به گزارش تجارتنیوز، رشد قیمت خودرو از آبان سال جاری و همگام با سقفشکنیهای پیدرپی نرخ دلار، سرعت یافت. روند صعود قیمتها بهگونهای است که فعالان این بازار میگویند خودروها نسبت به ساعت پیش خود قیمت یکسانی ندارند. اما جدای از بازار، حال خودروسازانی مانند کرمان موتور نیز محصولات خود را با افزایش قیمت قابل توجهی به بازار عرضه میکند.
وزارت صمت این اتفاق را تکذیب میکند و ادعا میکند که افزایش قیمتی در کار نیست. همانگونه که امید قالیباف، سخنگوی این وزارتخانه، اعلام کرد که افزایش قیمتها واقعی نیست و مردم فریب نخورند.
او در صفحه توییتر خود نوشت: «قیمت خودرو متاثر از نرخ ارز در بازار (نه در کارخانه) افزایش یافته اما چقدر؟ معتقدم با معاملات صوری قیمتسازی میکنند. اثبات این مدعا کشف قیمت ۴۰۰۰ دستگاه شاهین و هایما در بورس است که بهطور میانگین ۲۰۰ میلیون تومان زیر قیمت بازار بود، بنابراین مردم فریب قیمتسازها را نخورند؛ عرضهها در بورس ادامه دارد.》
افزایش قیمت محصولات کرمان موتور
همزمان با ادعای قالیباف مبنی بر افزایش قیمت در بازار، نه در کارخانه، شرکت خودروساز کرمان موتور محصولات خود را نسبت به ماه گذشته با افزایش قیمت قابل توجهی همراه کرد.
این شرکت برخی از خودروهای خود را تا 140 میلیون تومان نیز افزایش داد. طبق اعلام کرمان موتور، خودروهای KMC T8، جک J4، جکS5 جدید GDI، KMC K7، KMC J7 و جک S3 با افزایش قیمت همراه شدند. در این میان، خودرو KMC K7، با افزایش 140میلیون تومانی نسبت به آذر 1401 بیشترین افزایش قیمت را به خود اختصاص داد.
افزایش قیمت ادامه دارد؟
در این میان، این سوال مطرح میشود که آیا افزایش قیمت به سایر خودروسازها میرسد؟
ماههای گذشته بارها خبر از درخواست خودروسازان دولتی از دولت برای افزایش قیمت محصولاتشان منتشر شد. اما به نظر میرسد که وزارت صمت موافق افزایش قیمت رسمی خودروها در درب کارخانه نیست. اگرچه بررسیها نشان میدهد با شروع عرضه خودرو در بورس کالا، قیمت تمامشده خودروهای عرضه شده بسیار بالاتر از ارزش آنها در درب کارخانه است. اما وزرات صمت تنها اعلام میکند که این خودروها نسبت به قیمت بازار، ارزانتر معامله میشوند.
کارشناسان معتقدند با توجه به تورم، تحریمها، افزایش هزینههای تولید و بسیاری از موارد دیگر، منطقی است که خودرو نیز مانند کالاهای دیگر با افزایش قیمت همراه شود. اما به نظر میرسد وزارت صمت و دولت همچنان از قیمتگذاری دستوری دست نمیکشند و عنان بازار را به دست گرفتهاند. گرچه مدیران و مسئولان وزارتخانه صمت قول کاهش قیمت را به مردم دادهاند، اما انتظار میرود این وعده نیز مانند وعدههای دیگر به درستی عملی نشود و تنها وعدهای در راه رهایی از استیضاح دوباره رضا فاطمی امین، وزیر صمت باشد.
برای مطالعه بیشتر، خبر سود نجومی واردکنندگان از عرضه قطره چکانی خودرو در بورس کالا / وزارت صمت به دنبال چیست؟ را بخوانید.
با سلام
چرا بر افزایش قیمت ایرانخودرو نظارت هست اما افزایش قیمت کرمان خودرو را هیچ کس نظارت و کنترل ندارد؟
کرمان خودرو چه فرقی داره؟
همه دولتها به مردم دروغ می گویند یکی دروغ راشرعی ودیگری زرنگی می داندبدبخت ملت فلک زده ایران نمی دانند دم کنده خروس را قبول کنندیاقسم حضرت عباس مسئولین را
رشد دلار تازه شروع شده و به احتمال زیاد جریان چند سال پیش که ترمز بریده بود تکرار خواهد شد با یک حساب کتاب ساده میشه پیش بینی کرد تابیش از 50 درصد تاسال جدید رشد خواهد کرد. مگه میشه قیمت دلار از رشد تورم جا بمونه و کاملا منطقیه کاش در قیمت 50 هزار تومان باقی بمونه وبیشتر از ان بالاتر نره بنابراین قیمت خودرو هم تابع رشد قیمت دلاره نه چیز دیگری
رشد دلار تازه شروع شده و به احتمال زیاد جریان چند سال پیش که ترمز بریده بود تکرار خواهد شد با یک حساب کتاب ساده میشه پیش بینی کرد تابیش از 50 درصد تاسال جدید رشد خواهد کرد. مگه میشه قیمت دلار از رشد تورم جا بمونه و کاملا منطقیه کاش در قیمت 50 هزار تومان باقی بمونه وبیشتر از ان بالاتر نره