موضوعات داغ: # بوگاتی # آینده بازار طلا # امیر قطر # آژانس بین المللی اتمی # بارش برف # تعطیلی مدارس # هواشناسی # استقلال

وزیر شهرسازی: قیمت قطعی ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن مشخص نیست

82a199ee a3e0 4e9

وزیر راه و شهرسازی توضیح‌ داد: تا قبل از دولت چهاردهم از ۸۰۰ هزار واحد، حدود ۳۷۰ هزار واحد تسهیلات بانکی دریافت کرده‌اند. در چند ماه اخیر ۴۰ هزار واحد دیگر هم تسهیلات گرفته‌اند و دست‌کم ۴۰۰ هزار واحد دیگر باید به سیستم بانکی وصل شوند.

به گزارش تجارت نیوز، وزیر راه و شهرسازی گفت: در زمینه حمایت از مستأجران هم بسته ساماندهی بازار اجاره و حمایت از مستأجران تدوین شد که در دو ماه آینده در شورای عالی مسکن تصویب می‌شود.

فرزانه صادق مالواجرد در گفت وگویی در خصوص تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن اظهار داشت: اگر قرار است دولت اصل ۳۱ قانون اساسی را اجرا کند، هدفگذاری باید درست باشد. در تلاش هستیم با همه محدودیت‌های منابع، ۸۰۰ هزار واحد حمایتی در قالب نهضت ملی مسکن را تحویل دهیم و به دنبال آن هستیم تا تسهیلات را برای این ۸۰۰ هزار واحد تأمین کنیم.

وی بیان‌داشت: با قطعیت نمی‌توان گفت که همه ۸۰۰ هزار نفر متقاضی مسکن حمایتی جزو دهک‌های یک تا سه یا دهک‌های زیر دهک پنج هستند، بر این اساس شفافیت و شناسایی متقاضیان دهک‌های یک تا سه هدف نخست در ساخت واحدهای حمایتی است.

صادق تصریح‌ کرد: منظور این نیست که متقاضیان دهک‌های دیگر نباید مد نظر باشند، معتقدیم اگر دولت قرار است به طور مستقیم در خانه‌سازی دخالت کند، باید به خانه‌دارشدن دهک‌های یک تا سه معطوف شود.

وی خاطرنشان‌کرد: تخصیص تسهیلات، تامین زمین و همراهی با بخش خصوصی، پیمانکاران و انبوه سازان از جمله برنامه‌های دولت برای ساخت مسکن است.

وزیر راه و شهرسازی بیان‌ داشت: آورده‌ای که دهک‌های یک تا سه باید داشته باشند قابل پیش‌بینی نیست، زیرا بعضاً خانوارها نمی‌توانند این آورده را تأمین کنند، برنامه ما این است که متقاضیان این دهک‌ها با اجاره به شرط تملیک خانه‌دار شوند؛ یعنی اجاره‌ به عنوان اقساط تسهیلات و آورده لحاظ می‌شود.

وی با اشاره به برنامه دولت برای نوسازی بافت‌های فرسوده، گفت: اولویت دیگر دولت در ساخت مسکن، توجه ویژه به این بافت‌هاست، سکونت در این بافت‌ها با کمترین ایمنی و دسترسی کم به خدمات است.

وی اظهار داشت: در شهرهای کوچک و متوسط پاسخگویی به نیاز مسکن محرومان راحت‌تر است و در این شهرها سریعتر به هدف می‌رسیم، اما در کلان‌شهرها و مراکز استان نیاز به زمان بیشتری برای تولید مسکن داریم و به طور قطع تأمین منابع دولتی اثرگذار خواهد بود.

تسهیلات بانک‌ها

وی در ادامه تاکید کرد: اینکه میزان تسهیلات مسکن باید افزایش پیدا کند، قطعی است اما به دلیل ناترازی سیستم بانکی، مبلغ مورد بحث است.

وزیر راه و شهرسازی توضیح‌ داد: تا قبل از دولت چهاردهم از ۸۰۰ هزار واحد، حدود ۳۷۰ هزار واحد تسهیلات بانکی دریافت کرده‌اند. در چند ماه اخیر ۴۰ هزار واحد دیگر هم تسهیلات گرفته‌اند و دست‌کم ۴۰۰ هزار واحد دیگر باید به سیستم بانکی وصل شوند.

وی گفت: در جلسات با بانک مرکزی، سهم هر بانک از تسهیلات پرداختی به این ۴۰۰ هزار واحد، مشخص و به بانک‌ها ابلاغ شد و امیدواریم تا پایان سال سهم الشراکه بانک‌ها به واحدهای باقی‌مانده متصل شود.

وی خاطرنشان کرد: برنامه‌ دیگر ما تأمین و آماده‌سازی زمین برای ساخت مسکن است که در وزارتخانه شتاب گرفته است.

وی یادآور شد: در دولت چهاردهم با توجه به لزوم اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و قانون جهش تولید مسکن در راستای تأمین مسکن محرومان، تاکنون بیش از سه‌هزار و ۶۰۰ هکتار اراضی الحاقی به محدوده شهرها یا در قالب شهرک مسکونی دولتی، آماده‌سازی و در مرحله واگذاری به متقاضیان برای احداث واحد مسکونی و اجرای خدمات زیربنایی از سوی دستگاه‌های خدمات‌رسان قرار گرفت.

وزیر راه و شهرسازی ادامه‌ داد: از این اراضی نزدیک به ۴۰ هزار واحد در قالب طرح جوانی جمعیت تا پایان امسال واگذار می‌شود. همچنین تا پایان سال، زمین لازم برای ۴۰ هزار واحد مسکن در قالب احداث مسکن محرومان در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار می‌گیرد تا براساس تفاهمنامه، پس از احداث واحدها در اختیار متقاضیان جامعه هدف قرار گیرد.

وی اظهار داشت: همچنین در سه ماه نخست سال آینده ٥٠ هزار واحد مسکونی حمایتی شهری و روستایی با همه خدمات، افتتاح و تحویل جامعه هدف می‌شود. نوسازی و بهسازی مسکن روستایی، افزایش سقف تسهیلات تا ۴۰۰ میلیون تومان و همچنین ظرفیت‌سازی برای تأمین زمین برای احداث انواع مسکن از جمله مسکن معیشت محور در روستاها از دیگر اقدامات ما است.

صادق اضافه‌کرد: در زمینه حمایت از مستأجران هم بسته ساماندهی بازار اجاره و حمایت از مستأجران تدوین شد که در دو ماه آینده در شورای عالی مسکن تصویب می‌شود. این بسته شامل «تسهیلات کمک ودیعه با حمایت ویژه از مستأجران کم درآمد»، «افزایش عرضه مسکن و مسکن اجاره‌ای شامل تسهیلات ساخت برای واحدهای نیمه تمام»، «تسریع در تکمیل طرح‌های حمایتی» و «ساخت مسکن استیجاری از سوی بخش غیر دولتی و شهرداری‌ها» است.

هزینه تمام شده ساخت واحدها

وی بیان‌داشت: یکی از مشکلات ما در اجرای نهضت ملی مسکن این است که با توجه به تورمی که وجود دارد قیمت قطعی برای ساخت واحدها مشخص نیست، در برخی پروژه‌ها مشکلاتی بابت افزایش هزینه ساخت به‌وجود آمده است اما تلاش و برنامه ما این است تا هزینه‌ها در ساخت مسکن حمایتی و همچنین واحدهای خودمالکی یا واحدهایی که توسط تعاونی‌ها ساخته می‌شود، کمتر شود.

وی تصریح کرد: هزینه ساخت در پروژه‌های مختلف و در شهرها و مناطق با توجه به دسترسی‌ها و خدمات زیربنایی، متفاوت است. تا پایان سال هم میزان افزایش وام و هم پرداخت تسهیلات ۴۰۰ هزار واحد باقی‌مانده انجام می‌شود.

منبع: شفقنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی