موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # بندر شهید رجایی # آتش سوزی # صنایع بورس # قیمت سکه # اجاره بها مسکن # صندوق سرمایه گذاری # ارزش دلاری بورس

واردات گاز از روسیه و یا هر کشور دیگری هشدار و زنگ خطر است

مدیر پیشین امور بین‌الملل وزارت نفت گفت: ما صادرکننده گاز به ترکیه و عراق بودیم، خط لوله صدور گاز به پاکستان و تا هند را اجرا کردیم، به‌دنبال صادرات گاز به اروپا بوده‌ایم اما اکنون وضعیت به نحوی شده که مجبوریم واردات داشته باشیم.

به گزارش تجارت نیوز، علی ماجدی درباره همکاری گازی ایران و روسیه و واردات از این کشور اظهار داشت: اگر توافق گازی که بناست سالانه ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز از روسیه به ایران ارسال شود یک برنامه کوتاه‌مدت باشد تا کسری گاز کشور جبران شود؛ مثمرثمر است اما در بلندمدت نباید به آن دل ببندیم.

وی توضیح داد: اکنون در پروژه گازی با روسیه بناست که گاز روسیه از مسیر آذربایجان به ایران ارسال شود، قبلا ما از این خط لوله برای صادرات گاز استفاده می‌کردیم و گاز را به آذربایجان ارسال می‌کردیم اکنون به نظر می‌رسد که قرار است به صورت معکوس مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

مدیر پیشین امور بین‌الملل وزارت نفت در ادامه گفت: ما دومین منبع گازی جهان را داریم، باعث تاسف است که بخواهیم واردات گاز داشته باشیم، البته برای حل مشکل کنونی نفت و گاز در کشور نیاز به سرمایه‌گذاری کلان است کشوری که دومین منبع گازی جهان را دارد نباید شرایط به گونه‌ای شود که برای تامین نیاز داخل به واردات وابسته باشیم.

وی بیان داشت: ما اکنون ناترازی گاز داریم و دلیل آن عدم سرمایه‌گذاری است که تحریم مانع شده است و لازم است که کشور از این وضعیت نجات پیدا کند، ما صادرکننده گاز به ترکیه و عراق بودیم، خط لوله صدور گاز به پاکستان و تا هند را اجرا کردیم، بدنبال صادرات گاز به اروپا بوده‌ایم اما اکنون وضعیت به نحوی شده که مجبوریم واردات داشته باشیم.

ماجدی با بیان اینکه واردات گاز از روسیه و یا هر کشور دیگری هشدار و زنگ خطر است، تصریح کرد: منابع هیدروکربوری ممکن است روزی اثرات خود را از دست بدهد قراردادهای گازی ما به گونه‌ای نباشد که زمانی که دنیا هیچ استفاده‌ای از گاز و سوخت فسیلی ندارد ما مجبور باشیم یک هزینه‌ای بابت دریافت گاز به دیگر کشورها بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: فعلا که روی میادین نفتی و گازی کشور سرمایه‌گذاری لازم صورت نگرفته؛ می‌توانیم از این مسیر نیاز خودمان را تامین کنیم، ما درست یا غلط به تمام شهرها و روستاهای کشور لوله‌کشی گاز کردیم و این نیاز را در مردم بوجود آورده‌ایم و اکنون نمی‌توانیم این پروسه را متوقف کنیم. بنابراین برای کوتاه‌مدت ناچاریم نیازمان را از مسیر واردات تامین کنیم، اما نباید به عنوان یک راه حل برای ما تلقی شود.

مدیر پیشین امور بین‌الملل وزارت نفت تاکید کرد: کشوری که دومین منابع گازی جهان را در اختیار دارد نباید به این روز بیفتد که مجبور به واردات باشد، این نشان می‌دهد چقدر تحریم و عدم سرمایه‌گذاری کشور را عقب رانده است.

وی ابراز امیدواری کرد که در مذاکرات مسائل ما حل شود و به جایگاه واقعی خودمان در حوزه صادرات نفت و گاز به عنوان اولین دارنده ذخایر هیدرورکبوری دنیا دست پیدا کرده و بهره‌برداری لازم را داشته باشیم.

ماجدی اظهار داشت: ما نیاز به سرمایه‌گذاری داریم تا در دوره ۴ تا ۵ ساله علاوه بر رفع کمبود گاز کشور خودمان مازاد صادرات هم فراهم شود، باید برای حل مشکل گاز کشور روی برداشت از بلوک‌های گازی خزر هم تمرکز کنیم، در پارس جنوبی بصورت EOR و IOR برداشت داشته و پروژه فشارافزایی را به سرانجام برسانیم.

به گفته وی؛ اگر روی منابع گازی سرمایه‌گذاری صورت گیرد، به اروپا هم گاز صادر می‌کنیم اما شرط آن اینکه باید جهان ما را یک کشور نرمال ببیند و این مستلزم حل بسیاری مسائلی است که کشور درگیر آن است، نفت و گاز کشور در واقع به بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد که لازمه جذب این میزان سرمایه رفع محدودیت‌های بین‌المللی است.

پیش‌تر تفاهم‌نامه‌ای برای واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز معادل حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب در روز از روسیه به ایران امضا شد که در سفر اخیر وزیر نفت به روسیه که به منظور شرکت در هجدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور انجام شد؛

محسن پاک‌نژاد گفت: مسیرهای انتقال گاز مورد بررسی قرار گرفته و بر استفاده از مسیر زمینی از طریق خاک جمهوری آذربایجان تفاهم حاصل شد.

بنا بر این است گاز روسیه در منطقه آستارا تحویل ایران می‌شود و آنگونه که مقام عالی وزارت نفت اعلام کرده هماهنگی‌های لازم میان روسیه و آذربایجان در حال انجام است.

به گفته وی؛ این طرح دارای قطعه دومی خواهد بود که در آینده نهایی می‌شود.

منبع: ایلنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی