به گزارش تجارتنیوز، کمبود عرضه خودرو به بازار، از مشکلات همیشگی خودروسازان است. البته وعدههایی نیز در رابطه با افزایش تولید در سال جدید از طرف مسئولین و خودروسازان داده شد. اما تا کنون اقدامی صورت نگرفته است.
برخی افراد ادعا میکنند در شرایط کمبود عرضه خودرو به بازار و عدم تعادل بین عرضه و تقاضا، خودروهای صفر در نمایشگاهها به سختی پیدا میشود. اما هنگام مراجعه به دفاتر نمایندگی خودروی صفر موجود است و به قیمت بالایی به فروش میرسد. این عامل نیز بازار را از وضعیت تعادلی خارج میسازد و افزایش قیمت را در پیش دارد.
علت چیست؟
عماد جعفری، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: دفاتر و نمایندگیها خودروهای صفر را نگه میدارند و نمیفروشند. هنگامی که زمزمه کمبود خودرو و افزایش قیمت به گوش رسید، آنها را به قیمت بالاتری میفروشند.
او افزود: این اقدام را برخی نمایشگاهداران، دفاتر و حتی خودروسازان نیز انجام میدهند. این اقدامات بدین شکل است که ایرانخودرو و سایپا عرضه را کم میکنند، دفاتر نیز خودروهای صفر خود را در پارکینگها نگه میدارند. این دسته افراد در نهایت نیز با بهانه کمبود آن محصول در بازار خودروها را به قیمت بسیار بالا به مشتری میفروشند.
این کارشناس در ادامه توضیح داد: در طرحهای فروش خودروسازان، نمایندگیها و شرکتهای فروش خودرو، خودروها را به صورت سبدی خریداری میکنند. در این نوع خرید انواع خودروها در رنگهای مختلف خریداری میشود. ممکن است این افراد عرضه محصولات به بازار را حتی به صورت قطرهچکانی حذف کنند. در این شرایط شوکی به بازار وارد و باعث افزایش قیمت خودروها در کشور میشود.
آخرین اخبار خودرویی را در صفحه اخبار خودرو تجارتنیوز بخوانید.
عه بابا این دولت خودش زده به خواب یا واقعا خوابه شرکتهای خودرو ساز .خودروهارو فله ای به نمایندگی ها میده بعدش با هم هماهنگ هستن بازار رو دچار تنش میکنن تا نمایندگی ها خودروها رو تا میتونن به قیمت بالا میچپونن به ملت این شگردخودرو سازها هستن یا مردمی که از لحاظ مالی ضعیف هستن یا دنبال خودرو نیستن براشون ثبت نام میکنن و فورا اسمشون برای نمایندگیها و خودرو ساز درمیاد یه مقدار پول بهشون میدن به همین سادگی هستش کدوم نهاد نظارتی میاد ۷یا۸هزار خودرو رو وامیسته تا نظارت کنه همه کشکه
این دوستمون که گفته واردات خودرو خوب نیست مشخصه علم و اطلاعات چندانی نداره. اولا که تعداد نیریو انسانی خودروسازی های ایران چندبرابر ایران هست و حتی خود مسئولین هم قبول دارند که حدود 30 نفر نیروی مازاد و بدون استفاده هستند تو این صنعت. پس قرار نیست دستمزد این تعداد نیروی مازاد از مال و زندگی مردم داده بشه. وقتی واردات آزاد بشه به علت رقابتی که ایجاد میشه خودروسازان داخلی باید دنبال به روز کردن تکنولوژی های خودشون برن و هزینه های بیهوده رو کاهش بدن. ضمنا باید به این دوستمون بگیم که فرهنگ رانندگی یه چیزه و ایمن بودن خودروها یه چیز دیگه. وقتی خودرو با رعایت موارد ایمنی باز هم تصادف میکنه ولی ایربگ باز نمیشه آیا تقصیر راننده هست؟وقتی خودروها سیستم هشدار خواب آلودگی و حواس پرتی ندارن آیا تقصیر راننده هست؟وقتی صدای مزاحم کابین زیاده، سیستم تعلیق داغونه، صندلی ها افتضاحه و تنظیم دمای داخل کابین هم مشکل داره و این عوامل باعث کاهش تمرکز راننده میشه آیا تقصیر راننده هست؟
حتما بادمجون هم به همین روش گرون شده. بابا خانه از پای بست ویران است. مردم رو سرگرم نکنید.
بله درسته حامد..تاوقتی فرهنگ رانندگی نداریم همین آش وهمین کاسه…عاقبت صدورفله ای گواهینامه میشه همین..طرف چپ میکنه میگه خودرو ایمنی نداره..پرایدبهترینه
رانت بلای جان اقتصاد هستش، این هم نمونه ای از ضعف دستگاه های نظارتی که خودرو سازان ازش نهایت استفاده رو می برند
اشتباه محض واردات خودرو است دوست عزیز، پیامد هایی افزایش بیکاری، خروج ثروت ملی از کشور خواهد داشت.
دوستانی که کمبود ایمنی تولیدات داخل را بهانه واردات قرار داده اند بهتر است برنامه هایی برای افزایش رعایت قوانین رانندگی و فرهنگ رانندگی اجرا کنند.
تا واردات آزاد نشود خودروسازان به خود نمی آیند و رقابتی هم صورت نمی گیرد. حتما باید واردات آزاد شود تا خودروسازان یک کمی به خود بیایند