کد مطلب: ۴۰۴۶۸۵

طرح جلوگیری از خروج داروهای وارداتی از کشور

طرح جلوگیری از خروج داروهای وارداتی از کشور

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: قاچاق خروجی دارو از کشور اتفاق می‌افتد و بارها در این رابطه با وزارت بهداشت و درمان صحبت شده تا با تکمیل سامانه «تی‌تک» به منوط شدن فروش داروها مخصوصا داروی بیماران خاص به استعلام، جلوگیری شود.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه قاچاق خروجی دارو اتفاق می‌افتد، گفت: اما نباید هر گونه خروج دارویی از کشور را قاچاق قلمداد کرد زیرا در حال حاضر اجازه ورود توریست برای درمان به کشور داده می‌شود و این افراد داروی خود را با نسخه پزشک خریداری و از کشور خارج می‌کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، حمیدرضا دهقانی‌نیا در مورد قاچاق خروجی دارو از کشور گفت: قاچاق خروجی دارو از کشور اتفاق می‌افتد و بارها در این رابطه با وزارت بهداشت و درمان صحبت شده تا با تکمیل سامانه «تی‌تک» به منوط شدن فروش داروها مخصوصا داروی بیماران خاص به استعلام، جلوگیری شود.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: در حال حاضر واردات دارو در راستای جلوگیری از افزایش قیمت دارو برای مصرف‌کننده با ارز 4200 تومانی انجام می‌شود و این موضوع می‌‌تواند بر روی قاچاق خروجی دارو تاثیرگذار باشد.

وی با تاکید بر اینکه هرگونه خروج دارو از کشور را نباید قاچاق محسوب کرد، افزود: دارویی که با ارز 4200 تومانی تهیه و برای ورود به کشور تشریفات گمرک آن به طور کامل انجام و عوارض گمرکی آن پرداخت می‌شود و سپس در داروخانه عرضه می‌شود اگر توسط بیمار خریدار شود و به هر دلیلی از کشور خارج شود نباید به عنوان داروی خروجی قاچاق قلمداد شود.

دهقانی‌نیا با بیان اینکه نباید به هر فرآیند خروج دارو عنوان قاچاق خروجی دارو را داد، گفت: قلمداد کردن خروج هر نوع دارویی از کشور با عنوان قاچاق ناشی از نشناختن قانون و عدم اشراف به فرآیند خروج دارو است.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: اگر دارویی به صورت رسمی به کشور وارد شده و اسناد واردات آن کامل و درست است و تمام حقوق گمرکی آن پرداخت شده است و با مجوز لازم به داروخانه عرضه و در آنجا به صورت قانونی توزیع می‌شود در صورتی این دارو در قالب مسافر، تاجر و … خریداری شود و از کشور خارج شود برای اینکه مشخص شود چه میزان از این دارویی خروجی قاچاق است باید به صورت دقیق وضعیت خروجی دارو تفکیک و مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به موضوع توریست درمانی در کشور گفت: وقتی افراد برای درمان در قالب توریست درمانی اجازه ورود به کشور را دارند و با نسخه پزشک دارو خریداری و از کشور خارج می‌کنند نمی‌توان این داروی خروجی از کشور را قاچاق تلقی کرد.

دهقانی‌نیا با بیان اینکه برخی بدون توجه به این نکات، هر نوع خروج دارویی را از کشور قاچاق عنوان می‌کنند، گفت: برای شناسایی میزان قاچاق دارو باید به تمام این مسائل که در بالا مطرح شده پاسخ داد.

وی گفت: براساس تبصره ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز پیگیر هستیم تا به نحوه خروج دارو از کشور سر و سامان دهیم تا ارز ترجیحی پرداختی به واردات دارو و داروهای وارداتی با این ارز به مصرف بیماران کشور برسد و خدمات درمانی و دارو‌هایی که در اختیار توریست‌ها و افرادی که از خارج از کشور برای معالجه و درمان به ایران مراجعه می‌کنند به گونه‌ای دیگر انجام شود و این یارانه در اختیار توریست‌های درمانی نباشد.

منبع: فارس

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.