موضوعات داغ: # بازداشت # چهارشنبه سوری # اختلاس # شهرداری # انتقال سهمیه بنزین # بنزین # بنزین سهمیه ای # قیمت ارز

صنایع بزرگ اراک متهم ردیف اول آلودگی هوا

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: ۷۰ درصد از آلودگی هوای شهر اراک، بر اساس مطالعه صورت گرفته در سیاهه انتشار آلودگی هوای این شهر، مربوط به صنایع بزرگ است.

به گزارش تجارت نیوز، یوسف یوسفی با اشاره به آلودگی صنایع بزرگ افزود: بر اساس این مطالعه، ۴۴ درصد از سهم آلایندگی هوای اراک مربوط به پالایشگاه، ۱۶ درصد نیروگاه، هفت و نیم درصد ایرالکو و کمتر از یک درصد مربوط به پتروشیمی شازند است.

وی بیان کرد: ۳۰ درصد از آلودگی دیگر هوای اراک مربوط به فعالیت سایر صنایع و خودروها است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: بر اساس مطالعه صورت گرفته در سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک و شازند، ۱۵ منبع آلاینده برای این شهرها و روستاهای اطراف آنها شناسایی شده و متاسفانه این منابع سالانه ۲۴۵ هزار تن آلاینده‌های مختلف را به محیط وارد می‌کنند.

یوسفی عنوان کرد: اطلاعات مطالعه سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک و شازند مربوط سال ۱۴۰۲ است که در سال جاری انجام شد و مقرر شده این مهم سالانه انجام شود تا سهم دقیق منابع آلاینده مشخص شود.

وی گفت: مطالعه سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک و شازند توسط دانشگاه اراک و کار کارشناسی و تخصصی ویژه انجام شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: چهار صنعت بزرگ پالایشگاه، نیروگاه و پتروشیمی شازند و ایرالکو تا قبل از این مطالعه نیز در فهرست صنایع آلاینده قرار داشته و سال گذشته سه هزار میلیارد ریال از این واحدها عوارض آلایندگی به شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان پرداخت شده که ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال آن به شهرهای اراک، شازند و خنداب تعلق گرفت.

یوسفی عنوان کرد: بر اساس ماده ۱۴ قانون هوای پاک، صنایع آلاینده یا باید کاهش آلایندگی داشته باشند یا قسمتی از واحد آلاینده خود را متقل کنند که این مهم برای چهار صنعت آلاینده استان مرکزی با جدیت دنبال شده و واحدهای صنعتی پالایشگاه و نیروگاه شازند که اقدام خاصی در این راستا نداشته‌اند مشمول این ماده شده‌اند و باید سه درصد از درآمد خود را پس از بررسی در دادگاه، به عنوان جریمه پرداخت کنند.

وی تصریح کرد: شرکت ایرالکو نیز برای انتقال واحد آند خود یک برنامه ۱۸ ماه اعلام کرد که با ۱۵ ماه آن موافقت صورت گرفت و حدود سه ماه دیگر از این برنامه باقی مانده که اگر به موقع انجام نشود، این شرکت نیز باید سه درصد از درآمد خود را به عنوان جریمه پرداخت کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه، پتروشیمی شازند نیز در راستای این ماده قانونی در دستور کار قرار دارد، گفت: محیط زیست این استان با توسعه چهار صنعت آلاینده بزرگ استان مرکزی مخالفت کرده و این مهم متوقف شده است.

یوسفی عنوان کرد: طی ۲ سال گذشته اقدامات خوبی در بحث کاهش آلودگی هوای استان صورت گرفته و تداوم آنها در دستور کار جدی قرار دارد.

وی اظهار کرد: تعداد ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ به ۶ ایستگاه در اراک می‌رسید که از این تعداد یک ایستگاه متعلق به اداره‌کل حفاظت محیط زیست نیز خراب بود و عملا پنج ایستگاه فعالیت داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه، این ایستگاه‌ها از سال ۱۳۸۶ از محل اعتبارات صندوق جهانی به صورت تسهیلات به محیط زیست داده شده بود، گفت: هم‌اکنون تعداد ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای استان به ۱۵ ایستگاه افزایش یافته است.

یوسفی بیان کرد: طی ۲ سال گذشته ۹ ایستگاه شامل ۲ ایستگاه در دلیجان، ۲ ایستگاه در ساوه و پنج ایستگاه در شازند ایجاد شده است.

وی اظهار کرد: ایجاد چهار ایستگاه در موافقت نامه‌های سال ۱۴۰۳ برای شهرهای محلات، خمین، تفرش و کمیجان دیده شده که مربوط به ذرات و ریزگردها است و خرید پنج ایستگاه سنجش آلودگی در شهر اراک را نیز شهرداری تعهد کرده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: محیط زیست این استان هر هفته پیگیر کارگروه‌های تخصصی از معاونت عمرانی بوده و هست و هرگونه نظر و ایده برای کاهش آلودگی هوای را استقبال می‌کند.

یوسفی با بیان اینکه قطع مازوت‌سوزی از نیروگاه شازند باید با اعسلام دیسپاچینگ ملی صورت گیرد، گفت: یک واحد از این صنعت آلاینده در ۱۳ اسفندماه جاری برای تعمیرات اضطراری از مدار خارج شد و هم‌اکنون ۲ واحد آن به تولید برق مشغول است و در شبانه‌روز سه میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر مازوت می‌سوزاند و حدود ۵۰۰ متر مکعب نیز مصرف گاز دارد.

اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۱۲۵ روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

منبع: ایرنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی