موضوعات داغ: # مذاکرات # بازار سهام # ترامپ # قیمت خودرو # ادغام وزارتخانه ها # وزارت نیرو # گوگل # سهامداران بورس

میانگین نسبت قیمت به درآمد صنایع فعال در بازار سرمایه به محدوده ۶.۵ رسید

 داده‌های ارائه شده در گزارش مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، از روند یک ساله تغییرات نسبت قیمت به درآمد بازار سهام(P/E)، نشان می‌دهد، این نسبت از محدوده ۶.۷ در پایان اسفند ۱۴۰۲به محدوده ۶.۵ در پایان اسفند پارسال رسید.

به گزارش تجارت نیوز، در شرایطی که گزارش مدیریت پژوهش سازمان بورس نشان می‌دهد؛ میانگین نسبت قیمت به درآمد صنایع فعال در بازار سرمایه به به محدوده ۶.۵، در پایان اسفند پارسال رسیده، بررسی نسبت قیمت به درآمد P/E (TTM) صنایع بورس نشان می‌دهد ۴۲ درصد از صنایع بورس، نسبت قیمت به درآمدی کم‌تر از ۸ و ۱۴ درصد کم‌تر از ۵.۵ مرتبه دارند. ضمن این‌که ۶ درصد از صنایع بورس نسبت قیمت به درآمدشان کم‌تر از ۳.۵ است.

داده‌های ارائه شده در گزارش مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، از روند یک ساله تغییرات نسبت قیمت به درآمد بازار سهام(P/E)، نشان می‌دهد، این نسبت از محدوده ۶.۷ در پایان اسفند ۱۴۰۲به محدوده ۶.۵ در پایان اسفند پارسال رسید.

طبق این گزارش، بیش‌ترین نسبت P/E بازار، در طول امسال مربوط به آذر ماه با نسبت ۷.۱ و کم‌ترین P/E نیز مربوط به مهر ماه با نسبت ۵.۷ بوده است.

صنایع با بیش‌ترین P/E

داده‌های ارائه شده در گزارش مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، نشان می‌دهد: در اسفند پارسال، بیش‌ترین P/E به ترتیب متعلق به صنایع «ساخت رادیو و تلویزیون و دستگاه‌ها و سایل ارتباطاتی با نسبت ۱۸، رایانه و فعالیت‌های وابسته به آن با نسبت ۱۵، سایر واسطه‌گری‌های مالی با نسبت ۱۵، مواد و محصولات دارویی با نسبت ۱۲، منسوجات با نسبت ۱۲، خرده فروشی باستثنای وسایل نقلیه موتوری با نسبت ۱۱، زراعت و خدمات وابسته به آن با نسبت ۱۰ بوده است.

صنایع با کم‌ترین P/E

داده‌های این گزارش نشان می‌دهد؛ «بانک‌ها و موسسات اعتباری و سایر نهادهای مالی با نسبت ۲، استخراج نفت و گاز و خدمات جنبی جز اکتشاف با نسبت ۲، بیمه و صندوق بازنشستگی به جز تامین اجتماعی با نسبت ۴، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم با نسبت ۴، خدمات فنی و مهندسی با نسبت ۵، انتشار و چوب با نسبت ۵، استخراج کانه‌های فلزی با نسبت ۶» جزو صنایع با کم‌ترین نسبت P/E هستند.

نسبت قیمت به درآمد صنایع بورس در آغاز سال ۱۴۰۴/ نسبت قیمت به درآمد ۶۲ درصد صنایع بورس کم‌تر از ۸ است/ میانگین نسبت قیمت به درآمد صنایع فعال در بازار سرمایه به محدوده ۶.۵ رسید

 

51050 ak6506

نسبت قیمت به درآمد هر سهم چیست؟

نسبت قیمت به درآمد هر سهم یا همان P/E (TTM)، یکی از مهم‌ترین شاخص‌های تحلیلی برای سنجش ارزندگی سهام در بازار سرمایه است. این نسبت، بیانگر میزان انتظارات سرمایه‌گذاران از سودآوری آتی شرکت‌ها است و نقش مهمی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی ایفا می‌کند. هرچه این نسبت پایین‌تر باشد، به طور کلی می‌توان گفت سهم یا صنعت مربوط ارزنده‌تر است، مگر آن‌که دلیل کاهش نسبت، کاهش سودآوری یا ریسک‌های بنیادین باشد.

با این حال نسبت قیمت به درآمد(P/E) به‌تنهایی نمی‌تواند مبنای کامل تصمیم‌گیری باشد و باید همراه با تحلیل بنیادی، روندهای صنعت و شرایط کلان اقتصادی مورد بررسی قرار گیرد. سرمایه‌گذاران باید با در نظر گرفتن این عوامل، ترکیب مناسبی از صنایع کم‌ریسک با P/E پایین و پربازده را در سبد خود داشته باشند.

با این حال بررسی نسبت قیمت به درآمد صنایع مختلف بازار سرمایه ایران در فروردین ۱۴۰۴، تصویر به‌نسبت ارزنده‌ای از بازار ارائه می‌دهد. در حالی که برخی صنایع به دلیل رکود یا کاهش انتظارات سودآوری با نسبت قیمت به درآمد ( P/E) پایین مواجه‌اند، گروه‌هایی نیز با نسبت‌های بالا به چشم می‌خورند که می‌تواند ناشی از هیجانات مقطعی یا انتظار رشد بالا باشد.

سرمایه‌گذاران باید با توجه به شرایط بنیادی، رشد سودآوری، وضعیت کلان اقتصادی و تحلیل آینده صنعت، نسبت قیمت به درآمد شرکت ها و صنایع بورس را بررسی کنند. صرف پایین یا بالا بودن نسبت قیمت به سود یا درآمد ( P/E) نمی‌تواند معیار نهایی برای خرید یا فروش باشد، بلکه باید در کنار سایر شاخص‌ها مانند نسبت‌های سودآوری، رشد فروش، نرخ تورم، نرخ ارز و سیاست‌های کلان دولت بررسی شود.

در نهایت، برخی از صنایع می‌توانند گزینه‌های جذابی برای تحلیل و سرمایه‌گذاری ارزش‌محور در سال ۱۴۰۴ باشند؛ در حالی که برخی گروه‌های دیگر باید با دقت و احتیاط بیشتری مورد بررسی قرار گیرند.

وضع کلی نسبت قیمت به درآمد صنایع بورس

بررسی‌های سنا نشان می‌دهد از بین ۵۰ صنعت مورد بررسی ۳ صنعت که شامل ۶ درصد از کل بازار می‌شود نسبت قیمت به درآمد کم‌تر از ۳.۵ دارند و ۷ صنعت نیز نسبت قیمت به درآمدشان کم‌تر از ۵.۵ مرتبه است که معادل ۱۴ درصد از کل صنایع بازار سرمایه است.

در این میان ۲۱ صنعت نسبت قیمت به درآمدشان کم‌تر از ۸ است که معادل ۴۲ درصد از کل صنایع بورس است. این امر نشان‌دهنده ارزندگی نسبی بخش قابل‌توجهی از بازار است. .

این توزیع در عین حال نشان می‌دهد نسبت قیمت به درآمد بسیاری از صنایع بورس کم‌تر از میانگین نسبت قیمت به درآمد بازار است.

طبق این اطلاعات هم‌چنین ۶۰ درصد از صنایع بورس نسبت قیمت به درآمدی کم‌تر از ۱۰ دارند.

پایین ترین نسبت قیمت به درآمد

طبق گزارش سنا، ۳ صنعت شامل حفاری، بانکداری و خدمات رفاهی در بازار سرمایه ایران پایین‌ترین نسبت قیمت به درآمد P/E را به خود اختصاص داده‌اند در حال حاضر نسبت قیمت به درآمد شرکت‌هایی که در بخش حفاری فعالیت می کند به طور میانگین ۲.۷ و صنعت بانکداری در محدوده ۲.۸ است. هم‌چنین این نسبت برای صنعت خدمات رفاهی ۳.۵ مرتبه است.

گروه‌های دیگری مانند تامین سرمایه (۵.۳۹)، بیمه (۵.۶۰) و فعالیت‌های مهندسی (۵.۵۲) نیز در فهرست صنایع با نسبت قیمت به درآمد پایین قرار دارند. این موضوع می‌تواند نشانه‌ای از کم‌تر بودن انتظارات رشد سودآوری باشد یا این‌که این گروه‌ها هنوز مورد توجه جدی بازار قرار نگرفته‌اند.

صنایعی مانند شکر (۹.۴۰)، حمل‌ونقل ریلی (۹.۷۴)، سیمان و گچ (۹.۹۰)، و نساجی (۱۰.۱۰) در محدوده میانگین بازار قرار دارند و می‌توان آن‌ها را در طبقه متوسط جای داد.

بررسی برخی گروه‌های مهم

یکی از مهم‌ترین صنایع بورس گروه محصولات شیمیایی است که در حال حاضر میانگین نسبت قیمت به درآمد این صنعت در محدوده ۱۰ مرتبه است اما با توجه به صادرات‌محور بودن این گروه و تأثیر نرخ ارز، تحلیل‌گران نگاه مثبتی به این صنعت دارند. صنعت دارو نیز با وجود نسبت نسبتاً بالا، به دلیل ماهیت فعالیتش و نیاز دائمی بازار، همیشه مورد توجه سرمایه گذاران بوده است.

صنعت نرم‌افزار و خدمات نیز به دلیل ماهیت دانش‌بنیان و رشد مداوم فناوری اطلاعات، دارای نسبت قیمت به درآمد بالاتری نسبت به میانگین هستند، اما این موضوع ممکن است نشان از رشد مورد انتظار باشد.

منبع: سنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی