به گزارش تجارتنیوز، قیمت دلار در روزهای اخیر در کانال ۲۸ هزار تومان نوسان دارد. چه سیگنالهایی بر بازار اثرگذار بوده است؟
عوامل موثر بر قیمت دلار
مجتبی دیبا، کارشناس بازارهای مالی درخصوص مسائلی که در روند صعودی اخیر قیمت ارز موثر بوده در گفتگو با تجارتنیوز بیان کرد: اگر با دید برجامی نگاه کنیم توقف مذاکرات و ابهام در پیشبینی روند آینده، اکنون درحال تحت تاثیر قرار دادن بازار ارز است.
او ادامه داد: اما نکته مهمتری که دراین خصوص وجود دارد این است که اگر شاخص دلار آمریکا را بررسی کنیم باتوجه به رشد نرخ تورم و افزایش نرخ بهره، سپردههای سرمایهگذاری در آمریکا افزایش یافته و میزان تقاضا را در جهان افزایش داده است. این افزایش تقاضا تا حدودی در کشور ما هم مشاهده میشود.
دیبا درمورد یکی دیگر از عوامل تاثرگذار بر بازار گفت: قیمت درهم عاملی بوده که در این روزها سیگنال را برای بازار دلار ارسال کرده است.
این کارشناس بیان کرد: از دید تکنیکال، مرز روانی ۲۸ هزار و ۶۰۰، مرزی است که شکستن آن تاکنون برای دلار امکانپذیر نبوده است. اما با توجه به اینکه این سطح بارها تست شده و ناکام مانده است امکان دارد ریزش قیمت این بار به معنی جمع کردن انرژی برای شکستن محدوده ۲۸ هزار و ۶۰۰ تومان باشد. هرچه پایین بیاید میتواند جذابیت ورود را برای سرمایهگذار نوسانگیر بیشتر کند.
دیبا ادامه اد: از طرفی باید این را هم درنظر داشته باشیم سیاستهای چین بر مبنای تضعیف دلار قرار ندارد و میخواهد شاهد دلار قویتری باشد.
سیگنالهای افزایشی برای بازار طلا
برزو حقشناس، دیگر کارشناس بازارهای مالی در گفتگو با تجارتنیوز گفت: اخبار برجام نشان میدهد احتمال امکان توافق کم است. دولت هم تلاش میکند با گفتاردرمانیها بازار را نگه دارد. از سوی دیگر، در بحث پایه پولی، بیانضباطی مالی همچنان موج میزند و نقدینگی نیز به تبع پایه پولی رشد میکند.
او ادامه داد: اشتباهی که درحال حاضر سیاستگذار انجام میدهد آن است که بازارها را سرکوب میکند و اجازه نمیدهد با تورم رشد کند.
این کارشناس یادآور شد: روند دلار و طلا احتمالا صعودی باشد. هرچند که دولت سعی دارد آن را کنترل کند. روند انس هم تا پایان سال ۲۰۲۲ صعودی به نظر میرسد. درنتیجه طلا با این دو اهرم میتواند صعود بیشتری را نسبت به دلار تجربه کند.
آخرین اخبار مربوط به نرخ دلار را در صفحه قیمت دلار تجارتنیوز بخوانید.
🚨#پست_ویژه
✅ بیایید واقع بین باشیم، برای اینکه ببینیم عملکرد ۹ماهه دولت رئیسی چگونه بوده، ابتدا باید ببینیم این دولت چه میراثی را از دولت ۱۲م به ارث برده👇
_۱۳۶۷ همت(هر همت هزار میلیارد تومن) بدهی
_خزانه خالی
_بدهی ۵۳۰ همت اوراق قرضه
_هزینه کرد تمام ارز ترجیحی در نظر گرفته شده سال ۱۴۰۰ توسط دولت روحانی
_رشد ۷۰۰%ی نقدینگی در دولت روحانی
_تغییر ذخایر ارزی کشور از ۱۲.۲+ میلیارد دلار به منفیِ ۲.۶ میلیارد دلار
_افزایش ۲۵%ی بدهی خارجی دولت روحانی نسبت به دولت قبل
_تضییع ۱۸میلیارد دلار ارز و ۶۰تن طلا در دولت روحانی
_کلاهبرداری ۹۹ همت از جیب مردم در بورس توسط دولت ۱۲م
_تورم ۵۸%ی
_افزایش ۸۰۰%ی قیمت دلار
_افزایش ۱۰۰۰%ی قیمت سکه
_ریل گذاری غلط دولت پیشین در تعیین نرخ دستوری ارز ترجیحی از جیب مردم
وقتی منصفانه به قضیه نگاه میکنیم علیرغم همه کارشکنیهای مافیای داخلی و فشارهای خارجی، عملکرد دولت ۱۳م در مدیریت نقدینگی، قیمت دلار، تامین مایحتاج، تسویه بدهیها، مدیریت بورس، افزایش ذخایر ارزی و طلا، کنترل نرخ تورم (تثبیت رو به کاهش)، خوب که نه،
حالا هر چقدر میخواد دولت نرخ دلار رو سرکوب کنه. تا چند وقت دیگه این فنر فشرده شده رها خواهد شد و جبران این دو سال سرکوب را خواهد کرد. تو این دو سال حداقل 80درصد تورم داشتیم. اگه تورم دو سال آمریکا رو ازش کم کنیم، دلار دست کم 70 درصد رشد خواهد داشت. یعنی دلار 45 هزار تومنی را تا کمتر از یک سال دیگه به چشم خواهیم دید.