روسیه مشتری خودروهای ایرانی شد؟
بنا به گفته سفیر ایران در روسیه، صادرات برخی از خودروهای ایرانی به این کشور به زودی آغاز خواهد شد.
به گزارش تجارتنیوز ، جزئیات صادرات خودروهای ایرانی به روسیه را در ادامه بخوانید.
سفیر ایران در روسیه از گفتگوی دو کشور برای صادرات خودرو های ایرانی به روسیه خبر داد.
کاظم جلالی گفت: بعضی از خودروهای تولید روسیه در بازار ایران وجود دارد و امیدواریم که خودروهای ساخت ایران نیز به بازار روسیه راه یابد.
وی افزود طرفین در حال مذاکره درباره ساخت مشترک خودرو هم هستند. سفیر ایران در روسیه گفت: یکی از راههای تعامل دو کشور در حوزه صنعت، همکاری در زمینه خودرو است و در ۴۳ سال گذشته از زمانی که غرب تحریمهایی بر تهران اعمال کرده؛ ایران پیشرفت و توسعه بسیار خوبی در حوزه تولید خودرو و قطعات آن داشته است.
ایران و روسیه قصد دارند با همکاری یکدیگر پنج میلیون خودرو تولید کنند که دو میلیون آن متعلق به خودروسازان خصوصی ایران است. اما آیا خودروسازان خصوصی میتوانند تولید خود را افزایش دهند تا به بازارهای جهانی راه پیدا کنند؟
ساخت خودروی مشترک ایران و روسیه
در پی افزایش روابط تجاری بین ایران و روسیه، این دو کشور روابط تجاری را به مراودات خودرویی گسترش دادند. حال این روابط به خودروسازان خصوصی ایران نیز رسیده است.
شهریورماه بود که امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت در نشست خبری اعلام کرد که در نمایشگاه اتومبیلیتی روسیه یک تفاهمنامه ۷۰۰ میلیون دلاری بین ایران و روسیه امضا شده و روسیه خواستار واردات خودروهای شاهین و تارا به این کشور شده است.
پیش از این نیز گمانههایی مبنی بر تولید مشترک ال90 زده شده بود. اما وزارت صمت این موضوع را تکذیب کرد. قالیباف در همان نشست خبری اعلام کرد که تا کنون آماری مبنی بر تولید خودروی ال۹۰ در ایران منتشر نشده است.
حال جزئیات بیشتری از این همکاری منتشر شده است. اصغر ابراهیمی اصل، معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری ستاد کل نیروهای مسلح در گفتگویی اعلام کرد که این همکاری بین خودروسازان خصوصی و روسیه صورت گرفته است.
او توضیح داد: در میانمدت برنامهریزی برای تولید سه میلیون و در بلندمدت پنج میلیون که دو میلیون دستگاه سهم ایران است و یک میلیون برای کشورهای عضو بریکس است، انجام شده است. البته گفته شده که شرط همکاری بخش خصوصی است، چراکه ایران خودرو و سایپا زیانده هستند.
گویا روسیه دیگر خواستار محصولات دو خودروساز دولتی ایران، یعنی ایران خودرو و سایپا نیست و به دنبال محصول باکیفیتتری برای این روابط تجاری میگردد تا جای خالی خودروسازان بزرگی که این کشور را ترک کردند را پر کند. چراکه خودروسازان بزرگی، مانند بی ام و، هوندا، مزدا و دیگر خودروسازان طی جنگ اوکراین و روسیه، این کشور را تحریم و ترک کردند. به نظر میرسد اکنون روسیه با کمک خودروسازان ایرانی میخواهد صنعت خود را از ورشکستگی نجات دهد.
نظرات