موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # ارزش دلاری بورس # قیمت سکه # ارزش معاملات بورس # قیمت مسکن # بحران آب # پیش بینی قیمت طلا # قیمت طلا

مطالعات انتقال آب از دریای عمان به تهران آغاز شد

استاندار تهران گفت: در مقطع بلند مدت، انتقال آب از دریای عمان، برای استان‌های کم‌آب و استان تهران در نظر گرفته شده که مطالعات آن آغاز شده و با ورود بخش خصوصی و حمایت دولت این کار صورت خواهد گرفت.

به گزارش تجارت نیوز، استان تهران با جمعیتی بالغ بر ۲۰ میلیون نفر، از ساکنان دائمی گرفته تا جمعیت شناور روزانه، با یکی از جدی‌ترین بحران‌های منابع آبی خود مواجه شده است، کاهش منابع زیرزمینی، تداوم خشکسالی، فرونشست زمین و چالش‌های مدیریت منابع آب، تهران را در موقعیت حساسی قرار داده است.

تهران به دلیل وابستگی شدید به منابع زیرزمینی و سطحی، با کاهش چشمگیر ظرفیت تأمین آب مواجه است. خشکسالی‌های پیاپی و برداشت بی‌رویه از چاه‌ها، منابع زیرزمینی را به شدت تضعیف کرده و فرونشست زمین را به چالشی امنیتی و زیست‌محیطی تبدیل کرده است، در کنار این مسائل، کمبود مخازن ذخیره آب و قطعی‌های مکرر برق، تأمین آب پایدار را دشوارتر کرده است.

کارشناسان نیز از وضعیت نگران‌کننده تأمین آب پایتخت خبر داد و نسبت به کاهش منابع زیرزمینی به دلیل برداشت بیش از حد و تداوم خشکسالی هشدار داده و خواستار همکاری دقیق‌تر کارشناسان و دستگاه‌های اجرایی در این زمینه شدند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز با اشاره به برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی طی سال‌های اخیر، وضعیت این منابع را بحرانی توصیف کرد و گفت: در سال ۱۳۹۹، متوسط برداشت از منابع زیرزمینی تهران ۱۰ متر مکعب بر ثانیه بود، اما این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۱۳.۳، سال ۱۴۰۱ به ۱۶.۴، در سال ۱۴۰۲ به ۱۷.۵ متر مکعب بر ثانیه رسیده، اما در سال ۱۴۰۳ علیرغم تمام تلاش‌ها و افزودن منابع جدید آب زیرزمینی این میزان به ۱۴.۵ مترمکعب بر ثانیه رسیده است و این نشان می‌دهد، که تداوم خشکسالی و برداشت بیش از حد، قابلیت اطمینان این منابع برای جبران کمبود آب را به شدت کاهش داده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تأکید کرد که منابع زیرزمینی دیگر قابل اتکا نیستند. با وجود تمام تلاش‌ها برای بهره‌برداری از منابع جدید، خشکسالی‌های پیاپی امکان جبران کمبود آب را از بین برده است.

مدیرعامل آبفای استان تهران با اشاره به وابستگی شدید این استان به منابع آب سطحی، از نبود کمبود مخازن ذخیره آب خبر داد و گفت: در مناطقی که امکان تأمین آب سطحی وجود دارد، فیلترهای مورد نیاز را به کار می‌بریم، اما در تهران به دلیل فقر مخزنی و وابستگی به چاه‌ها، با مشکلات جدی مواجه هستیم.

خط انتقال آب از طالقان بخش قابل توجهی از کمبود آب تهران را جبران می‌کند

اردکانیان همچنین به قطع برق طولانی‌مدت به عنوان عاملی برای قطعی آب اشاره کرد و گفت که این موضوع در کنار کمبود منابع، مشکلات را تشدید می‌کند.

وی افزود: در حال تعویض پمپ‌ها و تجهیزات هستیم تا بتوانیم بهره‌وری را افزایش دهیم.

اردکانیان از پروژه‌های در حال انجام برای مدیریت بحران آب خبر داد و گفت: یکی از این طرح‌ها، استفاده از اختلاف ارتفاع ۸۰۰ متری بین شمال و جنوب تهران برای انتقال آب است که مطالعات آن در مراحل نهایی قرار دارد.‌

وی اظهار داشت: این طرح می‌تواند به مدیریت بهتر منابع آب کمک کند و امیدواریم با تکمیل مطالعات، نتایج مثبتی به دست آید.

مدیرعامل آبفای استان تهران همچنین به خط انتقال طالقان اشاره کرد که با ظرفیت ۴ متر مکعب بر ثانیه، معادل ۱۵۰ میلیون متر مکعب در سال، می‌تواند بخش قابل‌توجهی از کمبود آب تهران را جبران کند.

فشار آب در شب از ۲.۳ به ۰.۸۵ کاهش یافته است

اردکانیان تأکید کرد: تمام تلاش‌ها باید معطوف به بهره‌برداری به‌موقع از این خط باشد.

یکی دیگر از پروژه‌های مهم، خط انتقال قمر بنی‌هاشم است که تاکنون ۲۲ کیلومتر از آن اجرا شده است، این پروژه با چالش‌های فنی مانند حفاری در اتوبان‌های همت و خیابان دماوند برای نصب لوله‌هایی با قطر ۱۸۰۰ میلی‌متر مواجه است.

اردکانیان گفت: این خط نه‌تنها به مدیریت منابع محدود کمک می‌کند، بلکه امکان بهره‌برداری بهینه‌تر را فراهم می‌آورد.

منبع: انتخاب

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی