موضوعات داغ: # بوگاتی # آینده بازار طلا # امیر قطر # آژانس بین المللی اتمی # بارش برف # تعطیلی مدارس # هواشناسی # استقلال

نامه سرگشاده نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی به عارف

دریابیگی

دریابیگی به عارف نوشت: باید صد و سی هزار میلیارد تومان بابت اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان که سال‌ها معوق از اقدام مانده است، به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود.

به گزارش تجارت نیوز، نصرالله دریابیگی (نایب رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تامین اجتماعی) در نامه‌ای به محمدرضا عارف (معاون اول رئیس جمهور) از وضعیت صندوق‌های بازنشستگی و دیون انبوه دولت به سازمان تامین اجتماعی گلایه کرد.

متن این نامه سرگشاده را در ادامه می‌خوانید:

جناب آقای عارف معاون اول محترم ریاست جمهوری اسلامی ایران

با سلام و با تبریک سالروز دهه‌ی مبارک فجر انقلاب اسلامی و اعیاد پیش و پس از این ایام مبارک و با عرض تاسف فراوان ازعدم تحقق بخش قابل ملاحظه ایی از اهداف این انقلاب در حق محرومان و اقشار آسیب‌پذیر جامعه که یا بدلیل لجاجت و عناد دشمنان داخلی و خارجی این انقلاب یا به دلیل ضعف مفرط در نحوه اداره امور از سوی مسئولین مربوطه در سه قوه تصمیم ساز، ناظر و مجری کشور، که سهم کارگران و بازنشستگان این وسط فقط گرفتارتر شدن در تله‌ی تورم و بی‌اعتنایی به امورات آنان از سوی مسئولین به بهانه‌ها و توجیهات بی‌منطق بود، یکبار دیگر بر آن شدیم تا دردمندانه و در عین حال خیرخواهانه مطالبی را به استحضار رسانده، شاید در این فضای سخت و صعب حاکم بر معیشت و اقتصاد خانوار کارگری و بازنشستگی کشور، باعث تلنگری از شما بر مسئولین ذیربط گردد.

جناب آقای عارف! می‌دانیم که شما دلسوز جامعه‌ی کارگری و بازنشستگی کشور هستید زیرا شعارتان در زمان انتخابات و گفتمان‌تان در جمع‌های مختلف در حق این اقشار به شدت در معرض آسیب اقتصادی و اجتماعی دلالت بر خیر خواهی شما دارد. ولی از نظر منطقی باید آن شعار و گفتمان در کنار قدرت اجرایی قابل ملاحظه‌ای که اکنون در اختیار دارید، نمودی عینی و عملیاتی داشته و بتوان آن را در سفره کارگران و بازنشستگان ملاحظه کرد.

مع الوصف با عبور از کلیات گفت وشنودها که حتما «برای عملیاتی نشدن آن هزاران توجیح و دلیل که از کارگزاران در دولت‌های مختلف شنیده‌ایم و مهمترین آن گردن نگرفتن مسئولیت این وضع از سوی مسئولین وقت و اشاره کردن به مسئولین گذشته، مختصرا» به حوزه اجرایی جنابعالی به چند مورد اشاره می‌شود که امید است دستوراتی خیرخواهانه و البته شجاعانه در این خصوص امر به ابلاغ فرمایید.

اول: هر چند در سند بالادستی تقویت صندوق‌های بازنشستگی که مهمترین آن صندوق سازمان تامین اجتماعی است، از وظایف مسئولین اجرایی تعریف شده است و این به کنار که هیچ وقت اقدام موثری در این خصوص صورت نگرفته است، در بودجه سال جاری مصوب شد تا دولت از مبلغ صدها هزار میلیارد تومانی اصل بدهی خود از قبیل ۳۵۰ همت جاری سالیانه و ۲۰۰ همت طلب از کارفرمایان و ۸۰۰ همت کل بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی، حداقل صد و سی هزار میلیارد تومان بابت اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان که سال‌ها معوق از اقدام مانده است، به سازمان پرداخت کند. چرا این وجه از سوی سازمان برنامه و بودجه پرداخت نشده و به چه دلیل از این محل که مخصوص واریز به حساب سازمان تامین اجتماعی است، بیست و پنج هزار میلیارد تومان آن به وزارت بهداشت داده شد؟ خدا می‌داند! ده‌ها اقتصاددان برجسته کشور و در صدها نشست برگزار شده درمجامع تشکلات مربوطه، هیچکس مهر تاییدی بر این اقدام سازمان برنامه و بودجه نزده است، بلکه همه آن را یک اهمال کاری و بی‌انصافی در حق کارگران و بازنشستگان دانسته این عمل را دقیقا” در راستای سلب اعتماد جامعه‌ی کارگری و بازنشستگی از دولت آقای پزشکیان می‌دانند.

دوم: در آستانه‌ی برگزاری جلسات شورایعالی کار کشور، با ضریب نفوذ بالای دخالت دولت در این شورا با سه وزیر موثر و کلیدی هیئت وزیران در آن هستیم. از سویی از آنجایی که هنوز دولت، کارفرمای بزرگ در کشور است در جمع شرکای حاضر در شورایعالی کار (نمایندگان دولت، کارفرمایان، کارگران) است و دولت بدلیل داشتن کارخانجات و مراکز مختلف تحت پوشش قانون کار خود علاوه بر داشتن سمت نمایندگی از دولت در این شورا یا منافع کارفرمائی دولت قطعا «متمایل به نظر کارفرمایان در اتخاذ تصمیم برای حقوق کارگران و به تبع آن حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی می‌باشند و این ترکیب قطعا» در مسیر خلاف شعارهای آقای پزشکیان و شما در حمایت از کارگران و بازنشستگان قرار خواهند گرفت و سند آن تجربه تاریخ نگاری این شورا در سنوات گذشته است. آیا شما برای جلوگیری از هر گونه بی‌انصافی و بی‌عدالتی بابت آن، تدبیری و یا دستوری دارید؟ اگر دارید لطفا «برای مطالبه‌گری از این شورا، وفق نظر و شعار دولت در حمایت از این دو قشر شریف، نظرتان صراحتا» بیان فرمایید. ضمن آن که بسیار جای تشکر و امنتان خواهد بود که از وزیر اقتصادتان بپرسید که آیا توان اداره امور اقتصادی خانواده خود با ماهی ۱۰ میلیون تومان حقوق را دارد یا نه!

سوم: مستحضرید که به موجب قانون اساسی تامین بهداشت، سلامت و درمان رایگان حق هر شهروند ایرانی است. و هم مستحضرید که بموجب قانون الزام و درمان رایگان یادگار به جا مانده از دوران ریاست جمهوری مقام معظم رهبری، حق آحاد مردم ایران است با این وجود این را هم بدانید که اولا «کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی مطلقا» محروم از این قانون هستند. ثانیاً کارگران و بازنشستگان برای درمان خود سه بار باید خود وعائله‌شان را بیمه کنند، مرحله اول پرداخت در دوره بیمه‌پردازی نزد سازمان تامین اجتماعی از محل نه درصد از سی درصد از حقوق اندک خود مرحله دوم پرداخت مبلغی از حقوق بازنشستگی خود، مرحله سوم مبلغی بابت بیمه تکمیلی و مرحله چهارم پرداختی‌های زیر میزی به مراکز درمانی که اکنون با عبور از دوره زیر میزی به دوره گستاخ‌تری رسیده و آن رو میزی و علنی است.

آقای عارف گرامی! اکنون شما با قدرت اجرایی در اختیار، چه تدبیری برای خارج کردن کارگران و بازنشستگان از این وضع تاسف بار دارید؟ آیا لازم نیست دولت در این خصوص دستوری ویا تدبیری کند.

چهارم: جناب آقای عارف! شیرینی لقمه حرامی که دولت‌های گذشته از سفره‌ی کارگران و بازنشستگان یعنی صندوق تأمین اجتماعی برای پرداخت به مربی خارجی فلان تیم فوتبال گرفته تا پرداخت به… که اکنون اصل مبلغ آن به صدها هزار میلیارد تومان رسیده است، باعث شد که بانک مرکزی هم به بهانه‌ی واهی بفکر بدست گرفتن مدیریت بانک رفاه کارگران برآید.

و خجالت هم نکشیدند که حداقل با توجه به نام این بانک که نام مقدس کارگران بر آن منقوش است و حقوق مالکانه خصوصی کارگران و بازنشستگان بر آن ثابت و مسلم است، از این فکر غلط و بی‌منطق و در عین حال غیر قانونی و غیر شرعی صرف نظر کنند! همه می‌دانند که این بانک تشکیل یافته از سرمایه کارگران و تحت یک فکر اقتصادی بلند مدت و قوام دهنده امورات بانکی کارگران و کارفرمایان فعال در امور تولیدی و اشتغال به دستور حاکم وقت کشور شکل گرفته است و جالب اینکه تنها بانکی است که یا بی‌بهره و یا کم بهره از حمایت‌های دولت‌ها، هیچوقت در زیان نبوده است. و در چرخه فعالیت اقتصادی فعالان تولیدی کشور و کارگران و بازنشستگان بیشترین بهره را به جامعه‌ی هدف از جمع بانک‌ها ی کشور عرضه کرده است.

آیا از چرایی این دست درازی بر این بانک باخبر هستید؟ آیا سوالی از دلسوزان و از آگاهان نظام بانکداری کشور همچنین از شرعی بودن این دست درازی بر حقوق کارگران و بازنشستگان مطلع می‌باشید؟

وجدانا اگر به نتیجه ایی رسیدید که این کار خلاف بود و هست و خواهد بود، دستوری در جهت توقف آن در قالب ارائه لایحه ایی به مجلس شورای اسلامی اقدام فرمائید. و ختم کلام اینکه جناب آقای عارف عزیز: من این عریضه و مطالب معروض افتاده را همراه با بغض و اشک نوشتم و نمیدانم اوضاع روحی‌تان در زمان قرائت آن چگونه است ولی خدا را شاهد میگیریم که آنچه گفتم قسمتی از درددل صدها مراجعه کننده روزانه ما بوده که امید است با انتقال آن به شما اندکی از رسالت و مسئولیت خود را به سرانجام رسانده و از آنجایی که آستانه‌ی تحمل‌پذیری صبر این عزیزان که دستشان از دیدارتان کوتاه است، مجبور به پی گیری این نامه و وصول جوابیه ایی همراه با دستوری که میفرمائید، در مقام حلقه‌ی قانونی را بط بین این دو قشر، با شما به وظیفه‌ی خود عمل کرده باشیم.

انشا الله کار به جایی نرسد که مجبور شویم این خواسته‌های به حق جامعه هدف و ده‌ها مطالبات قانونی وشرعی دیگر آنان را علنی و به شکل‌های دیگری پی گیر شویم.

منبع: ایلنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی