کد مطلب: ۴۶۲۹۵۲

عملکرد هفتگی بورس:

بازدهی ۵ درصدی بورس در هفته اختلالات هسته معاملات/ ارزش معاملات این هفته به ۹۷ هزار میلیارد تومان رسید

بازدهی ۵ درصدی بورس در هفته اختلالات هسته معاملات/ ارزش معاملات این هفته به ۹۷ هزار میلیارد تومان رسید

در پایان هفته منتهی به ۲۶ تیر ماه، شاخص کل بورس تهران با رشدی ۵ درصدی نسبت به هفته گذشته در سطح یک میلیون ۸۴۱ هزار و ۷۰۰ واحدی به کار خود خاتمه داد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در پایان هفته منتهی به ۲۵ تیرماه، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با ثبت رشدی ۵ درصدی (۸۸ هزار و ۵۸ واحدی) و قرار گرفتن در سطح یک میلیون و ۸۴۱ هزار و ۷۰۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. این در حالی بود که در این هفته شاخص کل ‌هم‌وزن تنها ۰٫۵ درصد (یک دهم رشد شاخص کل) رشد کرد که نشان از وضعیت نامطلوب اغلب نمادهای بورس در این هفته می‌دهد.

H0 2
در اولین روز هفته، بازار سهام با شوک نزولی شدیدی کار خود را آغاز کرد و پس از انجام یک میلیون و ۶۶۶ هزار و ۷۳۶ معامله با افتی ۱۲ هزار و ۲۸۹ واحدی (منفی ۰٫۷ درصد) به کار خود خاتمه داد. این در حالی بود که شاخص کل هم وزن بیش از ۱٫۵ درصد سقوط کرد. مهمترین اتفاق این روز شاید اختلال شدید در هسته معاملاتی بورس و کندی روند معاملات بود به طوری که بسیاری از نمادها در حین ساعت عادی معاملات بورس متوقف شدند و بازگشایی آنها در دقایق پایانی اتفاق افتاد. در این روز که ارزش کل معاملات ۱۶ هزار میلیارد تومان بود معاملات بلوکی نمادهایی چون تاپیکو، فارس، فخوز و کچاد با ارزشی بالغ بر ۴۸۶ میلیارد تومان انجام شد.

در دومین روز هفته همچنان اختلال در معاملات بورس وجود داشت به طوری که مدیریت عملیات بازار تصمیم گرفت زمان انجام نمادهای پرتقاضا را به خارج از ساعت معمول معاملات موکول کند. در این روز شاخص کل طی کم تر از یک ساعت رشدی چشمگیر را تجربه کرد تا با وجود فشار عرضه در دقایق پایانی در نهایت با رشدی ۷۱ هزار و ۴۸۹ واحدی (۴٫۱۱ درصدی) با قدرت وارد کانال یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی شود. در این روز شاخص کل هم‌وزن نیز رشدی ۳٫۱ درصدی را تجربه کرد. ارزش معاملات دومین روز هفته حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان و حجم معاملات نیز ۱۰ میلیارد و ۸۱۲ میلیون سهم بود. سه نماد فولاد، فملی و شپنا به ترتیب با ۱۱، ۸٫۸ و ۸٫۲ هزار میلیارد ریال، بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کردند.

در روز دوشنبه شاخص کل بیش از ۹ هزار واحد رشد را به ثبت رساند، اگر چه شاخص کل هم‌وزن بیش از ۳۵۰۰ واحد افت داشت. در روزی که تعدادی از نمادهای پر تقاضا مجددا در خارج از ساعت عادی معاملات بورس دادوستد شدند سه نماد فولاد، خمحرکه و فملی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند تا ارزش کل معاملات روز از مرز ۲۰ هزار میلیارد تومان عبور کند. حجم معاملات روز دوشنبه نیز ۱۱ میلیارد و ۸۷۴ میلیون سهم بود.

روز سه‌شنبه شاخص کل مجددا بر خلاف شاخص کل‎هم‎وزن به کار خود خاتمه داد. صف‌های فروش سنگین در نمادهای کوچک‌تر و صف‎های خرید پرتقاضا در نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز باعث شد تا در غیاب چندین نماد بزرگ که به دلایل مختلفی نظیر نوسان ۲۰ یا ۵۰ درصدی قیمت متوقف بودند، شاخص کل رشدی ۲۲ هزار ۸۲۴ واحدی (۱٫۲۵ درصدی) را به ثبت برساند در حالی که شاخص کل هم‌وزن ۱۵۰۰ واحد افت کرده بود. در روزی که بیش از یک میلیون و ۸۷۷ هزار معامله در بورس انجام شد، ارزش معاملات ۱۷ هزار و ۸۱۸ میلیارد تومان به ثبت رسید و حجم معاملات زیر ۱۰ میلیارد سهم بود. در پایان معاملات این روز عرضه اولیه «رافزا» انجام شد که طی آن به هر کد بورسی ۶ سهم در سقف قیمتی ۲۵۰۰ تومانی تخصیص داده شد.

در آخرین روز معاملاتی هفته، قرار بود عرضه اولیه «غزر» انجام شود که برای بار دوم این عرضه اولیه به تعویق افتاد. این بار ناظر بازار بررسی وضعیت ترهین این شرکت را دلیل لغو عرضه اولیه اعلام کرد. در این روز کمی معادلات به هم ریخت و صف‎های خرید میلیونی روز قبل نمادهای بزرگ در پایان جای خود را به صف‌های فروش دادند. در پایان روز شاخص کل افتی ۳۲۰۰ واحدی را به ثبت رساند ولی شاخص کل هم‌وزن ۳۳۴ واحد رشد کرد تا در نهایت از نقطه اوج روز گذشته خود فاصله بگیرد. در این روز سه نماد فارس، شتران و شبندر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند ولی منفی بودن نمادهای پارسان، شبندر و کچاد موجب منفی شدن شاخص کل شد. در این روز ارزش کل معاملات بورس به ۲۳ هزار و ۲۸۷ میلیارد تومان رسید تا رکوردی جدید در ارزش معاملات بورس به ثبت برسد.

H1 2
در پایان هفته ارزش کل معاملات بورس به ۹۷ هزار و ۵۹۱ میلیارد تومان رسید که در مقایسه با هفته گذشته رشدی ۱۰ درصدی داشت. به طور میانگین در هفته گذشته روزانه ۱۹ هزار و ۵۱۸ میلیارد تومان سهم معامله شد که بیشترین ارزش معاملات هفتگی در تاریخ بورس به حساب می‌آید. در پایان این هفته ارزش کل معاملات بورس به ۸۳۴ هزار و ۸۰۲ میلیارد تومان رسید تا به نظر برسد بورس همچنان در مسیر صعود قرار داشته باشد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    این چه اظهار نظر است .شاخصی که شما بیان میکنید ملاک عمل نیست وضع بازار اصلا این هفته خوب نبوده.وبهتره فقط شاخص هم وزن بررسی بشه تا آمار غلط از وضع بورس به مردم منعکس نشه.شاخص کل با حجمی که نمادهای شاخص ساز میسازنند واون ضرایبی که به آنها داده شده دیگه مطابقت نداره ورشد بی اندازه آنها را باید به مردم یاآوری بشه وارزش خردیدن نداشتن آنها.

  • ناشناس

    با سلام
    امسال ۸۴ هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید وارد بورس شده و هنوز در حال افزایش و نه کاهش است این حجم عظیم حتی اگر هم بخواهد بخارج شود تدریجی خواهد بود چون جایگزین میشود پس شاخص اگر اصلاح کند اصلاح کوچکی خواهد داشت چه زمان و چه قیمت که اسم آنرا فقط باید تعدیل گذاشت ورود عرضه های اولیه هم سبب رونق بیشتر و هم جذب نقدینگی به صنایع می شود. که از تورم عمومی جامعه کم میکند نقدینگی به تجهیزات و محصول تبدیل میشود که اگر در حد صادراتی باشد تبعات مفید آن به مراتب بیشتر است.

  • javeed

    تعداد نماد فعال در کل قابل اندازه گیری هست .چرا یک شاخص نمایان به اسم شاخص جمع در نظر گرفته نمیشود تا انقدر صحبت از سعود به میان نیاید .مطمعنا اگر به این شکل بازدهی بازارهای بورس را اندازه گیری میکردیم روند بازار اگر منفی نمی شد لا اقل خنثی بود نه دیگر مثبت.