موضوعات داغ: # وزیر اقتصاد # سهامداران بورس # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی # قیمت خودرو # بورس کالا # استقلال # ارزش معاملات بورس
«تجارت‌نیوز» از بحران های محیط زیستی خوزستان گزارش می‌دهد:

خطر نشت نفت به مارون برای سلامت مردم / آتش زدن نفت، آلودگی هوا را به آلودگی آب و خاک اضافه کرده است

آلودگی های نفتی
آلودگی های نفتی در خوزستان سال‌هاست به محیط زیست استان و سلامت مردم آسیب می‌زند. در جدیدترین رخداد از این دست، شکستگی خط لوله انتقال نفت در اطراف امیدیه، به آلودگی رودخانه مارون، شاهرگ حیاتی منطقه، منجر شده است. حکیمه بارانی، رئیس انجن دوستداران طبیعت رامهرمز، در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز» از پاسخگو نبودن در برابر آسیب‌هایی که به محیط زیست استان می‌زند، انتقاد کرده است.

به گزارش تجارت نیوز، کنشگران اجتماعی سال‌هاست معتقدند وزارت نفت باید در برابر آسیب‌هایی که به محیط زیست خوزستان وارد می‌کند پاسخگو باشد. آلودگی های نفتی خوزستان که به آب و خاک این استان راه می‌یابند و نقش سوختن مداوم مشعل‌های گاز در آلودگی هوا، از جمله این آسیب‌هاست.

نشت نفت به رودخانه مارون، یکی از جدیدترین اتفاقاتی است که گلایه اهالی منطقه و کنشگران محیط زیست را در پی داشته؛ اتفاقی که بر اثر شکستگی خط لوله انتقال نفت در اطراف امیدیه رخ داده است.

اقدامات برای پاکسازی آلودگی های نفتی، غیرکارشناسی است

در حالی که این حادثه روز چهارم خرداد به قوع پیوسته، امروز با گذشت هشت روز اقدام موثری برای پاکسازی آلودگی های نفتی منطقه انجام نشده است.

حکیمه بارانی، رئیس انجمن دوستداران طبیعت رامهرمز، با تایید این نکته به تجارت‌نیوز می‌گوید: «شرکت نفت زمان زیادی را صرف تخلیه نفت باقی‌مانده در این لوله و ترمیم آن کرد. پس از آن نیز تعدادی کارگر غیرمتخصص، اقدامات غیرکارشناسی و محدودی را با ابزارهای ناکافی، برای پاکسازی رودخانه و بستر آن از آلودگی های نفتی انجام دادند.»

آتش زدن نفت، آلودگی هوا را به آلودگی آب و خاک اضافه کرده است

او ادامه می‌دهد: «شرکت نفت در دو روز اخیر در اقدام غیرکارشناسی دیگری، نفت‌های باقی‌مانده در بستر رودخانه را آتش می‌زند که آلودگی هوا را نیز به آلودگی آب و خاک منطقه اضافه کرده است.»

بارانی تاکید می‌کند: «بدون شک، شرکت نفت در برابر آسیب‌هایی که به محیط زیست خوزستان زده، از جمله اتفاق اخیر، کوتاهی کرده است. رودخانه مارون و بستر آن باید به صورت کامل و کارشناسی پاکسازی شوند.»

آلودگی های نفتی، محیط زیست، کشاورزی و سلامت مردم را تهدید می‌کند

رئیس انجمن دوستداران طبیعت رامهرمز می‌افزاید: «اکنون آب و خاک منطقه آلوده شده است و پس از پاکسازی، باید خسارت‌هایی که این موضوع به محیط زیست، حیات وحش، کشاورزی و سلامت جوامع محلی وارد می‌کند، محاسبه شود.»

بارانی توضیح می‌دهد: «شرکت نفت به این موضوعات توجهی نمی‌کند؛ آن هم در شرایطی که رودخانه مارون، از چهار شهر بهبهان، امیدیه، رامهرمز و رامشیر می‌گذرد و شاهرگ حیاتی منطقه محسوب می‌شود. در واقع، تنوع زیستی و اکوسیستمی که در جوار این رودخانه شکل گرفته است، اهمیت زیادی از نظر محیط زیستی دارد. همچنین نقش آن در کشاورزی نیز پررنگ است.»

بارانی می‌گوید: «با وجود اهمیت موضوع آلودگی های نفتی در رودخانه ماورن و تبعاتی که دارد، شرکت نفت تاکنون در برابر این حادثه پاسخگو نبوده و توضیحی نداده است.»

به گفته او، این در حالی است که لوله‌های نفت زیادی از منطقه می‌گذرد و در گذشته نیز کنشگران محیط زیست در مورد فرسودگی آنها و احتمال نشت مواد هشدار داده بودند.

نقش 90 درصدی آلودگی های نفتی در آلودگی خاک خوزستان

به گزارش تجارت‌نیوز، مسئولیت شرکت نفت در برابر بحران‌های محیط زیستی و آلودگی ‌های نفتی خوزستان، محدود به همین یک مورد نیست. بر اساس آمارهای رسمی و سخنان مقامات دولتی، 90 درصد آلودگی خاک و 30 درصد آلودگی هوای این استان، ناشی از آلودگی های نفتی و گازی است.

البته بارانی، رئیس انجمن دوستداران طبیعت رامهرمز، نقش سوختن مشعل‌های گاز یا فلرسوزی را در آلودگی هوای خوزستان بیش از این رقم می‌داند و می‌گوید: «مشعل‌های گاز در طول شبانه‌روز در حال سوختن هستند و آلودگی زیادی تولید می‌کنند؛ به گونه‌ای که حتی کارکنان مرتبط با نفت و گاز نیز به‌سختی در منطقه دوام می‌آورند.»

او خشکی تالاب‌ها به ویژه هورالعظیم، افزایش چالش ریزگردها و آسیب دیدن تنوع زیستی و سلامت جوامع محلی را از دیگر آسیب‌هایی به شمار می‌آورد که شرکت نفت به محیط زیست خوزستان وارد کرده و پاسخگوی هیچ‌کدام نبوده است.

آلودگی های نفتی مستقیماً به منابع آب مصرفی مردم وارد می‌شود

در عین حال، محمدجواد اشرفی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، نیز امروز در یک نشست خبری درباره نشت نفت به رودخانه مارون، انتقادات جدی‌ای به عملکرد شرکت نفت وارد کرد.

به گفته او، آلودگی‌های نفتی برای برخی مدیران صنعت نفت خوزستان عادی شده؛ در حالی است که استمرار چنین رویه‌هایی، خسارت‌های جبران‌ناپذیری به محیط زیست، منابع آب و سلامت مردم وارد می‌کند.

اشرفی همچنین از فرسودگی خطوط انتقال نفت، خودداری از اقدامات پیشگیرانه به‌موقع و نبود آمادگی لازم برای مواجهه با چنین شرایطی انتقاد کرده است.

«سوزاندن مواد نفتی به جای جمع‌آوری اصولی آنها» و «استفاده از نیروهای غیرتخصصی برای مقابله با آلودگی های نفتی»، از دیگر انتقادهای او از عملکرد شرکت نفت بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در عین حال تاکید کرد که این آلودگی‌ها می‌تواند مستقیماً وارد منابع آب مردم شود و سلامت عمومی را تحت تأثیر قرار دهد (ایسنا).

به گزارش تجارت‌نیوز، تداوم کوتاهی‌ها و پاسخگو نبودن این شرکت در حالی است که سال گذشته وزیر نفت، مسئولیت وزارتخانه متبوع خود را در آسیب به محیط زیست خوزستان پذیرفته بود. محسن پاک‌نژاد در سفر هیات دولت به خوزستان ادغان کرد حاصل فعالیت‌های وزارتخانه در این استان، تخریب محیط‌زیست بوده است. او خشک شدن تالاب‌ها و آلودگی هوا و زمین را ثمره فعالیت وزارت نفت در خوزستان دانسته بود (تسنیم).

این در حالی است که از سال‌ها پیش، کنشگران اجتماعی بر نقش شرکت نفت در آلودگی های نفتی و آسیب دیدن محیط زیست خوزستان تاکید می‌کردند.

برای اطلاعات بیشتر مطالعه گزارش وزارت نفت با محیط زیست خوزستان چه کرد؟، نبود فناوری روز در صنایع، عامل مهم آلودگی هوای خوزستان است و آلودگی هوای خوزستان؛ تحت تاثیر ضعف دیپلماسی و کاهش بارندگی پیشنهاد می‌شود.

عکس، تزئینی است.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی