌های مغز و ساقه مغز می‌میرند و عملکردشان از بین می‌رود. این در حالی است که در کما، ساختمان مغز سالم است ولی به درستی کار نمی‌کند اما در مرگ مغزی، به دلیل تخریب سلول‌ها، هیچ امکانی برای بازگشت وجود ندارد. به طوری که اگر سه روز پس از مرگ مغزی، جمجمه را باز کنیم، تنها با یک ماده متعفن مواجه خواهیم شد و اثری از مغز در جمجمه نمی‌بینیم.

وی افزود: مواد سمی که از بافت مرده مغز ترشح می‌شوند وارد رگ‌ها می‌شوند و در تمام بدن گسترش می‌یابند و بنابراین از چند دقیقه تا نهایتاً دو هفته پس از وقوع مرگ مغزی، ارگان‌های بدن فرد از کار خواهند افتاد و بنابراین نگهداری یک فرد دچار مرگ مغزی ممکن نیست. در چنین شرایطی با استفاده از روش‌های پزشکی و برقرار شدن جریان خون در بدن فرد دچار مرگ مغزی، شرایط فراهم می‌شود که اعضای بدن فردی که دچار مرگ مغزی شده فاسد نشوند اما به دلیل آن که عملکرد مغز از بین رفته فرد دیگر به زندگی برنمی‌گردد ولی بدن فرد قابلیت برداشت اعضا برای اهدا به دیگر بیماران نیازمند عضو پیوندی را خواهد داشت.

منبع: تسنیم

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی