به گزارش تجارتنیوز، صنعت لوازم خانگی پس از خودرو بزرگترین صنعت غیرنفتی کشور شناخنه میشود و با گردش مالی بیش از هشت میلیارد دلاری در جایگاه دوم به لحاظ مالی قرار دارد، اما در حوزه اشتغال نزدیک به یک میلیون نفر در این حوزه به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار هستند. تعداد نمایشگاه لوازم خانگی طی سال و در سراسر کشور برگزار میشود نیز از خودروسازی بیشتر است و به دلیل گستردگی مخاطب نسبت به خودرو، نمایشگاههای آن نیز شلوغتر هستند.
نمایشگاه لوازم خانگی تهران به عنوان اصلیترین نمایشگاه که توسط انجمن تولیدکنندگان برگزار میشود بیشترین بازدیدکننده را دارد و شرکتها علاوه بر عرضه آخرین محصولات خود، عرضه مستقیم نیز دارند. این در حالی است که در این صنعت چندین انجمن با عناوین مشابه هم وجود دارد و هر کدام خود را نماینده واقعی تولیدکنندگان میدانند امری که حتی وزارتخانه هم نتوانسته حریف آنها شود و همه را تحت یک انجمن درآورد.
تعجب سفیر کره جنوبی از تعدد تولیدکنندگان
نمایشگاه امسال یک میهمان ویژه داشت و آن هم سفیر کره جنوبی بود که بدون دعوت از سوی مقامات، خود شخصا برای بازدید به نمایشگاه آمد. در حال حاضر برندهای کره جنوبی به لحاظ گستردگی محصولات در دنیا اول هستند و پیش از تحریمها سهم اصلی را در بازار ایران داشتند. طوریکه در نامه ممنوعیت واردات لوازم خانگی به صراحت عدم واردات محصولات کرهای ذکر شده است.
بازار ایران آنقدر برای کره ارزش دارد که برندهای سامسونگ و ال.جی خط مونتاژ خود را در ایران راه اندازی کردند و با داخلیسازی 20 درصدی به دنبال مطرح شدن به عنوان تولیدکننده ایرانی بودند. حتی در سالهای آخر فعالیت خود دو محموله به کشورهای آسیای میانه صادر کردند، اما سیاست در ایران بر اقتصاد مقدمتر است و این برندها مجبور به خداحافظی شدند.
حالا سفیر کره جنوبی به نمایشگاه آمده بود و فقط به غرفههای سام و جی پلاس رفت؛ شرکتهایی که پس از ممنوعیت واردات و تحریمها به اسامی ایرانی تغییر نام دادند و حالا به جای لوازم کرهای، لوازم چینی استفاده میکنند. یونگ کانگ هیون حاضر به گفتگو رسمی با خبرنگاران نشد ولی در بازدید از این دو غرفه و نمایشگاه نکاتی را مطرح کرد.
سفیر کره جنوبی در حالی از این دو غرفه بازدید کرد که به طور مشخص تحت تاثیر پیشرفت و کیفیت محصولات ایرانی قرار گرفته بود. نکته جالب توجه در این بازدید حیرت سفیر کره از تعداد بالای تولیدکنندگان لوازم خانگی بود. طوری که سفیر یک کشور صاحب تکنولوژی در صنعت لوازم خانگی همین سوال خبرنگاران ایرانی را داشت که وجود این همه تولیدکننده برای کشور ایران زیاد نیست؟
حضور گسترده برندهای ناآشنا در نمایشگاه لوازم خانگی
در بیست و سومین نمایشگاه لوازم خانگی ۵ سالن به شرکتهای فعال در این حوزه اختصاص داده شده بود که نام بیشتر غرفهها برای بازدیدکنندگان ناآشنا بود. تقریبا در تمام استانها یک واحد یخچالسازی ایجاد شده و حتی برخی برندها واحد تولیدی نداشتند و فقط به یک دفتر فروش و اسم خلاصه شده بودند و محصولات آنها توسط سایر شرکتها تولید میشود، برندهایی که تاکنون در هیچ لوازم خانگی خیابان جمهوری یا امین حضور دیده نشده است.
با وجود ممنوعیت واردات، شرکتهای کمی سراغ تولید لوازم خانگی کوچک رفتند، زیرا این کالاها به دلیل حجم کم به راحتی قاچاق میشوند و تولید ایرانی شانس زیادی برای رقابت با آنها ندارد. این حوزه هم مانند لوازم خانگی بزرگ، مونتاژ قطعات چینی است، اما به همان نسبت محدودیت داخلیسازی یخچال و فریزر هم ندارد و کاملا قطعات آن از چین تامین میشود.
برخی برندها مانند وست پوینت، هارد استون و تولیپس در این حوزه فعالیت میکنند، اما همچنان سهم اصلی بازار متعلق به برندهای قاچاق خارجی است.
نمایشگاه لوازم خانگی به پایان رسید. نمایشگاهی که بیشتر بیانگر سیاست شکستخورده وزارت صمت در صنعت لوازم خانگی بود. اعطای مجوزهای بدون حساب و کتاب، عدم نظارت بر کیفیت محصولات و ایجاد زمینه برای فساد در قالب تاسیس کارخانه برای گرفتن تسهیلات و مواد اولیه ارزان، همگی در نهایت به این مسیر منتهی شد که تلاش و زحمت چند برند محدود ایرانی که برای ارتقا کیفیت تلاش میکنند دیده نشود و مصرفکننده به سمت کالای خارجی و قاچاق حتی به قیمت نداشتن گارانتی رسمی برود.
اولین عوارض این سیاست توزیع مواد اولیه ارزان و تسهیلات بین صدها تولیدکننده و؛ تفاوت اندک قیمت کالای ایرانی و خارجی است. در صورت ادامه وضعیت فعلی شاهد تعطیلی تمام برندها حتی برندهای با کیفیت ایرانی خواهیم بود.هرچند محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزیر صمت در برنامه تلویزیونی میزان رضایت مردم از محصولات لوازم خانگی را ۹۰ درصد اعلام کرده بود. نظر سنجی که در سایه ممنوعیت لوازم خانگی صورت گرفته است.
تصاویر زیر تعدادی از لوازم خانگیهایی هستند که در نمایشگاه امسال به نمایش گذاشته شدند!
دوم بودن این صنعت و حجم 8 میلیارد دلاری ان را چگونه حساب کرده اید؟ این اطلاعات همان جذابیت گمراه کننده این صنعت است!
به صنعت فولاد، ساختمان، حمل و نقل، بانکی، خدمات رستران و هتلداری و گردشگری، نساجی، فولاد ، سیمان ، غذایی، اشامیدنی، بیمه … هم توجه فرمایید.
صنعت لوازم خانگی در رده دهم و بیستم هم نیست
بنده بعنوان یک فروشنده به این واقعیت اشاره مینمایم که وقتی ارزان میدم نمیخرن وقتی گران میدم میخرن اصلأ کیفیت بلد نیستند فقط به زبان فروشنده نگاه میکنند که چه کالایی را بخرند نه بهترین کالاها رو واین در این زمان یک واقعیت است
اصلا بیاید این کشور ۲دستی بدیم به چین خیال این ملتو راحت کنید من یه نفر خسته شود هر جا میریم جنس چینی وسلام
بله نمایشگاه برای توجیح وزارت سمت برگزار شد و هر مدیری ادعاو اثبات مدیریت و توانائی و….. خودشو نشون داد منتهی که ضرر کرد مصرف کننده بیچاره بود
اینکه بازار پر شده از انواع و اقسام تولیدکننده….بد که نیست هیچ ….خیلی هم خوبه…چون کسی بخواد تو بازار جنسش فروخته شه باید با بقیه رقابت کنه…کاش این اتفاق تو همه چی بیفته و اجازه تولید رو فقط به دو تا شرکت ندن….و این بازار باشه که مشخص کنه کی بره کی بمونه
یه عده حمایت از تولید داخل رو بد میدونن و مثال خودروسازی رو میزنن…حکومت از خودرو سازی حمایت نکرده یه انحصار ۶ دانگ بهش داد…این اسمش حمایت نیست
واقعا جای تأسف داره.
ما داریم توی عصر تکنولوژی زندگی میکنیم .ماهم مثل همه ی آدمهای دنیا دوست داریم که حداقل حق انتخاب به روز ترین وبا کیفیت ترین وسیله ی دنیا رو داشته باشیم .الان من یه ساید ایرانی مثلاً از بهترین شرکتهای ایران خریدم .
صداش واقعا آزار دهنده است .اصلا راضی نیستم .این همه هم پول بابتش دادم .خب چرا من مجبور باید باشم از بین یه تعداد کالای داخل یکی رو انتخاب کنم شاید من کیفیت اونها رو نپسندم .چرا مثلاً یه ساید آمریکایی نباید توی کشور من باشه .خب توی دنیا کلا 20تا شرکت هست که با کیفیت ترین وبه روز ترین لوازم رو دارن چون مشتری مدارن وهمه دنیا ازشون میخرن.چرا نباید ما بتونیم یکی از اون وسایل رو داشته باشیم چرا؟ اگه سیاست ما تولید داخل هست پس باید و باید نظارت هم باشه .من واقعا احساس میکنم پولمو ریختم دور .متاسفانه دزدی به مدلهای مختلف توی صنایع تولیدی ما در تمام تولیدات هست .
کاش تولید کننده های داخلی هم قدردان سیاست گذاری های دولتمردانشون بودن و همین طور برای ما مصرف کنندگان ارزش قائل بودن و به هر قیمتی کالای بی کیفت نمیزدن .هر کس اگه راضی هم باشه که نیست.اون با کیفت تره رو تجربه نکرده که از این محصولات راضیه.
باسلام انقدربرند بی کیفیت دربازار است که خریدارسردرگم است چه بردنی راخریداری کند جالب اینکه عدم نظارت باعث شده بعضی وقتا کالای بی کیفیت گرانترازباکیفیت به مشتری فروخته شودووووو
سلام فقط برند اسنوا خدایش من دو سال خریدم خیلی عالیه
وقتی منافع و سیاست جای کیفیت را بگیرد و هیچ کنترلی بران نداشته باشد همین اوضاع نابسامان و باند فاسد را به وجود میاورد مثل بخاریهایی که اطراف تبریز ساخته و با رشوه استاندارد گرفته و باعث کشته شدن مردم در برف و بوران میشوند
خاتم سیاست زدگی امری لازم برای خروج از گوشه رینگ است . سیاست در ایران بر اقتصاد و سایر نیازهای حیاتی ملت مقدم است که باید از این شرایط خارج شویم .
انحصار پیشرفت نمی آورد،چندین سال است دو خودرو ساز داخلی خودرو می سازند،آیا توانسته اند خورویی کاملا ایرانی بسازند؟لوازم خانگی هم به همین صورت،ما مردم ایران در اجناس ایرانی و چینی کیفیت نمیبینیم،
من دیگه. حرفی ندازم