موضوعات داغ: # ایران و آمریکا # ترامپ # کتاب # آمریکا # سیدعباس عراقچی # سوریه # مذاکرات ایران و آمریکا # پیش بینی بازارها

پروژه پایلوت کره جنوبی: تبدیل گازهای گلخانه‌ای صنعت فولاد به گاز سنتزی

پروژه پایلوت کره جنوبی: تبدیل گازهای گلخانه‌ای صنعت فولاد به گاز سنتزی
دو غول صنعتی کره‌جنوبی، شرکت فولادسازی پوسکو و شرکت شیمیایی ال‌جی، پروژه‌ای آزمایشی را برای تبدیل دی‌اکسید کربن حاصل از تولید فولاد به گاز سنتزی آغاز می‌کنند.

به گزارش تجارت نیوز، شرکت فولادسازی کره‌ای پوسکو (Posco Holdings) و شرکت شیمیایی ال‌جی (LG Chem) با همکاری یکدیگر، پروژه‌ای پایلوت را برای استفاده از فناوری جذب و استفاده مجدد از کربن (CCU) آغاز می‌کنند که در آن دی‌اکسید کربن حاصل از فرآیند فولادسازی به گاز سنتزی (syngas) تبدیل می‌شود و در فرآیندهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این پروژه نمایشی بخشی از برنامه ملی «پروژه مگای CCU» کره جنوبی است و شامل جذب CO₂ در مجتمع فولادسازی پوهانگ متعلق به پوسکو و پردازش آن با استفاده از فناوری ریفرمینگ خشک متان شرکت شیمیایی ال‌جی است.

گاز سنتزی چیست و چه کاربردی دارد؟

فرآیند ریفرمینگ خشک متان (Dry Methane Reforming) با ترکیب CO₂ و CH₄ (متان) گازی سنتزی تولید می‌کند که از مونوکسید کربن و هیدروژن تشکیل شده است. این گاز می‌تواند به‌عنوان عامل کاهنده در تولید فولاد یا خوراک اولیه صنایع شیمیایی (از جمله پلاستیک و سوخت) مورد استفاده قرار گیرد. منبع تأمین متان احتمالاً گاز طبیعی یا منابع صنعتی دیگر خواهد بود.

جدول زمانی پروژه

جدول زمانی این پروژه به این شرح است: سال ۲۰۲۶ مرحله طراحی آغاز خواهد شد؛ سال ۲۰۲۸ آغاز ساخت و تا سال ۲۰۳۰ فاز عملیات آزمایشی و ارزیابی انجام خواهد شد.

پوسکو رهبری پروژه را بر عهده دارد و ال‌جی پشتیبانی فنی را به همراه مؤسسات پژوهشی ملی از جمله دانشگاه Postech، دانشگاه ملی سئول و مؤسسه تحقیقات فناوری شیمی کره ارائه خواهد کرد.

به گفته جونگ‌کو لی، معاون اجرایی و مدیر ارشد فناوری در شرکت شیمیایی ال‌جی، این همکاری «نقطه عطفی است که در آن صنایع فولاد و شیمیایی با هم همکاری می‌کنند تا رهبری دوره کربن‌زدایی را بر عهده بگیرند.»

پروژه مگای CCU کره جنوبی چیست؟

این پروژه، تحت نظارت وزارت علوم، تلاشی ملی برای توسعه فناوری‌های جذب و استفاده از کربن در صنایع پرانتشار مانند فولاد، پتروشیمی و پالایش است. برنامه مذکور از پروژه‌های پایلوتی حمایت می‌کند که در آن CO₂ جذب‌شده به سوخت‌ها، مواد اولیه و ورودی‌های صنعتی تبدیل می‌شود.

چالش‌ها و ملاحظات فنی

طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، صنعت فولاد بین ۷ تا ۹ درصد از کل انتشار CO₂ مرتبط با انرژی را در جهان به خود اختصاص داده است. فناوری‌های CCU می‌توانند مسیرهایی برای استفاده مجدد از این گازها فراهم کنند، اما موضوع مقیاس‌پذیری همچنان یک نگرانی مهم باقی‌مانده است.

ریفرمینگ خشک نیاز به دمای بسیار بالا (بالای ۸۰۰ درجه سانتی‌گراد) دارد و انرژی‌بر است. این موضوع باعث می‌شود که این روش پرهزینه‌تر از روش‌های سنتی مانند ریفرمینگ بخار متان باشد.

با وجود این چالش‌ها، این پروژه نشان‌دهنده گام مهمی در جهت کربن‌زدایی از صنایع سنگین است. هفته گذشته نیز، شرکت کینگسپان (Kingspan) قراردادی برای تأمین فولاد سبز تولیدشده با استفاده از هیدروژن و برق تجدیدپذیر از شرکت اسپانیایی هایدنوم استیل (Hydnum Steel) امضا کرد.

این تلاش‌ها نشان می‌دهند که صنعت فولاد جهانی به‌طور فزاینده‌ای به‌سوی راهکارهای نوآورانه برای کاهش اثرات زیست‌محیطی خود در حال حرکت است.

منبع: فولاد نیوز

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی