کد مطلب: ۵۷۸۴۰۳

پیش‌بینی بورس امروز ۱۷ شهریور / اصلاح شاخص و وعده‌ها برای جبران

پیش‌بینی بورس امروز 17 شهریور / اصلاح شاخص و وعده‌ها برای جبران

امروز بازار سهام با روندی نزولی رو به رو شد و شاخص افت نسبتا گسترده‌ای را تجربه کرد. احتمال ادامه روند ریزشی از هفته گذشته در بازار وجود داشت و در هفته جاری این سومین روزی است که بورس با عرضه شاخص‌سازان و شاخص کل مواجه می‌شود. روند بازار فردا به چه صورت خواهد بود؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، برای بازار دیروز نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه پیش‌بینی کرده بود: بازار کماکان با روند نوسانی ادامه مسیر خواهد داد. همچنین در سهام شاخص‌ساز و به طور خاص گروه‌های دلاری بازار، با توجه به انتظارات کاهشی (هر چند اندک)، کماکان استقبال پایداری توسط معامله‌گران صورت نمی‌گیرد. گروه پالایشی البته با حمایت‌های دولتی وضعیت نسبی با ثبات‌تری دارد.

میرزایی در بخش دیگری گفت: همچنین انتظار می‌رود استقبال بازار کماکان به سمت گروه‌های کوچک و تورمی باشد که از آن جمله می‌توان به گروه‌های دارویی، غذایی و زراعت اشاره نمود. همچنین بازی بزرگان پس از شکست مقاومت ۱۶۰۰ شروع خواهد شد.

امروز هم با افزایش نرخ برخی از محصولات کشاورزی این احتمال می‌رفت که تغییراتی در گروه زراعتی وقندی با توجه به افزایش نرخ در این محصولات شکل بگیرد اما کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که اگر قرار است تغییری رخ دهد بعد از اصلاح بازار و در بلند مدت این اتفاق خواهد افتاد.

دنیای اقتصاد نوشت:

وعده‌‌ها برای جبران زیان

اعتراضات که بالا گرفت، نمایندگان مجلس نیز به گلایه از این اتفاق پرداختند و خواهان حمایت نهادهای مربوط از بازار سرمایه و جبران ضرر سهامداران صندوق دولتی پالایشی یکم شدند. محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی در دولت دوازدهم بهمن ماه سال گذشته در پاسخ به مطالبات سهامداران صندوق‌های ETF دولتی با صحه گذاشتن بر ضرر سهامداران آنها گفته بود: «در ستاد اقتصادی دولت صحبت کردیم، وظیفه داریم نگذاریم مردمی به نظر وزیر اقتصاد اعتماد کردند، ضرر کنند.» او از تدوین طرحی به دستور رئیس‌‌جمهوری وقت برای جبران ضرر این دسته از سهامداران خبر داده بود. با این حال با شروع سال جدید نیز خبری از حمایت دولتی از سهامداران پالایشی یکم نشد. ششم اردیبهشت ماه نیز محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی در گفت‌وگویی بر جبران خسارت صاحبان سهام صندوق پالایشی یکم که دچار زیان شده بودند، تاکید کرد و گفت باید مجموعه اقدامات در راستای ساماندهی بورس در دو سطح در دستور کار قرار گیرد.

پورابراهیمی تاکید داشت که نخست باید موضوعات مربوط به این حوزه در سازمان بورس، شورای عالی بورس و سران قوا بررسی و درخصوص آنها تصمیم‌گیری شود. چند روز بعد از مصاحبه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از مصوبه‌‌ای خبر داد که بر اساس آن زیان خریداران واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق قابل معامله پالایشی یکم جبران می‌‌شد. محمدعلی دهقان دهنوی گفته بود که مقرر شده زیان محقق شده آن دسته از خریداران واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق قابل معامله پالایشی یکم که واحدهای مذکور را از دولت خریداری کرده‌‌ و تاکنون به فروش نرسانده‌‌اند، از طریق اعطای سهام جبران شود.

او گفته بود: «معمولا مردم در معامله با دولت توقع ضرر دیدن ندارند و از سوی دیگر دولت مانند هر ناشر دیگری، باید تا یک سال از سهمی که عرضه کرده است حمایت کند تا قیمت سهم به زیر قیمت در روز عرضه نرسد. بنابراین قرار شد سهم جدید پالایشی یکم یا سهم‌های دیگر به سهامداران ETF هبه شود.»

یک روز بعد نیز علی ربیعی، سخنگوی دولت از مصوبه سران قوا درباره بازار سرمایه خبر داد که یکی از بندهای آن مربوط به جبران ضرر سهامداران پالایشی یکم بود. او گفته بود طبق مصوبه سران قوا مقرر شده تا زیان محقق شده خریداران واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق قابل معامله پالایشی یکم از طریق اعطای سهام جبران شود. به گفته او قرار بود این تصمیم در کنار مجموعه مصوبات ستاد اقتصادی دولت، مدیریت بورس را برای جلوگیری از نوسان و زیان سرمایه‌‌داران خرد امکان‌‌پذیر کند. اما از آن تاریخ تاکنون هنوز خبری از جبران زیان سهامداران صندوق پالایشی یکم نشده است.

سهامدارانی که با تشویق دولت به خریداری این صندوق‌ها روی آوردند، دیگر رویای به سود رسیدن این صندوق را در سر ندارند و تنها می‌خواهند سهامشان به قیمتی که آن را خریداری کردند، برسد. در طول یک سال گذشته دو بار این سهام توانسته به قیمت ۱۰ هزار تومان که همان قیمت خرید بوده، برسد اما سهامداران آن همیشه در ضرر و در بهترین حالت در نقطه سر به سر بوده‌‌اند. در حال حاضر هر سبد ۵۰۰ واحدی «پالایش» ۴ میلیون و ۱۲۱ هزار تومان ارزش دارد که نشان از زیان بیش از ۱۷ درصدی سهامداران اولیه آن دارد. صندوق‌هایی که قرار بود به توزیع ثروت در جامعه کمک کند و مردم با تشویق دولت و با هدف سودآوری قطعی به خرید آن روی آوردند، اکنون نه‌‌تنها سود نکرده‌‌اند بلکه زیان‌‌‌‌ده نیز هستند. وعده مسوولان و سیاستگذاران بورسی نیز برای جبران این ضرر‌‌ها به نظر می‌رسد به فراموشی سپرده شده و معلوم نیست سرنوشت زیان این دسته از سهامداران مال‌‌باخته چه می‌شود؟!

آخرین پیش‌بینی‌های بازار سهام را هر روز ساعت ۱۷ در صفحه پیش‌بینی بورس تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • بنده خدا

    فقط دروغ

  • ناشناس

    پالایش باید الان حداقل ۱۵۰۰۰ تومان باشد که مردم بعد یکسال ضررشان جبران بشه

  • ناشناس

    ریزش این روزهای بورس به خاطر تصمیمات نادرست سازمان بورس در ارایه دو عرضه اولی سنگین است،که در مجموع سه هزار میلیارد تومان پول را از این بازار کم رمق خارج میکند.متاسفانه باید منتظر ریزش بیشتر و فرار سرمایه ها بود.

  • علی

    مالیات در کشور ما حدود ۳۰ درصد بودجه را پوشش می دهد، در کشورهای پیشرفته حدود ۷۰ درصد و بیشتر.
    با تجربه دولت های گذشته، مبنی بر لزوم وجود منابع پایدار مالیاتی، حالا تصمیم دولت جدید بر وضع مالیات سنگین بر مسکن (مازاد)، خودرو، عایدی، … جدی است. این یعنی، حتی با رفع تحریم ها، بورس امن ترین و پرسودترین جایگاه برای سرمایه مازاد ما خواهد بود. زیان در بورس زمانی اتفاق می افتد که سرمایه خود را در نیمه راه (کوتاه مدت) خارج کنید. پول حاصل از رفع تحریم ها، برای جلوگیری از آسیب به تولید داخلی، وارد چرخه اقتصاد داخلی نمی شود.

  • بورس باز

    دوستان الان بهترین موقعیت برای خارج شدنه دیگه وضع از الان به بعد رو به بدتر شدن میره من که رفتم نگران ….

    • مریم

      آقای بورس باز خجالت بکش .
      که داری مردم را مجبور به فروش سهام شان با ضرر میکنی .
      بازار سرمایه با دید ببند مدت جواب میدهد و نه کوتاه مدت .
      البته کار ندارم که دول ت دزد روحانی کلاه بر سر مردم گذاشت و گورش را گم کرد

  • ناشناس

    فپنتا از روز شنبه استارت میزند برای کسب هدف اول ۷۰ هزار تومان سپس ۹۵ هزاتومان اگه درصد سود سازی از درآمد عملیاتی یک سهم تولیدی ۲۰ درصد باشد p/e نهایی را عدد ۱۰ وp/s نهایی را عدد ۵ در نظر می گیریم فپنتا بی همتا طبق ترازنامه تلفیقی ۹۹ درصد سود سازی از درآمد عملیاتی حدود ۳۳ درصد است با نگاهی به عملکرد ۱۲ ماهه اخیر طبق جدول زیر گزینه عالی برای سرمایه گذاری ۴۰ روز آینده با ریسک صفر درصد است دقت فقط دقت به p/e p/s تعدیلی و محاسبه آن فرمول بالا متوجه خواهید شد که فپنتا باید رشد عالی داشته باشد
    هزاران درود بر کسانیکه دقت می کنند و سهامداری را مدنظر قرار می دهندو تحت تاثیر رشد یا عدم رشد شاخص قرار نمی گیرند
    برترین هوش مالی تو شهریورماه تعلق می گیرد به شرکت بیمه معلم که ۸۰۰ هزار عدد خرید کرده است ???

  • امین

    یکروزریزش بورس چهارروزرشدبازار والامردم باهمین قیمت راضی به فروش هستن متاسفانه سهامداراختیارسهامش ندارد دیگه بعدازیکسال مگه میشودچربی ازدست گربه دراورد ازدست