موضوعات داغ: # آمریکا # عراقچی # ارزش معاملات بورس # خلیج فارس # ارزش دلاری بورس # پیش بینی بازارها # بیت کوین # بندر شهید رجایی

پیش‌بینی جهش در بازار سرمایه سال 98

پیش‌بینی جهش در بازار سرمایه سال 98
کارشناسان بورسی پیش‌بینی کردند که سال 98 بازار سهام شاهد جهش بیشتری نسبت به امسال خواهد بود.

به گزارش تجارت‌نیوز، پرونده معاملات بورس تهران در سال ۹۷ در حالی به بسته شدن نزدیک می‌شود که شاخص کل این بازار از ابتدای سال تا پایان معاملات روز چهارشنبه (۲۲اسفندماه) رشد بیش از ۵/ ۷۵ درصدی را به ثبت رسانده است.

هر چند بازدهی کسب شده در بازار سرمایه نسبت به رشد‌های پرسرعت در بازار سکه و دلار، چندان قابل‌ملاحظه نیست، اما در مقایسه با عملکرد سال گذشته بورس، بسیار مطلوب است.

در حالی بازار سهام سال ۹۶ را با ثبت بازدهی ۲۴درصد سپری کرد که سود کنونی این بازار نشان از رشد بیش از ۳برابری نماگر اصلی بازار در سال جاری دارد. ولی در این میان با توجه به شرایط موجود و همچنین پتانسیل بورس، انتظارجهش بیشتری در بازار سهام می‌رفت.

فراز و فرود قیمت‌ها

آرش مجاهد نقی، کارشناس بازار سرمایه معتقد است: «با توجه به تمایلات فعالان بازار سرمایه و نحوه‎ واکنش نشان دادن آنها به اخبار سیاسی و اقتصادی، به نظر می‎رسد در هفته‎های پیش‎رو باید تحولات سیاسی اقتصادی را با دقت بیشتری دنبال کرد.

نوسانات دلار در بازار آزاد، جریانات نقدینگی در اقتصاد کشور و نحوه‎ واکنش این حجم عظیم نقدینگی به انتظارات تورمی در سال آینده، قیمت نفت و کامودیتی‎ها و در نهایت اتفاقات سیاسی مهم پیش‎رو به‌عنوان تعیین‎کننده‎ترین پارامترهای جریان بازار سرمایه هستند که باید در سال ۹۸ با دقت بالاتری رصد شوند.»

بهار دوباره در بازار؟

محسن احمدی، کارشناس بازار سرمایه هم اعتقاد دارد: «پرونده پرفراز و نشیب بورس در سال ۹۷ در حال بسته شدن است و کم‌کم در انتظار آغاز سال جدید هستیم.

شروع سالی که دیگر از ابتدای فروردین فشار فروش کنونی را نخواهیم داشت و بازار به لحاظ نقدینگی نفس خواهد کشید.

در این میان بازارهای جهانی نیز در شرایط باثباتی قرار دارند. قیمت نفت نیز نوسان چندانی ندارد. از سوی دیگر انتظار می‌رود از اردیبهشت ماه به دنبال حذف دلار ۴۲۰۰ برای کالاهای اساسی، افزایش نرخ و تورم در کالاهای داخلی خواهیم داشت که باعث افزایش سودآوری این صنایع خواهد شد.

همچنین که این امر رشد دلار نیمایی را به دنبال داشته و سبب می‌شود تا بخش عمده‌ای از شرکت‌های کامودیتی‌محور با رشد فروش و در نهایت افزایش سودآوری همراه شوند.

همچنین به‌رغم تمامی مشکلات و نوسانات ایجاد شده در سال ۹۷، شرکت‌ها سودهای مناسبی در مجامع سال آینده تقسیم می‌کنند. این موضوع نیز می‌تواند تاثیر مثبتی بر روند کلی بازار در سال آینده داشته باشد.

بر این اساس به‌نظر می‌رسد بهار ۹۸، بهار مطلوبی برای بازار سهام باشد و چنانچه ریسک‌های سیستماتیک خاصی بر بازار تحمیل نشود، بازدهی مناسبی را در آغاز سال آینده شاهد خواهیم بود.

به این ترتیب در مجموع پیش‌بینی می‌شود بازار سرمایه نوسانات به مراتب کمتری را نسبت به امسال تجربه کند و بازدهی معقولی را در سال آینده ثبت کند.»

همچنین ابوالفضل شهرآبادی، کارشناس بازار سرمایه در تحلیلی نوشته است: «پیش بینی می‌شود با برنامه ریزی‌های صورت گرفته و همچنین افزایش تمایل شرکت‌ها به تامین مالی از بستر بازار سرمایه، این موضوع در سال آینده با رونق چشمگیری همراه شود.»

ریسک در همه جا

معصومه ترکمان احمدی، کارشناس بازار سرمایه در تحلیلی دیگر نوشته است: «سال ۱۳۹۷ در حالی آغاز شد که روند رشد نرخ دلار را از سال ۱۳۹۶ به ارث برده بود.

سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در حالی که مشغول رشد نرخ دلار بودند، ناگهان طی اقدامی شبانگاهی شاهد تصویب دلار ۴۲۰۰‌تومانی در اولین ماه از سال شدند.

زمان زیادی از این موضوع نگذشته بود که خروج آمریکا از برجام و برگشت تحریم‌ها طی دو مرحله ۹۰ و ۱۸۰ روزه بر دنیای سیاسی و اقتصاد کشور سایه انداخت. در واقع دلار ۴۲۰۰تومانی و خروج آمریکا از برجام آغازی برای یک چالش چند ماهه برای بازار بورس و اوراق بهادار شد.

اعلام انواع روش‌های قیمت‌گذاری برای محصولات فولادی، مس، آلومینیوم، پیش فروش سکه با سررسیدهای مختلف، رونمایی از سامانه ارزی نیما و ظهور نرخ جدیدی از دلار با عنوان دلار نیمایی و… نتیجه این دو تصمیم داخلی و خارجی بودند. با گذشت زمان اثرات تورمی رشد دلار و مشکلات واردات و صادرات و نقل و انتقال ارز بروز کرده و در نرخ و حجم فروش شرکت‌ها نمایان شد.

به این ترتیب عوامل مزبور دلیلی برای رشد قدرتمند شاخص بورس و اوراق بهادار طی دو ماه مرداد تا مهر شد.

در این مدت شاخص کل از سطح ۹۶هزار و ۴۲۵ واحدی در ابتدای سال به قله جدید ۱۹۵هزار و ۴۸۰ واحد در مهر ماه رسید که اوج شاخص در سال ۱۳۹۷ نیز به حساب می‌آید.

در این راستا مسائلی از جمله افزایش نرخ روغن نباتی و لبنیات، تغییر قیمت سیمان، افزایش نرخ لوازم خانگی، افزایش نرخ خودرو، سهمیه‌ای شدن خرید و فروش لاستیک و بسیاری از این دست اخبار، خوراک رشد بازار را فراهم کردند.

همزمان با رشد شاخص، عرضه‌های زیادی صورت گرفت و شرکت پتروشیمی پارس به‌عنوان یکی از عرضه اولیه‌های محبوب بازار در بیستم تیر صورت گرفت.

ولی شرایط مزبور دوام چندانی نداشت. به‌طوری‌که با رسیدن به دور دوم تحریم‌ها، از حجم معاملات کاسته شده و شاخص کل روند نزولی به خود گرفت.

کاهش شاخص تا ابتدای دی ماه ادامه پیدا کرده و تا محدوده ۱۵۴هزار و ۵۵۰واحدی نیز رسید.

در این مدت بازار به شدت از کمبود نقدینگی رنج برده و در عین حال قیمت‌های سهام به جایی رسیده بود که توجیه فروش را نیز نداشتند. این شرایط دوام زیادی نداشت و بعد از آن، معافیت مالیاتی ناشی از افزایش سرمایه از محل سودانباشته و تجدید ارزیابی دارایی‌ها جانی تازه به بازار داد. ولی قدرت رساندن شاخص به رکورد خود را نداشت.

به این ترتیب بازار سرمایه در حالی به واپسین روزهای سال ۹۷ می‌رسد که عدم قطعیت، تورم، بحران بانکی، نرخ ارز بی‌ثبات و رکود را به‌عنوان میراث برای سال ۹۸ به‌جا خواهد گذاشت.»

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی