به گزارش تجارتنیوز، قیمت دلار مطابق با چند هفته قبل همچنان در کانال 40 هزار تومانی قرار دارد در لحظه تنظیم این گزارش 40 هزار و 850 تومان قیمت خورده است.
قیمت دلار در نرخهای مختلف
امروز دلار توافقی در بازار متشکل ارزی 38 هزار و 667 تومان قیمت خورده است. قیمت دلار صرافی نیز 39 هزار و 53 تومان مشخص شده است. اگرچه باید تاکید داشت که امروز بازارهای رسمی تعطیل هستند اما سایت بازار متشکل ارزی آخرین نرخها را بر این اساس اعلام کرده است.
وضعیت دلار در بازارهای همسایه
در روزهای اخیر و با نوسان قیمت دلار، قیمت دلار سلیمانیه و هرات نیز تحت تاثیر قرار گرفتهاند. این در حالی است که پیش از این دو هاب به بازار ایران سیگنال میدادهاند.
در حال حاضر قیمت دلار هرات 40 هزار و 400 تومان و قیمت دلار سلیمانیه 40 هزار و 750 تومان تعیین شده است.
از سمتی دیگر قیمت درهم نیز 11 هزار و 280 تومان است و دلار درهم نیز 41 هزار و 180 تومان برآورد میشود. گفتنی است در حال حاضر درهم تاثیر زیادی بر قیمت دلار در بازار آزاد ایران دارد.
به نظر میآید دولت با سیاست ارزپاشی در این مدت سعی در کنترل نرخ ارز داشته است، اما باید توجه داشت سیاست تثبیت قیمت دلار و ارزپاشی بدون مهار تورم و حل کردن مشکلات جانبی اقتصاد کلان، در بلندمدت قیمت این اسکناس آمریکایی را در مسیر افزایشی قرار میهد.
از سمت دیگر نیز برخی از کارشناسان شواهدی برای کمبود ارز در کشور دارند و معتقدند منابع تامین ارزی در کشور نیز در وضعیت نامناسبی به سر میبرد؛ همین امر عاملی است برای اینکه دولت نتواند این ارزپاشی را در طولانیمدت ادامه دهد.
هدف سیاستگذاران برای تثبیت نرخ ارز
فردای اقتصاد در این باره نوشته است: بعضی از کشورها نظام ارزی چندگانه را به عنوان واکنشی در برابر شرایط تورمی اعمال میکردند. این هدف تقریباً مشابه هدفی است که در کشور ما با ارز چندنرخی دنبال میشود. تورم نوعی از مالیات است و زمانی که نرخ آن به حدود ۴۰ الی ۵۰ درصد میرسد، دولت تصمیم میگیرد که این مالیات روی برخی کالاها مثل گوشت، مرغ، روغن یا موارد ضروری دیگر در کوتاه مدت اعمال نشود. کشورهای آمریکای جنوبی در دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی در حالی که تورمهای جهانی نیز افزایش پیدا کردهبودند، با این هدف ارز را چندنرخی عرضه میکردند.
گزارشهای بیشتر را در صفحه ارز و طلا بخوانید.