موضوعات داغ: # افزایش قیمت مسکن # مذاکرات # مذاکرات ایران و آمریکا # افزایش معاملات مسکن # صنایع بورس # ترامپ # افت شاخص بورس # وزیر اقتصاد
پیشنهاد سردبیر : فوری | مذاکرات ایران و آمریکا / دور چهارم به پایان رسید + جزییات

اخبار کمتر دیده شده بورس در روز شنبه / نخستین عرضه نفت خام در بورس و متغیرهای موثر بر بازار بورس

بورس
از مهمترین اخبار امروز، 17 فروردین ماه سال 98، اعلام جزئیات نخستین عرضه نفت خام در بورس انرژی، متغیرهای موثر بر بازار و پیش‌بینی کلی ۱۲ صنعت بورسی در روزهای آینده و شفاف‌سازی زیرمجموعه بانک دی درباره برگزاری مزایده فروش سهام است.

به گزارش تجارت‌نیوز، کارنامه شاخص بورس در شنبه 17 فروردین ماه سال 98 نشان می‌دهد که شاخص بورس امروز با رشد 1254واحدی معادل 0.8 درصد به سطح 186 هزار و 535واحد رسید.

نخستین عرضه نفت خام در بورس انرژی در سال 98

اطلاعیه هشتمین عرضه نفت خام سبک شرکت ملی نفت ایران در رینگ بین‌الملل بازار فیزیکی بورس انرژی که نخستین عرضه سال ۹۸ این محصول در این بورس محسوب می شود، با قیمت پایه 63 دلار و 36 سنت برای هر بشکه منتشر شد.

شرایط عرضه در این دوره نیز مانند دوره پیشین است. امکان واریز پیش پرداخت ۶ درصد به صورت ارزی فراهم شده است و برای تسویه باقیمانده وجه‌المعامله، خریداران می‎توانند از سازوکار‎های ارزی مورد تایید شرکت ملی نفت ایران استفاده کنند.

همچنین خریداران می‎توانند تا ۴ ماه پس از انجام معامله محموله را تحویل بگیرند و تحویل محموله در سایر مناطق منوط به تایید شرکت ملی نفت ایران امکان‌پذیر است.

علاوه بر این، در صورت درخواست خریداران امکان تحویل محموله به صورت زمینی از مخازن نفت پالایشگاه تبریز نیز امکان‌پذیر شده است.

در مرحله هشتم عرضه نیز همانند نوبت قبل یک میلیون بشکه نفت خام سبک با حجم خرید حداقل تعداد ۳۵ هزار بشکه و قیمت پایه 63 دلار و 36 سنت برای هر بشکه تعیین شده است.

بر اساس این گزارش، عرضه نفت خام در بورس انرژی ایران در راستای تحقق سیاست‎های اقتصاد مقاومتی مبتنی بر ایجاد تنوع در روش‎های فروش نفت و استفاده از ظرفیت‌های بخش غیردولتی به‌ منظور صادرات نفت‌خام در دستور کار قرار گرفته است.

متغیرهای موثر بر بازار و پیش‌بینی کلی ۱۲ صنعت بورسی در روزهای آینده

درحالی بازار سهام طی پنج روز کاری اول سال جدید با رشد قیمت و جهش شاخص به 15 هزار و 281 واحدی نوید روزهای خوشی را داده که کارگزاری آبان درباره پیش‌بینی نخستین هفته تمام کاری اعلام کرد بازار در چند هفته اخیر رشد مناسبی داشته و نزدیکی به ارائه گزارش‌های پایانی سال 97، بازار را از سطوح قیمتی نازل در اوایل اسفند ماه دور کرده است.

رشد قیمت ارز و امیدواری به گشایش در روابط تجاری ابرقدرت‌های اقتصادی، وضعیت بهتری را در بازارهای جهانی به دنبال داشت که به رشد قیمت‌ها در صنایع مرتبط داخلی نیز انجامید اما به نظر می‌رسد همچنان در گروه‌های خودرو و قطعات، بانک، انبوه سازی، محصولات غذایی و دارویی، محصولات کانی غیر فلزی، ماشین آلات و تجهیزات برقی، ساخت محصولات فلزی و دیگر گروه‌های کوچک با روند مثبتی مواجه شوند.

در گروه‌های بزرگتر، معدنی‌ها با توجه به رشد قیمت‌های جهانی از ظرفیت رشد قیمت برخوردارند و گروه فلزات اساسی، فرآورده‌های نفتی و محصولات شیمیایی نیز توجه ویژه‌ای به روند قیمت‌های جهانی و نرخ ارز داخل خواهند داشت.

به صورت کلی، مواردی همچون تحولات بازار ارز، نوسانات قیمت‌های جهانی، تحولات سیاسی داخلی و البته گزارش‌های عملکرد سال 97 از مهمترین متغیرهای تاثیرگذار بر بازار خواهند بود.

همچنین در خبر دیگر، ارزش کل معاملاتی بورس کالا طی سالی که گذشت در سه بخش بازار فیزیکی، بازار قراردادهای مشتقه و بازار مالی به رقمی بیش از ۱۷۸۶ هزار و ۳۰۵ میلیارد و ۶۳۱ میلیون ریال رسید که در مقایسه با سال ۹۶ با رشد ۵۲ درصدی رو به رو شد.

همچنین در خبری دیگر شرکت سرمایه‌گذاری بوعلی اعلام داشت در نظر دارد 39درصد سهام تحت مالکیت خود در شرکت خدمات مالی حسابداری دی ایرانیان (سهامی خاص) را به صورت نقد و یا ترکیبی از نقد و معاوضه با سهام شرکت‌های بورسی و یا معاوضه با سهام شرکت‌های بورسی با قابلیت نقد شوندگی مناسب طبق شرایط اعلامی در مزایده عمومی واگذار نماید.

خبر دیگر حاکی از آن است که بانک سینا یک عملکرد جهشی در تراز عملیاتی خود در اسفند ماه خلق کرد. در حالی که این بانک برای عملکرد 11 ماهه تراز عملیاتی مثبت 245 میلیارد تومانی داشته، در 1 ماه اسفند ماه تغییرات مثبت عملکرد این بانک بسیار پررنگ‌تر شده و توانسته تراز 1 ماهه 48 میلیارد تومانی مثبت را به همراه داشته باشد.

همچنین خبر دیگر از فروش 13996 میلیارد تومانی ایران خودرو در سال 97 خبر می‌دهد که در اسفند ماه مبلغ فروش به 1488 میلیارد تومان رسید.

پروژه باران شهرکرد به داد این ساختمان‌ساز رسید

امروز شاهد انتشار گزارش عملکرد آخرین ماه سال مالی 1397 شرکت سرمایه‌گذاری مسکن زاینده‌رود بودیم که همچون سه ماهه نخست سال مالی 1398 منتهی آذر ماه، فروش واحدهای مسکونی فاز دوم باران شهرکرد در این گزارش خودنمایی می‌کند.

نگاهی به میزان فروش 6 ماه ابتدای سال مالی 1398 نشان از پررنگ بودن نقش این پروژه در درآمدهای این شرکت دارد.

بیش از 160 میلیارد ریال از مجموع 260 میلیارد ریال درآمدهای ناشی از فروش پروژه‌های این شرکت مربوط به فروش واحدهای مسکونی فازهای یک و دو باران شهرکرد است.

این شرکت در سال مالی 1397 موفق به ثبت درآمدی 435 میلیارد ریالی شده بود که در نهایت این فروش منجر به تنها 26 ریال سود خالص به ازای هر سهم شده که به نظر می‌رسد با ادامه روند 6 ماهه نخست سال مالی 1398 این شرکت، نمی‌بایست انتظاری ویژه از حیث سودآوری این شرکت در ماه‌های آتی داشت.

«چدن» با دست پر به استقبال بهار آمد

شرکت تولیدی چدن‌سازان نیز از قافله افزایش قیمت‌ها عقب نمانده و پس از ثبت رشد نرخ محصولات در ماه‌های اخیر، اسفند ماه سال 1397 را نیز با افزایش نرخ و پوشش مناسب فروش سپری کرد.

افزایش تناژ فروش و نرخ‌های محصولات اصلی شرکت اعم از غلتک و بوش‌های تولیدی از اصلی‌ترین دلایل فروش مناسب 282 میلیارد ریالی در اسفند ماه 1397 بوده است.

در حالی در اسفند ماه سال 1397 موفق به ثبت فروشی 282 میلیارد ریالی شد که در 11ماهه نخست سال 1.191 میلیارد ریال درآمدهای ناشی از فروش محصولات را محقق کرده بود.

مجموع کل درآمدهای عملیاتی تحقق یافته این شرکت در انتهای سال 1397 به 1.473 میلیارد ریال رسید که در مقایسه با درآمدهای 790 میلیارد ریالی سال 1396، رشدی بیش 90 درصدی را تجربه کرد.

بر اساس صورت‌های مالی حسابرسی نشده، سود خالص محقق شده هر سهم در پایان 9 ماهه نخست سال 1397 ، 518 ریال بوده است که با توجه به فروش فوق‌العاده این شرکت در سه ماهه انتهایی سال انتظار تحقق سودی بیش از 1000 ریال از این شرکت دور از انتظار نیست.

خبر دیگر حاکی از آن است که میزان پوشش در حدود 5‌درصدی مبالغ فروش شرکت در اسفند ماه سال 1397 در مقایسه با فروش کل سال، نشان‌دهنده وضعیت نگران‌کننده و مبهم این شرکت است.

در شرایطی این روزها فعالین بازار سرمایه با اشتیاقی وصف‌نشدنی مشغول خرید سهام شرکت‌های ورشکسته و زیانده خودروساز هستند که گزارش‌های عملکرد این شرکت‌ها خبر از شرایط بسیار نامطلوب و شناسایی زیان‌هایی هنگفت در پایان سال مالی 1397 دارد.

تولید تنها 57 دستگاه ولوو در آخرین ماه سال 1397 اشاره به تعطیلی بخش بزرگی از خطوط تولید این شرکت دارد.

کاهش شدید فروش، افزایش چشمگیر هزینه‌های تهیه مواد اولیه در کنار هزینه‌های مالی بحرانی، از مهمترین دلایل ورشکستگی نه‌چندان دور این شرکت است.

1306 ریال زیان به ازای هر سهم در 9 ماهه ابتدایی سال در کنار پوشش نامناسب فروش ماه‌های انتهایی سال و کاهش در حدود 15 درصدی این مبلغ، تا حدود زیادی گویای ریسک بالای خریداران سهام این شرکت و البته شرکت‌های هم‌ گروهش است.

شفاف‌سازی زیرمجموعه بانک دی درباره برگزاری مزایده فروش سهام

شرکت سرمایه‌گذاری بوعلی درخصوص برگزاری مزایده فروش سهام شرکت خدمات مالی حسابداری دی ایرانیان، دست به شفاف‌سازی زد و آماده بازگشایی نماد برای روز معاملاتی بعد شد.

بر این اساس، «وبوعلی» عطف به تصمیم متخذه در جلسه هیات مدیره ۲۱ اسفند ماه اعلام کرد: با انتشار آگهی مزایده فروش سهام شرکت طی روز جاری، این شرکت در نظر دارد ۳۹ درصد سهام تحت مالکیت در شرکت خدمات مالی حسابداری دی ایرانیان(سهامی خاص) برمبنای قیمت پایه هر سهم ۴۲۰۶ ریال را به صورت نقدی یا ترکیبی از نقد و معاوضه سهام شرکت‌های بورسی با قابلیت نقدشوندگی مناسب واگذار کند.

لذا متقاضیان می‌توانند پیشنهادات را حداکثر تا ساعت ۱۶ روز شنبه ۲۴ فروردین به شرکت سرمایه‌گذاری بوعلی واقع در خیابان گاندی، خ علی شهاب(۱۱)، پلاک ۱۳ در قبال اخذ رسید ارائه کنند.

بدیهی است بالاترین قیمت پیشنهادی مبنای محاسبه مبلغ معامله قرار می‌گیرد.

همچنین تاریخ برآورد شده جهت مشخص شدن نتایج، ۲۵ فروردین ماه اعلام شده است. بانک دی دارای 46.6 درصد سهام این شرکت بورسی است.

اطلاعات جدید از شرکت آماده عرضه ۱۰ درصدی در فرابورس

شرکت  ۵۲ میلیارد تومانی کشت و صنعت شریف آباد که آماده عرضه اولیه ۱۰ درصدی سهام در فروردین ماه است، اطلاعاتی جدید ارائه کرد.

شرکت کشت و صنعت شریف آباد که در اسفند سال گذشته در بازار دوم معاملات فرابورس درج و برای فروردین ماه، پس از معرفی مدیران آن، آماده عرضه اولیه 10 درصدی است، اقدام به انتشار اطلاعاتی جدید کرد که به شرح زیر است:

تصمیمات مجمع عادی بطور فوق‌العاده با دستور جلسه انتخاب اعضای هیات مدیره

تصمیمات مجمع فوق‌العاده جهت تغییر موضوع فعالیت و تطابق اساسنامه با نمونه سازمان بورس

معرفی یا تغییر در ترکیب اعضای هیات مدیره

اساسنامه مصوب مجمع فوق‌العاده

حضور پررنگ‌ استارتاپ‌های بازار سرمایه در فین‌استارزپلاس

مدیرعامل فرابورس ایران در روز شنبه 16 فروردین ماه سال 98 از حضور استارتاپ‌های فین‌تک در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه امسال در حوزه‌های مختلف خبر داد.

امیر هامونی درباره برگزاری سابقه حضور استارتاپ‌های فین‌تک در نمایشگاه فاینکس ۲۰۱۹ گفت: فین استارز سه سال است که همزمان با نمایشگاه بورس، بانک و بیمه با کمک سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار می‌شود.

امسال نیز رویداد فین‌استارزپلاس را برگزار می‌کنیم تا در آن شاهد حضور استارتاپ‌های حوزه فین‌تک که بازار پول، بازار سرمایه و بازار بیمه را شامل می شود باشیم.

وی با تاکید بر استقبال فرابورس ایران از حضور استارتاپ‌ها در فاینکس ۲۰۱۹ در خصوص نحوه حضور استارتاپ‌های فین‌تک در این نمایشگاه اظهار کرد: فراخوان حضور این استارتاپ‌ها از دو هفته قبل از پایان سال ۹۷ انجام شده و تا پایان فروردین‌ ماه ۹۸ نیز ادامه دارد.

در همین مدت تعداد زیادی ثبت نام کرده‌اند که نشان از وجود علاقه‌مندان و فعالان در این حوزه دارد.

هامونی با اشاره به معرفی برخی زمینه‌های فعالیت برای سهولت حضور شرکت‌کنندگان در فین‌استارز پلاس خاطرنشان کرد: مشخص کردن حوزه‌های فعالیت می‌تواند به حضور موثرتر فین‌تک‌ها در این نمایشگاه کمک کند؛ بر همین اساس این زمینه‌ها را برای استارتاپ‌هایی که می‌خواهند در فین‌استارزپلاس حضور داشته باشند معرفی کرده‌ایم.

پایان دلنشین «شسپا»

عملکرد اسفند نفت سپاهان فراتر از انتظارات بود.

این شرکت در اسفند موفق به تولید بیش از 56 هزار تن محصول شده است که در این میان سهم محصول اصلی به حدود 32 هزار و 514 تن می‌رسد.

نرخ فروش محصولات اصلی شرکت در اسفند نسبت به ماه قبل از آن افت داشته؛ با این حال جهش مقدار فروش رشد محسوس درآمد عملیاتی این شرکت را نسبت به ماه‌های گذشته به دنبال داشته است.

به این ترتیب درآمد عملیاتی نفت سپاهان از 292 میلیارد تومان در بهمن به بیش از 407 میلیارد تومان در آخرین ماه 97 رسید.

نکته جالب توجه در خصوص نفت سپاهان به نرخ فروش محصولات جانبی بازمی‌گردد.

نرخ فروش محصولات جانبی این شرکت به بیش از 5400 تومان به ازای هر کیلو رسیده و این در حالی است که نرخ فروش محصولات اصلی نزدیک به 6500 تومان به ازای هر کیلوگرم است.

تولید نفت سپاهان یکی از موارد نگران‌کننده برای این شرکت بود.

در بهمن این شرکت در مجموع کمتر از 49 هزار تن تولید داشت که این عدد در اسفند به 56 هزار تن رسیده است و این موضوع یکی از نکات مهم در بررسی عملکرد اسفند این شرکت محسوب می‌شود.

تولیدات این شرکت با توجه به نوسانات ماه‌های اخیر همچنان باید مورد توجه قرار گیرد.

پیش از این به انتظار برای تحقق سود حدود 946 تومانی به ازای هر سهم نفت سپاهان اشاره شده بود.

با توجه به عملکرد اسفند و جهش مبلغ فروش این شرکت به نظر می‌رسد سود هزار تومانی نفت سپاهان به ازای هر سهم تضمین‌ شده باشد.

در گزارش‌های پیشین به انتظارات از سودآوری 98 این شرکت اشاره شده بود که مخاطبان می‌توانند برای مطالعه بیشتر به گزارش‌های مزبور مراجعه کنند.

طی ماه‌های آینده و احتمالا تا قبل از پایان بهار باید در انتظار انتشار عملکرد سال مالی گذشته این شرکت بود.

با توجه به انتظارات از تقسیم سود در مجمع این شرکت (احتمال تقسیم سود 60 درصدی معادل سال گذشته) و همچنین برنامه افزایش سرمایه سنگین 471 درصدی (در آخرین شفاف‌سازی در سامانه «کدال» به انجام این افزایش سرمایه در یک مرحله و پس از انتشار عملکرد سال مالی 97 اشاره شده است) و همچنین انتظار سودآوری سال 98 به نظر می‌رسد این سهم همچنان از نمادهای مورد توجه بازار باشد.

منبع: فارس، بورس پرس، روزنامه ایران، بورس 24، بورس نیوز، سنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی