موضوعات داغ: # قیمت سکه # افزایش معاملات مسکن # عرضه خودرو در بورس کالا # پیش بینی بازارها # واردات شمش طلا # افت شاخص بورس # بورس کالا # اجاره بها مسکن

پالرمو در صادرات نفت تاثیری دارد؟

بشکه نفت
مدیر پیشین امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران گفت: در شرایط موجود صادرات در حداقل‌های ممکن در حال انجام است و به نوعی چرخ می‌چرخد اما قاعدتا برای اینکه پالرمو بتواند موثر باشد باید اصل قضیه یعنی لغو تحریم‌ها محقق شود

به گزارش تجارت نیوز، محسن قمصری درباره تاثیر تصویب پالرمو بر صادرات نفت ایران اظهار داشت: پالرمو درواقع یک ابزار بانکی مالی و پرداختی است که در مرحله بعد از تحریم کاربرد دارد، یعنی تا زمانی که تحریم خرید نفت ایران لغو نشده باشد طبیعی است که پالایشگران، خریداران و مصرف‌کنندگان نفت ایران به دلیل تنبیهات شدیدی که امریکا علیه کسانی که قواعد مربوط به محدودیت علیه ایران را رعابت نکنند؛ اعمال می‌کند،  به خود این اجازه را نمی‌دهند که از ایران نفت بخرند.

وی تاکید کرد: بنابراین ابتدا باید تحریم  لغو شود و امکان خرید نفت به صورت مستقیم و بدون محدودیت وجود داشته باشد و در مرحه بعد مسائل  مالی، بانکی و پرداخت‌ها حل شود، بعبارت دیگر تا زمانی که اصل تحریم خرید نفت ایران لغو نشود تصویب پالرمو چندان به افزایش صادرات نفت ما کمک نمی‌کند.

مدیر پیشین امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران گفت: پالرمو یک ابزار مالی برای معاملات  است بنابراین کسانی که اکنون نفت ایران را می‌خرند که عمدتا هم یک کشور است باید ببینیم چطور با این قضیه برخورد می‌کنند، در صورت اجرایی شدن پالرمو شاید تاحدی پرداخت‌ها راحت‌تر شود اما در هر حال تا زمانی که اصل تحریم خرید برداشته نشود این ابزار کمک چندانی به صادرات نفت ایران نمی‌کند.

وی بیان داشت: اکنون چین تنها کشوری است که نفت ایران را می‌خر‌د و توسط واسطه‌ها، دلال‌ها و صراف‌ها پول را پرداخت می‌کند که البته عمدتا وجوه حاصل از فروش نفت نیز در کشورهای مقصد صادرات نفت ایران از جمله چین می‌ماند و  باتوجه به اینکه ما عمده کالاها را از کشور چین وارد می‌کنیم عملا پول نفت در همین کشور به مصرف می‌رسد و درواقع نقل و انتقال زیادی انجام نمی‌شود.

قمصری خاطرنشان کرد: بنابراین در شرایط موجود صادرات در حداقل‌های ممکن در حال انجام است و به نوعی چرخ می‌چرخد اما قاعدتا برای اینکه پالرمو بتواند موثر باشد باید اصل قضیه یعنی لغو تحریم‌ها محقق شود.

وی یادآور شد: طبیعی است که در صورت  الحاق ایران به پالرمو  و انجام پرداخت‌ها از کانال‌های معتبر بانکی  هزینه‌های نقل و انقتال نیز کاهش خواهد یافت و درواقع درامدهای نفتی نیز افزایش پیدا می‌کند.

منبع: ایلنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی