کد مطلب: ۵۴۴۷۴۶

رییس اتاق ایران و چین در گفتگو با تجارت‌نیوز:

۴ کشور در ایران مزرعه رمزارز دارند/ رمزارزها عامل قطع برق نیستند!

۴ کشور در ایران مزرعه رمزارز دارند/ رمزارزها عامل قطع برق نیستند!

بر اساس اعلام انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر برق ایران پس از ونزوئلا ارزان‌ترین برق جهان است و حالا با سقوط ارزش ریال، نرخ برق ایران نازل‌تر شده است. همین موضوع نام ایران و ونزوئلا را به عنوان دو بهشت استخراج رمزارز مطرح کرده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ،این موضوع در حالی رخ می‌دهد که جیره‌بندی برق شهروندان ایرانی این روزها حاشیه‌ساز شده است و البته انگشت اتهام به سمت مزارع استخراج رمزارز در ایران نشانه رفته است. مزارعی که گفته می‌شود یکی از بزرگترین‌ آنها در اختیار چینی‌هاست.

با وجود این، مجیدرضا حریری، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین به تجارت‌نیوز می‌گوید که نه فقط چینی‌ها که لهستانی‌ها، هندی‌ها و ترکیه‌ای‌ها هم در ایران مزارع رمزارز احداث کرده‌اند. او توضیح می‌دهد: چین، لهستان، هند و ترکیه همه با مجوزهای وزارت صمت و وزارت نیرو فعالیت می‌کنند و البته نرخ برق آنها با بهای برق صادراتی محاسبه می‌شود.

او تاکید می‌کند که واگذاری ارز به مزارع رمزارز خارجی به صرفه‌تر از صادرات است و البته تاکید می‌کند که مصرف برق این مزارع رقم زیای نیست و فقط چیزی حدود ۳۰۰ مگاوات برق مصرف می‌کنند. این عدد در حالی اعلام می‌شود که میزان مصرف برق مزارع رمز ارز در ایران شفاف نیست و در حالی که رییس اتاق ایران و چین مصرف برق این مزارع را ۳۰۰ مگاوات اعلام می‌کند، رضا اردکانیان، وزیر نیرو آن را ۲ هزار مگاوات تخمین زده و علی بخشی، رئیس هیأت مدیره سندیکای برق ایران هم به مهر گفته بود که مصرف حدودی برق واحدهای رمز ارز کشور ۶ تا ۷ هزار مگاوات است و بر خاموشی‌ها حتما تاثیرگذار است.

البته حریری علت قطعی برق را استخراج رمز ارز نمی‌داند و می‌گوید: «حتی اگر عدد ۲ هزار مگاوات برای استخراج رمزارز صادق باشد، در کشور بیش از ۸۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب شده و بالای ۵۶ هزار مگاوات تولید مستمر دارد. به عبارتی این مقدار می‌شود یک واحد از سی واحد یا ماهی یک شب خاموشی.»

رییس اتاق ایران و چین ادامه می‌دهد: «مساله‌ای مانند قطعی برق، مساله جدیدی نیست و این اولین باری نیست که ما با آن مواجه می‌شویم اما در این چند روز تبدیل به مساله اول مملکت شده است. رسانه‌ها نباید مانند عوام به شایعات دامن بزنند و باید محیط را شفاف کنند.»

حریری خاطرنشان می‌کند: «چرا مرجعی مانند وزارت نیرو اطلاعات شفافی به مردم نمی‌دهد و چرا نتوانسته بگویید در صنعت برق ۲۰ درصد افزایش مصرف داشته‌ایم و این حرف‌ها دلیل متقنی ندارد.»

برای مطالعه بیشتر در این باره گزارش « واکنش وزیر نیرو به قطع برق » را از سایت تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    حدودا هزینه تولید هر کیلو وات برق از منابع تجدید پذیر مانند خورشید و باد 1000 تا 1200 دلار است بنابراین هزینه تولید 1000 مگاوات برق حدود 1.2 میلیارد دلار است و اگر به آن هزینه های ناچیز زمین و تاسبسات را اضافه کنیم نهایتا 1.5 میلیارد دلار خواهد شد اما همچنان اصرار دارند که مازوت بسوزونند و از آبهای زیرزمینی هم برای خنک کردن نیروگاه استفاده کنند

  • بهروز

    برق چاه های کشاورزی هر روز داره قطع میشه..اگه ادامه داشته باشه همه مزارع خشک میشه..از کشاورز و دامدار بدبخت تر نداریم..نه حرفشون به جایی میرسه و نه کسی هست که درد این قشر زحمتکش رو بگه..اخه چقد ظلم..

  • Shayan ABG

    تنها راه رفع این موضوع واردات و ساخت میکرو جنراتورهای تولید برق هستند که به صورت مویرگی بین شهرهای کوچک و بزرگ قرار میگیرند.

  • دین

    معلومه حریرچی این حرف ها رو میزنه ، مثل اینه که بری به روباه بگی نظرت در مورد خوردن تخم مرغ های مزرعه چیه ؟

  • دین

    کدوم رای ؟ یه رئیسی رو کاندیدا کردن و بقیه هم که به نفعش میرن کنار .دلت خوشه .

  • ناشناس

    ببا برق ارزان نیست پول ایران بی ارزش چرا جریان رو پیچیده کردید

  • جهادی

    من نمیدونم مسولین دارن چکارایی بلای سرا ما میارن هروز برق شهر من شادگان هروز قطع میشه بخصوص روستاها و ب والله اب هم از صبح ک بشینی تا عصر دمای غروب میات دیگه چی میخاهید بکنید برگشتید رو برق

  • حسین

    یه عده دروغگو که حتی باهم هماهنگ هم نیستن،فکر کردن مردم شاخ دارن

  • علی

    چشم مردم ایران روشنپیشنهاد میکنم این مسیولینی که گفته هاشون انقدر تناقض دارد رو ….. کنید

  • ناشناس

    چطور صرفشون میکنه بیان ایران مزرعه بزنن وبرق به قیمت صادراتی مصرف کنن، بشینن تو کشور خودشون وبرق وارد شده از ایرانو مصرف کنن،قیمت که فرق نمیکنه تازه ایاب وذهاب هم ندارن
    مردم رو اسکل فرض نکنید، خودتونید

    • احمد

      کشورهای دیگه اجازه نمیدن مزرعه ماینر درست کنی کلی حرارت تولید می‌کنه اتلاف برق داره هیچ جا مثل اینجا مردم بی تفاوت نیستن که چیزی نگن حتما اعتراض میکنند مزارع رو سرشون خراب میکنن